Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Ali Genç


FOTOĞRAF VE FİLM’İN EBEDİLEŞTİRDİĞİ SAÇMALIĞI!!! 

FOTOĞRAF VE FİLM’İN EBEDİLEŞTİRDİĞİ SAÇMALIĞI!!! 


 Fotoğraf çektiren cahil, az okumuş, çok okumuş, kendini âlim görenlerden bile, hatta ve hatta çok dindar olan, dini cemiyet ve cemaatlerde yöneticilik yapmış olanlar bile maalesef Fotoğraf çektirirken o anki durumunun veya birlikte fotoğraf çektirdiklerinin durumlarının makine tarafından dondurulmasına. 

NE FOTOĞRAF VE FİLM EBEDİLEŞTİRİR! EZEL VE EBET OLAN SADECE ALLAH(C.C.)TIR!
  Veya o duruşlarının fotoğrafta sabit duruma gelmesine/getirilmesine rağmen Ebedi olanında, Ezeli olanında sadece ve sadece Cenabı Allah(C.C) olduğunu bilmelerine ve yaratılan her şeyle birlikte diğer yok olacak maddelerle birlikte çektikleri fotoğrafında kendileri gibi er geç yok olacağının idrakinde olmalarına rağmen akla ziyan bir saçmalıkla ve haddi aşarak kurulan cümle ile  ”Durumumuzu Ebedileştirdik(!).” diye saçmalarlar.!!!
 Oysa yapılan bu fiil olsa, olsa o anki durumu dondurmak olabilir.
 Çünkü öğrenip iman ettiğimiz İslam inancına göre yegâne Yaratıcı olan Mevla’mızdan başkasının Ezelden beri var olmadığı gibi, ondan başka hiç kimsede Ebediyete kadarda olamayacak.!!!
 Yapılan fiilin fotoğraf çekilmesi veya video film kaydı olsa, olsa o anki durumun tespit veya dondurulmuş halini göstermiş olur.
 En kaliteli makineler la bile çekilse, çekimi yapılan Film ile Dijital çekme işi gören disket ile CD nin kalitesi ne olursa olsun, hangi yüksek korumalı şartlarda saklanırsa saklansın on, yirmi bilemedin 50 sene sonra çekilen resim ile CD yok olacak.
 Yok olmasa bile yıpranacağından yapılan şeyde ebedileştirilmemiş olacak.!!!
 İnsanlarımızın vara yoğa hadlerini aşan diğer tabirlerle birlikte ”Ebedileştirdik” tabirini de kullanarak günaha girmemeler hatta Mevla’mız korusun haddi aşarak dinden çıkmamaları ve “Ebedileştirdik(!)  saçmalığı yerine” Şu anımızı dondurduk.” veya “Sabitleştirdik.” kelimelerini kullanmaları dileğiyle.
Cuma’nız Mübarek Olsun.
Rabbim yar ve Yardımcımız Olsun.