Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Ali Genç


GÜLAĞAÇ, SARIYAHŞİ VE AĞAÇÖREN’E TURİSTLERİN GETİRİLMESİ AYDOĞDU’YA NASİP OLSUN!

GÜLAĞAÇ, SARIYAHŞİ VE AĞAÇÖREN’E TURİSTLERİN GETİRİLMESİ AYDOĞDU’YA NASİP OLSUN!


Başlıkta isimleri bulunan ilimizin bu üç ilçesinde Turizmin bir çok  çeşidini görmeye  değer yerleri bulunmasına rağmen turistlerin bu ilçelerimizin merkezlerine, Gülağaç’ın Saratlı beldesindeki yer altı şehri ile çok azda olsa Sofular vadisi ile Narlı gölün dışında gelmemelerini, Ağaçören merkeziyle  Sarıyahşi ilçemize ise Hirfanlı barajının kenarında bulunan tesis dışında ilçeye turist gelmemesini  5 yıl önce 10.03.2016 Perşembe günü daimi 1. köşem  olan Bana Göre ’de “GÜLAĞAÇ, SARIYAHŞİ VE AĞAÇÖREN’DE HİÇMİ TURİSTİK YER YOK?!!!” başlığı altında 

   Başlıkta sorduğum neye benzedi bilir misiniz?!!! 

   Bundan yıllar önce Aksaray’da “Turistik yer var mı?     diye soran bir gurbetçi akrabamın sorusuna benzedi.!!! 

    Aksaray ili genelinde aynı anda 1 milyon Turisti bir birine göstertmeden gezdirebilecek kadar yer altında ve üstünde gezmeye, görmeye değer yerler olmasına rağmen bu gurbetçi akrabam kendince bu soruyu sormakta haklı.!!! 

   Hem de çok haklı!!! 

  Çünkü bu vilayetin atanmış ve seçilmişlerinin istisna değil de istisnanın da istisnası! Oranındaki idealist atanmış ve seçilmişlerinin haricinde kalanlarının genel ek serisi tarafından diğer meselelerimizle birlikte bu meselemizin de umursanmaması.!!! 

 Bunların yediklerini, içtiklerini ve soluduklarını hak etme kaygılarının olmaması nedeniyle yapılması gereken birçok şeyle birlikte sahip olduğumuz tarihi ve turistik yerlerimizi önce kendileri tarafından hakkıyla bilinmemesi. 

  Kendileri bilmediklerinden insanlarımız tarafından da  bilinmesi sağlanamadığından, bu konudaki onca yazılarımızla bilmedikleri hakkında ısrarla verdiğimiz bilgilerin gereğinin de yapılmaması nedeniyle  gurbetçi akrabam ilimizde turistik bırakın binlerce yeri  görülmeye değer bir tek yerin olduğunu bile bilmemesi norma değil mi?!!! 

   Haydi diyelim benim akrabam yurt dışında da ondan bilemiyor, pekâlâ Aksaray da olanlar bunu biliyor mu?!!! 

  Nerdeee!!!... 

  Bilselerdi koskocaman Meslek Odası ve STK’ların temsilcileri, kocaman, kocaman liselerin yöneticileri, kendilerini kaf dağında gören gazetecileri bu konuda bilgi sahibi olurlardı.!!! 

  Bilgi sahibi olsalardı toplam alanının en az %40’ı ilimiz sınırları içinde olan geriyi kalanı ise Ankara(Şereflikoçhisar/Evren) Kırşehir, Nevşehir, Kayseri ve Niğde il sınırları içinde olan Kapadokya bölgesini küçücük bir beldeden ismini alan vadiye hapsederler miydi?!!! 

   Bu minik beldenin minik vadisine gittiklerinde burayı Kapadokya(!) diye arlarından yerin dibine de geçmeden kendi memleketimizin tamamını ve sahip olduklarını yok sayma pahasına sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarla 5 ilin sınırları içinde olan bölgeyi sadece küçük bir belde ile bu beldeden ismini alan vadiyi bir kibrit çöpüyle çıkartılan yangınla tüm ormanı yok sayılması  misalindeki gibi ilimizi dışlayan kendi ayağımıza sıkarcasına bu paylaşımı böyle isimlendirirler miydi?!!! 

  Elbette ki bu şekilde isimlendirmezlerdi!!! 

 Hatta Kapadokya bölgesinin yarısına yakınını tek başına bünyesinde barındıran ilimizin bu eserleri yok sayılarak merkez ilçemizin girişine “Kapadokya 70 KM(!) ucubesi astırılır mıydı?!!! 

 Tüm ikazlarımıza rağmen hatta seçim hükümetinin Aksaraylı  bakanına iki Meslek Odası başkanı yanında konuyu iletmeme, daha sonra Mülkiyelisinden atanmış ve seçilmişlerini uyaran bir  çok haber ve köşe yazısına rağmen bu ucubenin kaldırılması sağlanamaz mıydı?!!! 

 Sağlanırdı sağlanmasına da bunu sağlayacak idealistliğe, yüreğe hatta gereğinde bileğe sahip olanlar olsaydı sağlanırdı!!!. 

  İşte bu halde olduğumuz için sahip olduğumuz her biri yüz milyonlarca en yüksek kurdan satılan döviz değerindeki yer altı ve üstü sayısız tarihi ve Turistik yer ile bölgeye sahip olan Gülağaç ilçemize de.!!! 

  Yine Gülağaç ilçemizin sahip olduklarının dışında Kırşehir Karakurt kaplıcaları ile aynı değerlere sahip kaplıcalara sahip olmasının yanında Hirfanlı barajı kenarındaki altın kumsallı plajlara sahip olan Sarıyahşi ilçemize de.!!! 

 Gülağaç ve Sarıyahşi ilçelerimizin sahip olduklarına benzer yer altı ve üstü değerlerinin yanında bu ilçelerde olmayan artılara da sahip Ağaçören ilçemizde de sanki turistlerin gezip göreceği hiçbir yer yokmuş gibi bu üç ilçemize de yazının girişinde belirttiğim istisnalar dışında genel manada ne yerli nede yabancı turist geliyor.!!! 

ON YILLARDIR AVAZIM ÇIKINCAYA KADAR BAĞIRARAK SÖYLEDİKLERİMİ AYDOĞDU DUYSUN!!! 

   Baştan sakat olan bu uygulamanın bertaraf edilerek bu ilçelerimizdeki tarihi ve turistik yerlerin değerlendirilmesi için gerekenlerin yapılması dileğiyle. “ diye dile getirdiğim  şimdiye kadar duyulmayan diğer avazlarımla birlikte bu avazımın da gereğinin göreve başladığı andan her konuda 7/24 esasına göre çalışan Vali Hamza Aydoğdu tarafından duyulması.!!! 

   Zaman geçirilmeden bu hançeremi yırtarcasına yıllar yılıdır dile getirdiklerimin gereğinin yapılarak bu üç ilçemizin merkezleriyle bağlı bulunan yerleşim yerlerinin sahip oldukları kıymetlerin iç ve dış turizmden hakları olan payları almalarının kısa zamanda sağlanamasa da bunun hazırlıklarının yapılması, alt yapısının oluşturulması çalışmalarının  başta ilimizin idealist il birim amirlerinden samimiyetine  her vesile ile 10 yıldır aralıksız şekilde şahit olduğumuz il Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan ve bu ilçelerimizin mülki ile mahalli idarecileri, İGM üyeleri ve Meslek Odaları ile STK’larıyla yapılacak samimi işbirliğiyle kendisi ve ekibine nasip olması dileğiyle. 

    Cuma’mız  mübarek olsun. 

    Rabbim yar ve yardımcımız olsun.