Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Ali Genç


İKTİDARIN KENDİ AYAĞINA SIKMAMASININ YEGANE ÇARESİ VERİLEN SÖZLERİN TUTULMASINDA!!!

İKTİDARIN KENDİ AYAĞINA SIKMAMASININ YEGANE ÇARESİ VERİLEN SÖZLERİN TUTULMASINDA!!!


  Daha önce bu konuda yazdıklarımın hiçbiri afaki olmadığı ve birilerinin yönlendirilmesiyle yazılmadığı gibi bu günkü yazımda dile getireceklerimde birilerinin yönlendirilmesiyle siyaset yapılması için  olmayıp aksine somut gerçekler ışığında gerekenlerin yapılmasıyla yapılacaklara kavuşturulacaklar kadar gerçekleştirenlerinde sayısız maddi ve manevi mükafatlara ulaşacakları, gerçekleştirilmemesi halinde ise  hizmeti alamayanlar kadar gerçekleştirmeyenlerinde telafisi mümkün olmayan sonuçlarla karşılaşacakları bir somut gerçeği ifade etmektedir.!!!

AK PARTİNİN 2004’DEKİ SÖZÜ OLAN DEMİRYOLU İÇİN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BAŞBAKAN YILDIRIM,UDH BAKANLARI VE AK PARTİ TEŞKİLATLARININ DEFALARCA VERİLEN SÖZÜDÜR!!!

  Geçen sene 20 Ağustos günü ihalesi yapılan Aksaray-Ulukışla demir yolu  hattı Ak Partinin 2004 Mahalli seçimleri öncesi hem dönemin Adalet Bakanı Cemil Çiçek tarafından günümüz 15 Temmuz Milli İrade meydanında, hem o zamanki Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanı ve Türkiye’nin son Başbakanı Binali Yıldırım tarafından Fatih mahallesinde şu anki Kadın aktivite merkezinin bulunduğu yerde sözü verilen.

  2009 Mahalli seçimleri öncesi yetkililer tarafından yeniden tekrarlanan,18 Aralık 2010 günü Binali  Yıldırım tarafından UDH bakanı olarak ilimizi ziyaretinde önce OSB’de Ticaret odası yetkilileri ve iş adamlarına, ardından ise Belediye Tiyatro Salonunda Ak Partinin Genişletilmiş il toplantısında sözü verildi.

26 MAYIS 2011’DE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN HEM SÖZÜNÜ HEMDE YAPIM EMRİNİ VERDİ!!!

  UDH Bakanı Yıldırım’ın OSB’deki sözünden 6 ay 8 gün sonra partisinin mitingi için Aksaray’a gelen Erdoğan Başbakan olarak günümüz 15 Temmuz Milli İrade meydanında demir yolunun hem müjdesini verdi, hem de bu hatta başlanılması talimatını verdi.!!!

   Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım  ve UDH Bakanı Arslan tarafından 5 ila 10 Şubat 2017 ve nihayetinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından iftara da da katıldığı 2019’un 2 Haziran günkü mitingde ihalesinin yakında yapılacağı sözünü vermesinin yanında Milletvekili Cengiz Aydoğdu ile İl Başkanı Hüseyin Altınsoy’un konuyu ısrarla takip etmeleri ve her vesile ile gündeme getirmeleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la özel görüşmelerinde konuyu iletmelerine ve ilk sözün üstünden 18 yıl geçmesine rağmen bırakın hattın hizmet açılmasını temeli bile atılamadı.!!!

   Aksaray ile birlikte Ereğli ,Altunhisar ,Ulukışla ,Şereflikoçhisar ,Kulu, Cihanbeyli ve Haymana ilçeleriyle buralara bağlı yerleşim yerlerindeki 1 Milyon dan fazla  kişinin can damarı olan ve güzergah boyunca bulunan tesislerde 75000 kişiye direk aş vermeye vesile olan 15000 kişinin çalıştığı 1 Milyon nüfusu direk ilgilendiren E.90 Karayolu Ankara-Niğde otobanının hizmete açılmasıyla işlevini her geçen gün artan şekilde kaybediyor.

   5 Şubat 2017 günü Aksaray’a gelen dönemin UDH bakanı Ahmet Arslan tarafından da uygulanabilirliği mümkün görünen ve başta milletvekili Cengiz Aydoğdu ve İlknur İnceöz ile Ak Parti teşkilatları olmak üzere tüm ilgili ve yetkililere ulaştırılan tedbirlerde maalesef şimdiye kadar alınamadı.

E.90 KARAYOLUNDA İNSANLARIN, YÜKLER İLE HAYVANLARIN YOLUN ALTINDAN GEÇEBİLECEĞİ TÜNELLERLE HEM CAN VE MAL KAYBI ÖNLENECEK, HEMDE YOLUN İŞLEVİNİN DEVAMI SAĞLANACAK!

    Toplam maliyetleri 50 Milyon lira civarında olan yatırımla gerçekleştirilmesi mümkün olan ve yolun bir tarafından öbür tarafına alttan araçlar ve insanlarla hayvanların geçmesini sağlamasıyla yoldaki seyrü seferin kesintisiz olarak sağlanmasının yanında yolun üstünden karşıdan, karşıya geçilirken oluşan can ve mal kaybını da ortadan kaldıracak geçitlerin maalesef şimdiye kadar bırakın yapılmasın ,planlaması bile yapılmadı.

   Hükümet tarafından ilimiz ve ilimizle birlikte en az 1 Milyon nüfusun etkilendiği bu olumsuzluklar giderilirse kazanan milletimiz ve dolayısıyla bunları gerçekleştiren hükümet ve hükümeti oluşturan Cumhur ittifakı olur.

   18 yıldır söz verilmesine rağmen Aksaray-Ulukışla demir yolunun hizmet açtırılmaması ve E.90’ın otobandan en az şekilde etkilenmesine sağlayacak olan tedbirlerin zamanında alınmaması halinde Ak Parti ve MHP seçimlerde kendi ayaklarına sıkmış olurlar.

   Hizmet alacaklarla verecekler için kesin olan olumsuzluğun önlenerek olumluya çevirtilerek iki tarafında maksimum şekilde  karlı çıkması için gerekenlerin zaman geçirilmeden yapılması dileğiyle.

    Rabbim yar ve yardımcımız olsun.