Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdogan Kaya


Her insanla sır paylaşılmaz


[caption id="attachment_11234" align="alignnone" width="200"]Her insanla sır paylaşılmaz Her insanla sır paylaşılmaz[/caption] Zaman zaman iyi gördüğünüz insanlara farklı şekillerde mesajlar veririz. Bazen de iyi iki dost olduğunuz insanlardan şüpheler duyarsınız. Hatta bir an olur ki, yıllardır beraber olduğunuz insanla iki karşı düşman olursunuz. Bunun örnek ve numuneleri sayılamayacak kadar çoktur. İyi insan diye açılıp saçıldığımız, bazı insanlar Bakmışınız, sizinle işi bitince uzaklaşmış pencerenizden bile bakmadığını görürsünüz. Öyleyse insanların her merhaba ettiği insan dost değil günlük hayatta merhabalaştığı arkadaşlardır. Her iş yerinde çalıştığınız insanlarda dost değil iş arkadaşıdır. Zaman olur 20 sene iş yerinde beraber olduğunuz arkadaşlarınız emekli olduktan sonra görmedikleriniz oluyordur. İyi arkadaş olmak ayrıdır, merhaba etmek ayrıdır. Öyleyse hiç mi dostunuz yok, elbette uğrunuzda ölecek iki kişi mutlaka çıkacaktır. Bunun için belki bir yerlere not edebileceğiniz birkaç güzel dostluk sözlerini sizlerle paylaşayım.
  1. Hakiki bir dost portesi istiyorsan, düşünceli, anlayış dolu, iyi bir dinleyici, yüzünde gülücük dolu, yardım edecek bir el, yaslanabilecek bir omuz, ince bir kalp, ödünç verecek bir para ve her zaman yanında olacak biri olmalı.

  2. Karıncaya sormuşlar; ?nereye gidiyorsun??, ? dostuma? , demiş. ? Bu bacaklarla zor? emişler. Karınca; ? olsun, varmasam da yolunda ölürüm? demiş. Yolunda ölünecek dost varsa onlara selam olsun.

  3. Bu dünyada uğrunda ölebileceğin en az iki kişi vardır.

  4. En azından öyle veya böyle seni seven on beş kişi vardır, yoksa işin bitmiştir.

  5. Herhangi birinin senden nefret etmesinin tek sebebi, aslında sadece senin gibi olmayı istemesindendir.

  6. Bir tanıdığın seninle hiçbir problemi olmadı halde, senin aleyhinde konuşması veya tavır alması, senin meziyetlerine yetişememesindendir.

  7. Senden gelecek bir gülümseme bazılarına mutluluk getirebilir, o senden hoşlanmasa bile.

  8. Her gece, birisi uykuya dalmadan önce seni düşünüyor.

  9. Birisi için dünyalara bedelsin.

  10. Çok güzel ve teksin düşüncesindeki arkadaşlarını unutma.

  11. İnsanlar yetişemediklerine düşman olur.

  12. Varlığını bile bilmediğin bazı insanların seni sevdiğini unutma.

  13. Hayatındaki en büyük hatayı yaptığın zamanda bile, ondan hayırlı bir şey çıkarmasını bilmelisin.

  14. Ne zaman dünya sana sırtını dönmüş gibi hissedersen, dön ve bir daha bak. Sanma ki dert sadece sende var.

  15. Her zaman aldığın iltifatları hatırla. Kaba sözlerin hepsini unut.

  16. İyi arkadaşlar yıldızlar gibidir, onları her zaman görmeyebilirsin, ama orada olduklarını bilirsin ve bilmelisin.

  17. Bir dost dan bir tek gül ve güzel bir sözü ben onunlayken almayı, öldükten sonra bir kamyon dolusu çiçeğe tercih ederim.

  18. Menfaatperest dostların gerçek dost olmadığını, menfaatler çakışınca ortaya çıktıklarını görürsün.

Dostlukla ilgili bazı güzel sözleri derleyip sizlerle paylaştım. Bunu sanmayın ki sizler için yazdım. Benimde almam gereken hisseler varsa hep birlikte almak dileği ile. ERDOĞAN KAYA