Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ali Genç


GAZETECİLER DEZENFORMASYONU ÖĞRENDİKLERİ GÜNÜ CHP FİİLEN YAŞATTI!!!

EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE SİYASİLERİN YERLERİNİN OLMADIĞINI MAHKEME BELİRLEDİ!!!




   Böylesi Tevafuk az rastlanır.
   Çünkü Dezenformasyonun kamuoyuna aksettirildiğinden birkaç saat önce Aksaray medya mensuplarıyla kamu kurumlarıyla Meslek Odaları’nın basın birimi görevlilerine Basın İlan Kurumu tarafından konunun uzmanları tarafından “Mezenformasyon ve Dezenformasyon” konusunda seminer verildi.
  Medya Mensuplarının ekseri sinin bu seminer programına katılmaları ve bunun haber verilmesi üzerine  CHP Aksaray il başkanlığının düzenleyeceği basın toplantısı öğleden sonraya alındı.
2.5 YILDA 2’Sİ GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU VE 70 MİLLETVEKİLİNİN GENELİ TARAFIMDAN GÜNDEME GETİRİLEN İLİMİZİN MESELELERİNİN MEDYA E TBMM’E TAŞINMASI TAKTİR EDİLİYOR!!!
 İl başkanı Ali Abbas Ertürk’ün  göreve gelmesinin ardından gerçekleştirdiği organizasyonla CHP Genel Başkanı Klııçdaroğlu’nun birisine bizzat katılıp kendisine başarılı siyaset için nelerin yapılması konusunu dillendirdiğim toplantı olmak üzere 2,5 yılda 2 defe ilimizi ziyaret etmesi ve Meslek Odaları ile STK yetkilileriyle görüşmesi.
     Görevlendirdiği 70’in üzerinde CHP’li milletvekilleri ve grup başkan vekilleri tarafından defalarca ilimizin ziyaret edilmesi, yaptıkları tespitlerin kamuoyuyla paylaşılması, TBMM’sinde tespit ettiklerinin  partinin grup toplantısında ve ziyarete katılan vekiller tarafından yapılan konuşmalarda ve verdikleri soru önergeleriyle mesellerimizin gündeme getirilmesi Aksaray kamuoyu ile birlikte medya mensupları tarafından da taktir edilmişti.
  Aksaray’ın meselelerinin gündemde tutulması nedeniyle yapılan tespitlerle ilgili il başkanlığında yapılan basın toplantılarına katıldığım gibi Perşembe günü saat 15.30’da İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü  ile beraberindeki heyetin Aksaray'da esnaf ziyaretlerinin ardından yaptıkları basın toplantısına da katılıp Gürsel Tekin ’ede  ekonomide şu anda çekilen ve vatandaşı canından bezdiren hayat pahalılığını kendilerinin çözme formülünü de sordum.
AÇ OLDUĞUNU BELİRTEN BAYANIN SÖYLEDİKLERİNİN ASILSIZLIĞININ MEYDANA ÇIKARTILMASI GERÇEKLERİN TAM ANLAMIYLE DEZENFORMASYONU ETE KEMİĞE BÜRÜNDÜRDÜ!
   46 yıllık meslek hayatımda edindiğim tecrübe ile birçok konuda anlatılanlara ihtiyatla bakmam nedeniyle Sayın Gürsel Tekin’in Ak Partiye 7 defa oy verdiğini belirterek aç olduğunu belirten bayanla ilgili gelişmelere baktıktan sonra konuyu  işlemek için bekledim.
   Her zaman ve her şartta konuya öncelikle kul hakkını gözeterek bakmam ve bu ihtiyati tedbirimin yanında 46 yıllık tecrübenin de etkisiyle oluşan beklememin sonucunda atalarımızın “Duyduğunuzun hiç birine, gördüğünüzün ise yarısına” inanın sözünün isabetini 40 yıldır tanıdığım ve kendisine güvendiğim bir meslektaşıma  Gürsel beyin gündeme Bayan ile akrabalarının çağrısıyla yapılan fakat bayanın konuşmalarında tutarsız olduğunun tespitinin gerekçesinin yanında  psikolojik ilaçlar kullanması  nedeniyle yayınlanmayan Röportaj  2 gazetede yayınlanan  haberle konuyu  yayınlamanın geciktirilmesinin isabetli olduğunu gördüm.
SİYASİLERE AÇ OLUDĞUNU İDDİA EDEN BAYANIN HİÇTE ÖYLE OLMADIĞI ARAŞTIRMAYLA BELİRLENDİ
   Basın toplantısında Pazar yerinde kendilerine seslenen ‘iş yok aç yok açız’ diyen 67 yaşındaki bayanın söylediği gibi olmadığı.
    2013 yılından itibaren Bağ-Kur maaşı aldığı, engelli olan torununa ise 2 bin 354 TL evde bakım aylığı aldığı, 3 çocuğunun yurtdışında 4 çocuğunun İstanbul'da diğerlerinin ise Konya ve Aksaray'da çalıştığı ve üzerine kayıtlı 80 Dekar arazisinin bulunduğunun belirlendiği medya organlarında yapılan haberle ortaya kondu.
EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE SİYASİLERİN YERLERİNİN OLMADIĞINI MAHKEME BELİRLEDİ!!!
  Gürsel Tekin’e aç olduğunu belirten hanımın sahip olduklarının meydana çıkarak medyada yapılan haberlerle kamuoyuna duyurulması üzerine konuya tepki gösteren il başkanı Ali Abbas Ertürk’ün bununla bağlantı kurarak bilinen bir şehir efsanesini dillendirdi.
   Ali Abbas Ertürk başkanı tenkit yerine kendisine ve şahsında bir hemşerisi olarak  ASÜ Eğitim ve Araştırma hastanesi konusunda dile getirdikleriyle ilgili bilgilendirmek isterim.
     Kıymetli Başkan Ak Partili siyasilerin civarda bulunan arsalarının değerlendirilmesi için bu bölgeye Eğitim ve Araştırma hastanesinin yapıldığı konusunun kulaktan dolma aslı astarının olmadığı yargı kararıyla ortaya orta kondu.
     Bu konuda yapılan haber üzerine dava açıldı.
     2004-14 arası Aksaray Belediye başkanı ve 2015’deki seçimde Milletvekili seçilen Nevzat Palta tarafından kendisi ve partisinin siyasilerinin hastane yakınlarında arsalarının  olmasından dolayı buraya yapıldığı belirtilen bir haber yapıldı.
   Yapılan haberle ilgili açılan dava için yapılan araştırmada Nevzat Palta’nın  Aratol’ lu olması nedeniyle  hastane yapılan yere 4.5 km uzaklıkta babadan kalma bir arsasının bulunduğu , bu haberde belirtildiği gibi başkaca siyasinin arsasının olmadığının tespiti üzerine haberi yapan yaptığı haberi nedeniyle  yapılan yargılamanın sonunda ceza alırken bu cezanın yeterli olmadığı gerekçesiyle Nevzat Bey tarafından bir üst mahkemeye itirazda bulunuldu.
  Mahkeme kararıyla iddianın çürütülmesi üzerine 01.02.2019 Cuma günü hem Aksaray Yenigün gazetesinde, hem de İnternet gazetelerinde yaptığım haber ve yayınlanan köşe yazımla iddianın mahkeme kararıyla çürütüldüğünü kamuoyuyla paylaşmıştım. 
BIRAKIN DAR GELİRLİYİ,ORTA GELİRLİNİN BİLE CEBİ VE MUTFAĞINA DÜŞEN PAHALILIK ATEŞİ YAKIYOR
   Ülkemizde şu anda vatandaşın cebine pahalılık ateşinin düştüğü ve bu nedenle bırakın dar gelirlileri orta gelirlilerin bile sıkıntı çektikleri, bunun milli güvenlikten sonraki ülkemizin en önemli meselesi olduğu inkar edilemez bir gerçektir.!!!
   Bu gerçekle oluşan sıkıntılara hükümet tarafından mutlaka en acil şekilde çözüm bulunması ve bunun için muhalefet tarafından da  yapılan tespitler ve bu tespitlerden dolayı vatandaşların dile getirilen tepkilerin  hükümet tarafından mutlaka dikkate alınarak gereğinin en kısa zamanda yapılması elzemdir.
  Bu konu ne kadar elzem ise ve gereği ivedilikle yapılması gerekirken gösterilmesi ne kadar doğru ise sırf muhalefet olsun diye gerçeklerin Dezenformasyonlar ters yüz edilmemesi de bu kadar yanlıştır.
   Vatandaşlarında sırf medyatik olabilmek için en küçük araştırmada meydana çıkacak demeçlerden uzak durmaları dileğiyle.  Rabbim yar ve yardımcımız olsun.