Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ali Genç


İLKLER VE TEKLERİMİZLE TARİHLE ARKELOJİNİN LABORATUVARI OLMAMIZIDA AYDOĞDU SAĞLATSIN! 

İLKLER VE TEKLERİMİZLE TARİHLE ARKELOJİNİN LABORATUVARI OLMAMIZIDA AYDOĞDU SAĞLATSIN! 


    Aksaray’ın coğrafi yeri ve bundan gelen jeolojik yapısıyla yeryüzündeki tüm bilim dallarının ilgi alanına giren bir yer olmayı fazlasıyla hak eden bir şehirdir. 

    Hele hele de şimdiye kadar tespit edilen dünyada maddi ve manevi ilimlerin gelişmesiyle insanların hayatlarını idame ettirmeleri, yani devam edebilmeleri için gerekli olan gıdadan giyinmeye ,barınmaya ve tedaviye kadarki bir çok ihtiyaçların sağlanmasına vesile olan ilkler ve teklerine sahibiz. 

   Özellikle Tarihçiler, Arkeologların ve Jeologların araştırma yapmaları ve bulduklarıyla insanlık alemine yeni buluşların önünü açabilecekleri yer yüzünün en önemli laboratuvarı niteliğinde bir yeriz. 

    Fakat şimdiye kadar bu araştırma imkanı sağlanmadığından sahip olduklarımızın insanlığın istikbali için şimdiye kadar kullanılmamasının yanında bizimde tanıtımdan turizmimize ve sahip olduklarımızın bilinerek bunlardan hakkıyla faydalanmamızda maalesef akla ziyan vurdum duymazlık nedeniyle sağlanamadı.!!! 

    Bu bilinçle 2016 yılın 10 Mayıs Salı günü yayınladığım yazımı ilgili tutarak 29.07.2019 Pazartesi günü Vali Ali Mantı’ya hitaben ”İLKLERLE, TEKLERİMİZLE TARİHÇİLERLE ARKEOLOGLARIN LABORATUVARI OLMAMIZI MANTI SAĞLASIN!” başlığı altında; 

 “ Bu konuda 10.05.2016 Salı günü “*İLKLER VE TEKLERİMİZLE TARİHÇİLERLE ARKEOLOGLARIN LABORATUVARI OLURUZ!” başlığı altında; 

   “Dün( Cumartesi günkü yazımda) belirttiğim ilklerimizin en iyi şekilde araştırılması eskilerin tabiriyle zaptu rapt altına alınması ,yenilerin tabiri ile de  bilimsel gerçeklere dayalı veri tabanının oluşturulmasıyla tartışmasız olarak yer yüzünde ilkler ve teklerin merkezi olmamız önce tescil ettirilmiş olunur.!!! 

    Bu tescilin ardından yapılacak iyi bir tanıtımla dünyada maddi ve manevi ilimlerin gelişmesinin membaının Aksaray olduğu  ile ilgili olarak yapılacak haberler. 

    Bu konuda düzenlenecek olan milli ve milletler arası konferanslarla yerli ve yabancı bilim adamlarının tartışmasına açılmalı.!!! 

    Bu konferansların  mahalli, genel medya ve milletler arası medya organlarında yayınlatılmasıyla öncelikle Aksaray’ın ülkemizde ve milletler arası arenada tanıtımı sağlanır. 

   Bu konferanslarda ortaya çıkan bilgiler ve kapanış bildirilerinin basılı hale getirilip ülkemiz ve tüm dünya ülkelerinde bu konunun uzmanlarına gönderilmesiyle her yerde Aksaray ve Aksaray’ın ilkleriyle tekleri konuşulur. 

   Bunun sağlanmasıyla yeryüzündeki tarihçiler ile Arkeologlar başta olmak üzere tarih ilmine ilgi duyan bilim adamları Aksaray’a akın eder. 

   Bu akında gelecek bilim adamları için Aksaray yeryüzünde açık bir laboratuvar konumuna gelir. 

   Aksaray’ın hiçbir zaman hak etmediği ,asla ve asla da hak etmeyeceği 1861( bu yazımı yazdıktan sonra Tarihçi Mustafa Fırat Gül tarafından verilen bilgide ilk ilçeliğimiz 1845 te başladığından)1861 yerine 1845-1920 ve 1933-89 yılları arasında toplam olarak 115 yıl  değil 131 yıl olacak)süren ilçeliğiyle. 

    Vilayet olduktan sonra ise devede kulak nispetindeki atanmış ve seçilmişlerin dışında kalanların umursamazlığı nedeniyle sebep olunan olumsuzluk telafi edilir.!!! 

   Akla gelen her türlü tanıtım ve turizm imkanına sahip olan Aksaray’ın bu konudaki diğer hazineleriyle birlikte ilkler ve teklerinin de en iyi şekilde değerlendirilmesi dileğiyle bu konudaki olumsuzlukların telafisinin de Vali Ali Mantı’ya nasip olması dileğiyle.” diye dile getirdim. 

 SAHİP OLUDĞUMUZ İLKLER VE TEKLERİMİZİNDE HAKKIYLA DEĞERLENDİRİLMESİDE HAZİRAN 2020’DEN İTİBAREN BİRİMİZİ BİN YAPMAK İÇİN CANIN DİŞİNE TAKAN AYDOĞDU’YA NASİP OLSUN 

    Kendisinden öncekiler tarafından değerlendirilmesi halinde ilimizle bölgemiz ülkemiz ve insanlık alemine sayılamayacak maddi ve manevi getirileri olacak bu çalışma her vesile ile rızkını sağlamak için çalıştığın söyleyen Mantı tarafından anlaşılmaz bir şekilde değerlendirilmedi.!!! 

   Mantı’ya nasip olmayanın görevine atanmasından sonra ilimize gelip makamına oturmadan araştırmaya başlayan ve görevine başlar başlamaz ise olabildiğince derinlemesine bir araştırma yaparak tespit edilenlerin değerlendirmesi, sıkıntıların bertaraf edilmesi için çalışmaya başlaya ve bu çalışmalarını 7/24 esasına göre yürüten Vali Hamza Aydoğdu’ya nasip olması dileğiyle. 

   Rabbim yar ve yardımcımız olsun.