Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdogan Kaya


Güvensiz ve menfaatçi insan babasını satar

Güvensiz ve menfaatçi insan babasını satar


Son günlerde medyayı ve ülke gündemini meşgul eden mafya olayı aldı başını gidiyor. Ben olayın konuşulanlarına hiç bakmadım. Buradaki aktörlerin kimler ve neler yaptığına bakıyorum. Bu bakışımda birbirini satan satana almış başını gidiyor. Dün can ciğer oldukları insanlar menfaatlerine dokununca kuyruğuna basılmış kedi gibi vanılıyor. Bundan sebeplenen Türkiye düşmanları bu adamları maşa gibi kullanıyor.

Bakıyorsunuz Ak Parti taraftarı olan ve her yazı ve konuşmalarında partiyi savunan insanların nasılda karşı taraflarla kapalı kapılar arasında karşı taraflarla izdivaç yapıyor ve hatta acımasızca eleştirip vuruyor. Sonrada bunları kaydedip karşı taraf yayınlıyor.

Ben zaman zaman yazarım insanın sır paylaştığı ve ortak değerlerini birlikte değerlendirdiği insan sayısı parmak sayılarını geçmez. Benim kadim dostum, dert ortağım ve kafa dengim dediğiniz her insan dost değildir. Dost satmayan insan olmalıdır.

Konuşulan sırlar hele devlet sırları ve ülke yararı ise o sırlar insanda saklı kalmalıdır. Hatta ve hatta bir dostunuz sizi yakın görüp bir derdini ve sırrını paylaşıyorsa o sırlar sizde kabre gidebilmelidir. Menfaatinize dokunduğunda arkasından hançerlememelisiniz.

Beni sevenler kadar sevmeyenlerin de fazlasıyla olduğunu biliyorum. Hiç bir dostumla sohbet ederken gazetecilik kimliği ile sohbet etmemişimdir. Dostluk başka gazetecilik başkadır. Size sığınıp bir derdini paylaşan dostun sırrı sizde ömürlük kalmalıdır.

Bu nedenle arkasında durduğum ve savunduğum insanlar benle gergin olsa da onu hiç bir zaman satmadım. Dolayısı ile insanlar kiminle ne konuşulup paylaşacağını bilmelidir. Herkesle her konu ve sır paylaşılmaz. Ama maalesef bu gün bu duruma gelmiş durumdayız.

Ben inanın çoğu zaman üst kademedeki beraber olduğum insanların sohbet ve ülke meseleleri konularına vakıf olmuşumdur. Çokta bildiğim önemli konular vardır. Ama ben bunların hiç birisini ne yazdım ve ne de bir başka yerde konuşmuşumdur.

Menfaat için, hiç bir zaman dostumu satmamışımdır. Beni satanlar olmuştur, ama yinede ben o insanlar hakkında hiç bir zaman acımasız olmadım. Dostlar verdiği sözün arkasında durmalı, dostunu oyalayıp onu bir tarafa itip kullanmamalıdır. Verdiği sözlerin arkasında adam gibi durmalıdır. Dostlarını satmamalıdır, dost dost olmalıdır.

Bu arada devletin güvenlik güçleri ve önemli yerlerdeki yetkililer ülkeye zarar veren unsurlarla irtibat kurarak onlardan bilgi alırlar. Bu mafya olayındaki konuda bana göre görüşmeler bir bilgi alma konusudur. Tabi alınan bu bilgiler sonucu ülkemizde uyuşturucuya büyük darbe vurulmuştur. Tabi bu darbe bir çok insanın ekmeğini kesmiştir.

Bu tür insanların ne zaman ne yapacakları belli olmaz. Ama bunun yanında bazı menfaat şebekeleri her dönem olduğu gibi iktidar partilerinin yanına sokulurlar. Yarın bir başka parti geldiğinde bu sefer onun yanına sokulurlar, oradan görünürler.

Dolayısı ile ülkemizde son dönemlerde uyuşturucu şebekelerine büyük darbe vurulmuştur. Bu olayların asıl nedeni uyuşturucu şebekelerinin ekmeğinin kesilmesidir. Bu insanlarda ülkenin birlik ve beraberliğini düşündüklerini sanmak bir hayaldir.

Tabi normal hayatta ve siyasi hayatta yaşayanlar mutlaka dostlarını iyi seçmelidir. Dost çok önemlidir, o dostu kötüleseler bile bunlara itibar edilmemelidir. Ama mutlaka herkesi dost görüp sırlar paylaşılmamalıdır.

Dost görünüp de arkadan düşmanlık yapanlarda adamım diye toplumda gezmemelidir. Adam gibi adamlarda dostlarını iyi seçmeli, ne şekilde olursanız olun dostluk çok önemlidir. Ama artık son dönemlerde kadim ve sadık dost bulmak çok zorlaştı. Allah bizleri sadık ve kadim dostlarla beraber eylesin. Güvensiz insanlar sıkışınca babasını satarlar.