Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdogan Kaya


Evde bakım hizmetleri takdire şayan

ERDOĞAN KAYA


Belediyelerin sosyal hizmetleri içerisinde sadece etkinlikler düzenleyerek onları eğlendirip mutlu etmek değildir. Geçtiğimiz günlerde Aksaray Belediyesinin gönderdiği bir mail haberine takıldım. Belediye Başkanı Sayın Evren Dinçer’in Evde bakıma muhtaç insanların ayda bir gün bakımlarını yaparak evindeki ihtiyaçlarını ve temizliğini yaptırmaları gerçekten takdire şayandır.

Yaşlı insanların mali durumları iyi olabilir, devletten ekonomik destekte almayabilir. Ancak, evlerinde kendi işlerini göremeyecek kadar düşkün insanların sayısı az değildir. Bu insanların evinin temizlik ve bakımlarını yapamayanlar vardır. Bu insanların evlerini Belediye tarafından temizliğinin yapılması kadar güzel bir durum olamaz.

Belediye olarak bu tür insanların hizmetlerini görmek ve dualarını almak çok güzeldir. Çok yaşı ve bakıma muhtaç insanlarımız vardır. Bunların çocukları il dışında olabilir veya hayırsızdır bakmaya da bilir. Hatta bu insanların mali durumları iyi olduğu için devletin bu insanlardan haberi de olmayabilir. Ama Belediyenin bu hizmetleri yapması çok önemli.

Yaptığınız bir çok önemli hizmetler olabilir, ama bu hizmetler kadar makbul hizmet ender rastlanan hizmetlerdir. Ben Evren Başkanın bu önemli hizmeti başlatmasından dolayı kendisini tebrik ediyor ayrıca teşekkürler. Bana gelen mailden önemli bölümü sizlerle paylaşayım:

Aksaray Belediyesi, “Evde Temizlik ve Bakım Hizmeti” projesi kapsamında yaşlı, engelli, kimsesiz ve bakıma muhtaç vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet veriyor.

Aksaray’da yaşayan yaşlı, engelli ya da ihtiyaç sahibi olan kişiler Aksaray Belediyesi ekiplerince evlerinde ziyaret ediliyor.

Şehir merkezinde ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen 86 ailenin evlerine düzenli olarak 20 günde bir gidiyor. Evlerde başta ev içi temizlik olmak üzere, halı yıkama, cam silme, toz alma, mutfak temizliği gibi detaylı ev temizliği yapıyor. Vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamayı asıl amaç edinen Aksaray Belediyesi ekipleri ailenin ihtiyaç durumuna göre alışverişini yapıyor ve sağlık problemi olan hastalar varsa bu hastaların durumlarını ilgili Sağlık İl Müdürlüğü ekiplerine bildiriliyor.

Bir belediyenin vatandaşlarının her şartta yanında olması gerektiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Evren Dinçer, evde temizlik hizmetleri ile ilgili şu açıklamalarda bulundu; ‘’Belediyecilik sadece sosyal donatı alanı yapma yâda yol yapmaktan ibaret değildir. Bizde Aksaray’da sosyal belediyecilik anlamında vatandaşlarımızın yanında olmak için ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza Evde bakım ve Temizlik Hizmeti sunuyoruz. Güler yüzlü ekimiz, ihtiyaç sahibi aileleri sık sık ziyaret ediyor ve ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu proje sayesinde hayatlarını kolaylaştırdığımız insanlarımız var. Dinimiz, örf ve adetlerimiz yaşlı insanlara sahip çıkmayı, yardıma ihtiyaç duyan kişilerin elinden tutarak onları muhtaçlıktan kurtarmayı emreder. Toplumsal yaşamın vazgeçilmez kuralı da budur. Bakıma muhtaç insanlarımızın en büyük taleplerinden biri de temiz bir evde ve sağlıklı bir ortamda hayatlarını devam ettirmekti. Verilen hizmet sonrası, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın hayır duasını almak ise her şeye bedel.’’

Evet bu önemli hizmet bu insanlar için her şeye bedeldir. Emeği geçen ve bu işte görev yapan herkesi tebrik ediyorum.