Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ali Genç


GERÇEKLEŞMESİYLE AKSARAY’LA BİRLİKTE BÖLGEMİZİ VE AK PARTİ’DE ABAT OLACAK!

Karayollarının aşırı yükler nedeniyle yıpranmasının önüne geçmesiyle de her yıl fosil yakıt tasarrufu kadar bedel milli bütçeden para çıkmasının önüne geçilecek.   


 

  Bu hizmetin kıymetini dişlerini tırnaklarına takarak, gecelerini gündüzlerine katanlar dışında birçok kişi tam olarak idrak edemiyor!

  Gerçekten de öyle bir hizmet ki çağ açıp kapatacak kadar etkisi olmasa da öncelikle tarihin tekerrürünü engelleyecek.

    Bununla öncelikle Aksaray’ın 1845-1920,1933-89 yılları arasındaki 131 yıl süren iki ilçelik esaretinde yaşananlar  bu hizmetin desteğiyle alınacak artı, artı hizmetlerle orta vadede telafi edilecek.!

   Bölgemizde Karbondioksit salınımını %80’lere varan oranlarda azaltacağından hava kirliliğinin bu oranda düşmesine vesile olacak.

   Her yıl fosil yakıtlardan yapılacak  yüzlerce milyon tasarrufla  ülkemizin ithalatının azalmasına ,dolayısıyla bu yüz milyonlarca dövizin ülkemizin kalkınmasına harcanacak.

  Karayollarının aşırı yükler nedeniyle yıpranmasının önüne geçmesiyle de her yıl fosil yakıt tasarrufu kadar bedel milli bütçeden para çıkmasının önüne geçilecek.

   Bölgemizdeki karayollarında her yıl meydana gelen trafik kazalarında oluşan can ve mal kaybı ise büyük oranda düşecek.

PARTİ TEŞKİLATI, MİLLETVEKİLLERİ VE MESLEK ODALARININ SAMİMİ GİRİŞİMLERİYLE AK PARTİNİN 16

YILLIK AKSARAY-ULUKIŞLA DEMİR YOLU PROJESİNİN İHALESİNIN YIL İÇİNDE YAPILMASI KESİNLEŞTİ!

    2004 yılı mahalli seçimleri öncesinden başlanarak o tarihten itibaren 2018’e kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, o zamandan günümüze kadar gelip geçen Ulaştırma bakanları, DDY genel müdürleri, ilimiz milletvekilleri ve Belediye başkanları tarafından ondan fazla yapım sözü verilen.

   18 Aralık 2010 günü dönemin UDH bakanı Başbakan Binali Yıldırım tarafından, bu sözden 6.5 ay sonra 26 Mayıs 2011 günü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Başbakan olarak Aksaray’da hem sözü  hem de yapım talimatı verilen 2013 yılında ÇED projesi 2016 yılında Etüt Projesi ve zemin etüdü de  tamamlanarak ihale öncesi tüm aşamaları bitirilen.

   2017 Yılında DPT tarafından yatırım proğramına alınan, en son olarak ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2 Haziran 2018’de Ak Partinin Aksaray mitinginde” Yakında ihalesini yapacağız” sözü verilen hizmetin gerçekleştirilmesi çalışmaları bu sene hızlandırıldı.

   Bu çerçevede önce geçtiğimiz Haziran ayında Milletvekili Cengiz Aydoğdu başkanlığındaki Vali Ali Mantı ,Belediye Başkanı Evren Dinçer ,Ak Parti Aksaray merkez ilçe başkanı Hamza Aktürk ve STK temsilcileri ile birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan makamında ziyaret edilerek  Aksaray’a yapılacak olan ulaşım ve altyapı projeleriyle ilgili istişarede bulunarak destek isteği dile getirildi.

   Bakanla yapılan bu görüşmeden 4 ay sonra Milletvekili Cengiz Aydoğdu geçtiğimiz Ekim’in 4’ü ve 6’sı arasında Kızılcahamam da yapılan Ak Parti’nin 29 İstişare ve Değerlendirme toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 1 saate yakın görüştü.

  Bu görüşmede bu hattın ilimiz ve bölgemiz için gerekliliği ve milletin tepkisinin anlatılmasından sonra ilk defa ihalenin 2020 yılının içinde yapılması konusunda söz aldı.

   Bu görüşmeden yaklaşık olarak 3 ay sonra 22 gün önce 26 Aralık 2019 günü ise Ak Parti Aksaray il başkanı Hüseyin Altınsoy Belediye Başkanı Evren Dinçer,İGM başkanı Mehmet Tüzün, Kadın kolları başkanı Fatma Polat ile Gençlik Kollar başkanı  Mehmet Emin Kılıç’la birlikte genel merkezde katıldığı partisinin genişletilmiş il Başkanları istişare toplantısında  yaptığı konuşmada  konunun ehemmiyetini bir kez daha detaylı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve katılımcılara anlattı.

  Altınsoy burada yaptığı konuşmada önceliği Aksaray-Ulukışla demiryolu hattı olmak üzere Aksaray havzasının suya kavuşturulması ve ilçe bağlantı yollarının yapılması gibi sorunları dile getirdi.

    Altınsoy’un konuşmasından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a Aksaray demiryolu ihalesinin 2020 yılı içerisinde tamamlanması talimatını vermesiyle  2 Haziran 2018’de Aksaray mitingindeki” İhalesini yakında yapacağız” şeklindeki ucu açık sözü  bu yılın içinde ihalenin yapılması sözü ve talimatıyla ucu kapalı kesin söze dönüştü.!!!

DEMİR YOLUNUN HİZMETE AÇILMASIYLA AKSARAY’IN 1 ASIRLIK HAYALİDE GERÇEKLEŞECEK!!

 Bu yıl içinde yapılacak olan ihalenin tamamlanarak demiryolu hattının hizmet girmesiyle ilk defa 13 Emik 1920’de Aksaray’ın 75 yıl süren 1. İlçelik esaretinden kurtulmasını sağlayan kanun kabul edilmesi esnasında Burdur Milletvekili Soysallı İsmail Suphi  tarafından gündeme getirilen ve onun bu konuşmasıyla 2008 yılından itibaren her yıl onlarca deva  yapılan haberler ve köşe yazılarında dile getirmemizin yanında siyasetçilerle Meslek Odaları,STK’larla kanaat önderleriyle yapılan görüşmeler ve kendilerine gönderdiğim mesajlarla da dile getirilen hizmete kavuşmamızla Aksaray’ın 100 yıllık hayalide  gerçekleşmiş olacak.

AKSARAY VE BÖLGEMİZ GÜVENLİ,UCUZ TAŞIMA HİZMETİNE KAVUŞURKEN AK PARTİ İSE 16.5 YILLIK VADESİ ÇOKTAN DOLAN BORCUNDAN KURTULURKEN BORCUNU ÖDEMENİN KARŞILIĞINIDA ALACAK!

 Ak Parti  Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, İlknur İnceöz, İl ve ilçe teşkilatları ve Belediye Başkanı, İGM başkanının, muhalefet Partilerinin milletvekillerinin ve Meslek Odaları yetkililerinin samimi çabasıyla alınan bu sözle öncelikle Aksaray için tarihin  tekerrür engellenecek.

   Aksaray’la birlikte hattın geçtiği güzergah üstündeki yerlerde güvenli ve ucuz ulaşım hizmetine kavuşurken karayollarının yükünün hafifletilmesiyle bakım ve onarım  bedellerinin  azaltılmasının yanında karayollarında meydana gelen can ve mal kaybına sebep olan kazalarda azalacak.

  Karayolları vasıtalarının yükünün azaltılmasıyla daha az yakıt ve dolayısıyla daha az karbondioksit salınımıyla çevreye de katkı sağlanmasıyla  birlikte Ak Partinin de sözünü yerine getirerek borcunu ödemesiyle sağlanacak geri dönüşümle hizmet alanlarla birlikte sağlanacak “ Kazan,Kazan’la” Ak Partide abat olacak.

   Her zaman ve her şartta pozitifin sağlanması için herkesin üstüne düşeni yapması ve verilen sözün gerçekleştirilmesine kadar medeni çerçevede iğne ucu kadar bile etkisi olan herkes tarafından konunun takip edilmesi dileğiyle. Cumamız mübarek olsun. Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.