Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdogan Kaya


Gaz karnınızı mı şişirdi

Gaz karnınızı mı şişirdi


Hani ülkemizde zaman zaman terör destekçileri olur ya, teröre destek vermek için bir kaç bahane ile şehirleri karıştıranlar olduğu gibi, şimdi bakıyorum sadece siyasi tarafgirlik adına milli menfaatlere bile karşı çıkanlar oluyor. Adamların sadece karın ağrısı Tayyip Erdoğan karşıtlığı. Tayyip başarılı olmasın da Türkiye batarsa batsın düşüncesinde olanlara yazıklar olsun. Milli menfaatlerde karşıtlık olmayacağını bilmeyecek kadar aşağılıktırlar.

Ben muhafazakar bir insan olmama rağmen ülkemizde çıkarılan gazı başka iktidarlarda başarmış olsa idi Allah şahidim aynı şekilde sevinirdim. Siyasi partisi ve düşüncesi ne olursa olsun tebrik ederdim. Çünkü konu siyasi değil tamamen millidir.

Siyaset yapmak başkadır, ülkenin geleceği için yapılan işler siyasetin üzerindedir. Keşke buna ilaveten akaryakıtta bulsak da ona buna muhtaç olmasak. Gaz bulunması ile alay edip basite alanlar yeminle söylüyorum Tayyip düşmanlığından ve nefretinden söylüyor.

Yok efendim 2023 yılında seçim olacakmış ta bu gazi o zaman seçim malzemesi olarak kullanacaklarmış. Şu düşüncene turp sıkayım da akıllı konuş. Ülkenin bir on senesinin gazını karşılasa ne olur, ömür boyu karşılasa ne olur. Geleceğimiz olan nesillerimiz rahat eder.

İran gibi ülkelere muhtaç olmayız, pahalı gaz almayız, köylerimize kadar gaz ulaşmış olur, verilen dolarlar devletimizin bütçesinde kalır. Ekonomik sıkıntılarımız azalarak daha güçlü hale geliriz. Evlerimizde daha ucuz gaz kullanma imkanı buluruz.

Bunlardan rahatsızlık yoksa karnınıza gaz mı sıkıştırdı da çabalıyorsunuz? Merak etmeyin çıkan gaz evlerinize ekonomik olarak ulaştığında karın gazınız inecektir. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun milli meselelerde karnınız ağrıyıp şişmesin.

İnşallah ikinci gemimiz ve Akdeniz'de buna benzer müjdeli haberler duyarız ve mutlu oluruz. Akdeniz'e rahmetli Demirel sismik gemisi indirmişti petrol bulacak diye ne kadar sevinmiştik. İlk defa donanımlı bir gemi denize indiği için çok heyecanlanmıştık. Hatta bizler heyecanlanırken Demirel petrol kuyruklarının fazlalaştığı bir dönemde, “ petrol vardı da biz mi içtik?” esprisi yıllardır konuşulmuştu.

Akdeniz'de petrol aramamızdan rahatsız olan Yunanistan'ın derdi nedir de etrafında ki Türkiye düşmanları ile işbirliği yapmaya çalışıyor. Evet onların dertleri de Akdeniz'de Petrol ve doğal gaz çıkararak ülkesini rahatlatmak.

Yok efendim doğal gaz indirimi vatandaşa yansımayacakmış, o zaman neye yarayacakmış. Henüz kullanılmaya başlamayan doğal gaz üzerinden yorumlar yapmaya başladık. Kardeşim bize yansımasa da hiç değilse dışarıdan gaz alıp para ödemeyiz. Bizlerde dışarıya değil de kendi ülkemize para ödemiş oluruz.

Her ilden petrol fışkırsa ona da karşı çıkacağız. Siyaset adına milli menfaatlerimizi karalamanın bir anlamı yok. Bakın Yunanistan ile nerede ise bu konuda savaşın eşiğine geldik. İnşallah hem doğal gaz ve kem de petrol buluruz da devletimiz dışa bağımlılıktan kurtulur.

Yıllardır MTA ülkemizin çeşitli yerlerinde petrol ve doğal gaz aradılar. Çok konuşmadık mı, “bulunan petrol sondajlarına kurşun döküp kapattılar” diyerek dış düşmanlar ülkemizde petrol bulunmasını istemiyor diye çok eleştirdik.

Kim bulursa bulsun, hatta daha çok bulunsun bulanları alkışlayalım. Sırf Tayyip Erdoğan düşmanlığı ve siyasi tarafgirlik adına milli menfaatlerimize karşı çıkmayalım. Milli menfaatler hepimize yansıyacaktır, bulunan gaz hepimizin. Şunu demeliyiz, “doğal gazı biz bulduk” bu gaz hepimizin ve ülkemizindir.