Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Ali Genç


HANGİ AKIL SAHİBİ 6 GÜNLÜK ORUÇLA 365 GÜN ORUÇ TUTMUŞ GİBİ SEVAP KAZANMAK İSTEMEZ’Kİ?

HANGİ AKIL SAHİBİ 6 GÜNLÜK ORUÇLA 365 GÜN ORUÇ TUTMUŞ GİBİ SEVAP KAZANMAK İSTEMEZ’Kİ?


Telefonumuz çalsa karşıdaki kişi bize “Arkadaş sana garantili bir kar teklif ediyorum eğer ki 30 lira verir isen sana bunun üstüne en kısa zamanda 300 lira da ilave ederek 330 hatta 335 lira vereceğim!

Vereceğim 305 liralık kar her hangi bir harama bulaşmayan dini ve ahlaki ile yasal yönden de almanda sakıncası olmayan temiz bir paradır!” dese.

Veya iş yerimizi, evimizi ziyaret edenler veyahut ta her hangi bulunduğumuz bir ortama gelerek aynı teklifte bulunulsa bu teklifi yapanın veya yapanların sözünün eri olduğunu şimdiye kadarki söylediği tüm sözlerini tuttuğunu bilsek hangimiz bu teklifi ret ederiz?

Ret eden olur mu?

Hangi akıl sahibi ret edebilir?

İstenilen meblağı verdikten sonra bu defada bunu isteyen kişi veya kurum” Sizden isteneni seve seve verdiniz ve bunun karşılığında on mislinden fazlasıyla aldığınıza yine çok az bir ödeme ile bu kar miktarını yeni yapacağınız 6 liralık bir harcamayla da bunun 10 misli yeni bir artı kar getirecek yatırım yapmak ister misiniz?! diye teklif

YGAMBER EFENDİMİZ HZ MUHAMMED(S.A.V) “RAMAZAN ORUCUNU TUTUPTA ARDINDAN ŞEVVAL ORUCUNU TUTANLAR YILIN TAMAMINDA ORUÇ TUTMUŞ SEVABINA KAVUŞURLAR” DİYOR!

Yazının girişinden itibaren yaptığımız beyin jimnastiğiyle yürüttüğümüz akıl yukarıdaki orta başlıkta Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)’in belirttiği gibi bire on sevap verilen Şevval orucu kişinin kabir sorgusunun da kolaylaştırılmasına İznillah vesile olan bir güzel bedeni ibadettir.

Tüm din kardeşlerimizle birlikte bu satırları yazan Mevla’mızın en edna kulununda hiçbir riyaya kapılmadan sadece ve sadece Hakkın rızası için Şevval orucunun da tutarak yılın tamamını oruç tutmuş gibi sevaba kavuşması/kavuşmamız ve tüm din kardeşlerimizle birlikte kabirde sorgumuzun kolaylaşmasını Mabudumuz tarafından bizlere bahşedilmesi dileğiyle.

Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.