Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ali Genç


İKİ KAMU KURUMU ZİYARETİ, BİR AÇILIŞ, 50 YILDA 4. DEFA GÖRÜLEN RÜYA VE BİR TAZİYE!!! 

İKİ KAMU KURUMU ZİYARETİ, BİR AÇILIŞ, 50 YILDA 4. DEFA GÖRÜLEN RÜYA VE BİR TAZİYE!!! 


 

    Bu günkü yazımda başlıkta belirttiğim 5 ayrı konuyu işleyeceğim. 

    İşleyeceğim konuların ilk ikisi kurucu üyelerinden olduğum yapılan kongrede belirlenen 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyetinin yeni yönetimi olarak başkanımız Ali Ragıp Südemen başkanlığında  iki kamu kurumuna yaptığımız ziyaret bir kamu kurumunun etkinliği ile bir açılış töreni ve  ilk ikisini  50 yıl önce iki gece ardı ardına,2.sini 6 yıl önce Haziran ayında, sonuncusunu ise evvelki gün yani 10 Temmuz Cumartesi’yi 11 Temmuz Pazar’a bağlayan gece gördüğüm rüyayı ve son olarak ta her vesile ile başarılarını taktir ettiğim Hakka yürüyen bir mahalli idareciyle ilgili taziye dileğim olacak.  

CUMHURİYET BAŞSAVCISI AYDEMİR’İ ZİYARETİMİZDE KAMUOYUNUN YANLIŞ ALGISINI GÖRDÜK!!! 

    Medeni çerçevede ve karşılıklı saygı içinde geçen ziyaret esnasında yönetim kurulu üyelerimiz genel olarak adalet kurumlarının yatırımlarını konuşurken Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir’in mahalli ve genel medya organlarını olabildiğince takip ettiği ve ettirdiğinden olup bitenlerin yanında kamuoyunun nabzını da tuttuğunu gördük.! 

SUÇLULAR ADLİYENİN ÖN KAPISINDAN GİRİP ARKA KAPISINDAN SALIVERİLMİYORLAR!!! 

      Bu ziyaretimizde insanlarımızın olmazsa olmazı olan huzur ve güvenlik ile adalete güven konusundaki görüşmelerimizde kamuoyunda oluşturulan başta hırsızlık ve uyuşturucu suçları olmak üzere hukuk kurulları içinde takibi yapılıp yakalananların adliyenin ön kapısından girip arka kapıdan salıverildikleri algısının asılsız olduğunu.!!! 

     Yapılan titiz çalışmayla yakalananlarla ilgili yeterli delillerin elde edilmeleriyle ve bunların kamuoyunda sebep olduklarının devam etmemesi için ilgili mahkemelerce haklarında verilen kararlarla ceza ve tevkif kurumlarına teslim edildiklerini öğrendik. 

   Yine bu ziyaret esnasında ilimizde olup bitenlerden kamuoyunun haberdar edilmesinin doğru olduğu fakat ilimiz aleyhine olan haberlerin ise mutlaka oluşturacağı olumsuzluk nedeniyle bu konuda medya mensuplarının gerekli hassasiyeti göstermelerine dikkat çekildi. 

JANDARMA KIRSALDAKİ CAN VE MAL GÜVENLİĞİYLE SUÇLULARLA MÜCADELENİN BEKÇİSİ!!! 

   Cemiyet yönetim kurulu olarak Cuma günü İl Jandarma Komutan Vekili Hikmet Kaya’yı ziyaretimizde de kırsaldaki vatandaşımızın can ve mal güvenliğinin bekçisi olan Jandarmanın hukuk kuralları içindeki kamuoyunun da şahit olduğu başarıların mutfağındaki çalışmaları birinci ağızdan öğrendik. 

   Vali Aydoğdu ve Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir’i ziyaretimizdeki gibi karşılıklı saygı içinde geçen görüşmede Albay Kaya ile Jandarmanın ilgili birimi tarafından genel medya ile birlikte mahalli medyanın da günlük olarak takip edildiğini ve dile getirilenlerden kendileriyle ilgili olanların yasalar çerçevesinde titizlikle gereğinin yapıldığını.!!! 

     Bu çerçevede Aksaray’ın köy ve kasabaları başta olmak üzere jandarma sorumluluk bölgesinde ki tüm asayiş olaylarının ekiplerin takibi sonucu suçluların adalete teslim edildiğini huzur ve güvenin sağlanmasında jandarmanın toplumun hizmetinde olduğunu bir kez daha gördük. 

CUMHURİYET VE YUNUS EMRE MAHELLELERİNDEKİ MECLİSİN ARDINDAN  AÇILIŞI YAPILAN ÇOK MAKSATLI KAPALI SEMT PAZARI BÖLGENİN BİRÇOKİHTİYACINA CEVAP VERECEK!!! 

    Cumartesi günü saat 17.00’de önce vatandaşlarımız arasında “TOKİ Bölgesi” olarak bilinen Cumhuriyet ve Yunus Emer mahallelerimizdeki halk meclisine yapılan davete icabet ederek katıldık. 

    Burada Belediye Başkanı Evren Dinçer ile Belediye meclis üyeleri, Başkan yardımcıları ve birim amirlerine söz alan mahalle muhtarları ile bölge sakinleri tarafından dile getirilen meselelerinin yanında yapılan hizmetlere de teşekkür edilirken dile getirilen sıkıntıların giderilmesi için not alındı. 

    İlimiz milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Ayhan Erel ile Ak Parti il başkanı Hüseyin Altınsoy’unda hazır bulunduğu açılışı yapılan iki mahallemiz tarafından ortak olarak kullanılacak olan çok maksatlı modern kapalı semt pazarı ise gerçekten de akla gelen birçok aktivitenin yanında civardaki mahalli üreticilerin mahsullerini mahalle sakinleri ile şehir genelinden gelecek vatandaşlara satabilmelerine de imkan verilmesi yönünden taktire şayan bir hizmet olmuş. 

   Başta Başkan Dinçer olmak üzere emeği geçen herkesi canı gönülden tebrik ediyorum. 

İLKİNİ 50 YIL ÖNCE ORTA OKULDAYKEN ARDI,ARDINA 2 GECE,2. SİNİ 6 YIL ÖNCE VE SONUNCUSUNU BİR GECE ÖNCE GÖRDÜĞÜM GERÇEKLEŞTİĞİNDE İLİMİZİN İSTİKBALİNİ PÜR NUR EDECEK YATIRIM!!! 

  13 yaşında Orta Okulda okurken 1971 de iki gece ardı ardına gördüğüm rüyada günümüz Altuntaş otelinin bulunduğu Esen Tepe den aşağıya şehrimize doğru kara dumanlarını çıkartarak acı, acı siren çalarak bir kara trenin indiğini gördüm. 

  İki gece ardı, ardına gördüğüm rüyamı o zaman anlattığım büyüklerim buna bir anlam verememişlerdi.!!! 

   Bu rüyadan 37 yıl sonra 2008 yılında ilimizin o zamanki milletvekili, 2015 yılı seçim hükümetinde ise Enerji ve Tabii Kaynakla Bakanlığı yapan Ali Rıza Alaboyun ağabeyin danışmanlarından bir dönem Gülpınar beldemizde başarılı bir şekilde Belediye Başkanlığı yapan Rasih Bostancı Bey tarafından dileğim üzerine TBMM’si arşivinden bana 13 Ekim 1920 yılında 75 yıllık 1. İlçelik esaretinden kurtulmamızı sağlayan 40 numaralı kanun görüşmelerinin  belgeleri gönderildi. 

  Bu belgede kanun görüşülürken söz alan Burdur milletvekili Soysallı İsmail Suphi tarafından yapılan konuşmada il yapılan Aksaray’ın  kalkınması için demiryoluyla Çakmak tren istasyonuna bağlanmasını istediğini gördüm. 

 Bu isteğin verdiği ilhamla şu anda ihalesi dört gözle beklenen Aksaray-Ulukışla demiryolunun 13 Ekim 2008’de yaptığım özel haberle başlayan çalışmamızı 2015 yılına kadar her yıl 8 defa Aksaray Yenigün,/Kobi ve Güncel gazeteleriyle internet gazetelerinde yaptığım haberler ve kaleme aldığım köşe yazılarıyla aralıksız olarak gündeme getirdim. 

   Bu çalışmalarımız devam ederken O sene 12 Haziran gecesi  bir rüya gördüm. 

   Rüyamda bir yerdeyiz ve orada Aksaray’ın İstikbalinden bahsediliyor. 

  Fakat sadece bahsedilmekle de kalınmıyor aynı anda istikbalimizle ilgili çalışma pratiğe de çevirtiliyor. 

   Bu rüyamda bir trenin içindeyiz. 

   Bu trenin Aksaray treni olduğu söyleniyor. 

    İçinde bulunduğumuz tren Orta Okul yıllarımdaki iki defa ardı ardına gördüğüm rüyadaki Esen Tepe den aşağıya kara  dumanlarını çıkartarak acı, acı siren çalan kara tren yerine içinde olduğumuz yeni modern tren 2014-19 arasında başaralı bir şekilde Aksaray Belediye başkanlığı yapan Haluk Şahin Yazgı  tarafından kurulan Emekliler Lokali’nin oradan yer yüzüne çıktığında Aksaray’ın çarşısını görüyorum. 

 Gördüğüm anda da içim içime sığmıyor mutluluktan adete kuş gibi uçuyorum!!! 

 Bu şekilde Belediyeye doğru dönen tren oradan tarihi lise binamızın yanından geçerek Necip Fazıl Kısakürek caddesine girdiğinde lise duvarının kenarından bizimle aynı istikamete yani trenin gittiği yöne doğru birlikte yürüyen 2009 ‘da kaybettiğimiz merhum babam Hacı Şamas ve 27 Aralık 2016 da kaybettiğim merhum Annem Ayşe’yi gördüğümde onlara artarak devam eden mutluluk içinde el sallıyorum. 

   Babam ve Annemde aynı mutlulukla bana cevap verdiler. 

   Bu rüyamdan 6 yıl sonra evvelki gün yani 10 Temmuz Cumartesi’yi 11 Temmuz Pazar gününe bağlayan gece ise gördüğüm 4. Rüyamda ise Treni kendi köyüm Yanyurt köyü kabristanlığını altında bulunan  merhum dayım Mehmet Gökalp tarafından merhum Osman Buğdaycı dayıya satılan şu anda yiyeni Alâeddin Buğdaycı’nın  oturduğu evin yanında gördüğüm. 

   Şef trene bu trenin bizim yaylamıza doğru götürmesini istiyorum  ve aşağı çeşmeye kadar vardığımızda uyandım. 

    İlgi 50 yıl, 2.sini 6 yıl önce ve sonuncusu evvelki gece gördüğüm rüyanın en kısa zamanda gerçekleşmesiyle Aksaray’ımızın 1845-1920 ve 1933-89 arasındaki toplam olarak 131 süren 2 ilçelik esaretinin sebebinin tamamen ortadan kaldırılarak ilimizin istikbalinin pür nur edilmesi dileğiyle. 

2004-19 ORTAKÖY BELEDİYE BAŞKANI MAHMUT ÜTÜK’ÜN RUHU ŞAD MEKANI CENNET OLSUN!!! 

  2004-19 arasında borçları nedeniyle iş makinaları çevre illerin sanayilerinde rehin tutulan,1 pense bile alacak kadar piyasada kredisi kalmayan, borçları nedeniyle kurum telefonları kesik olan, personeline yıllardır maaş ödenmeyen Belediyeyi devraldıktan sonra bir taraftan bu borçları ödeyen. 

  Bir taraftan  ise belediyenin piyasaya Medaş, SGK ve İller Bankasına  ve personeline olan borçlarını ödeyerek  Ankara ve çevre illerdeki rehin tutulan iş makinaların kurtaran. 

  Bunları yaparken aynı zamanda da  yaptırdığı alt ve yapı ve üst yapı yatırımlarıyla ayrıca ilçesine Adalet Sarayının yapılmasında da büyük katkısı olan. 

  Gerçekleştirdiği hizmetleriyle   ilçesini modernleştirip yapılan göçü tersine çevirten eğitimci ve hukuk adamı, Cuma günü kara toprağın bağrına verilen kıymetli Mahmut Ütük başkana Cenab-ı Allah(c.c.) dan rahmet kederli ailesi ile tüm sevenleri ve sevdiklerine baş sağlığı diliyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.