Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdogan Kaya


İyi niyetle bakarsan doğru görürsün

İyi niyetle bakarsan doğru görürsün


İyi niyetle bakarsan doğru görürsün
Bir önce ki yazım da Aksaray Üniversite Araştırma Hastanesi ile ilgili gördüklerimi ve Milletvekili Sayın Cengiz Aydoğdu ile konuyla ilgili yaptığım görüşmeyi sizlere aktarmıştım. Yazdığım yazı sonucu bana hem görmediklerimi ve dikkatli bakmadığım ile ilgili itiraz edenler oldu. Hatta Belediye Başkanı Sayın Evren Dinçer’in buraya hasta yakınlarının kalacağı bir misafirhane yapmasının gereksiz olduğunu ve buraya bu gereksiz işi yapacağına Aksaray’a artık bir şeyler yapması gerektiği konuları ile ilgili sözlerle karşılaştım.
Hatta bir arkadaşımda “ Erdoğan abi hep pozitif sin birde ben pozitif olabilsem” demiş. Bediüzzaman hazretlerinin “ güzel gören güzel düşünür, güzel gören hayatından lezzet alır” cümlesi hesabı her şeye çirkin ve ve mutlaka kusur görme olarak bakarsan elbette her şeyi yanlış görürsün.
Milletvekil Cengiz Aydoğdu benim lise yıllarından bu güne tanıdığım ve siyaseten aynı yolda yürüdüğüm bir dost olarak onu aramak ve konu hakkında bir gazeteci olarak hayali yazı yazmak yerine bilgi almam kadar doğal bir durum olamazdı. 
Ne yapsaydım Sayın Aydoğdu’dan aldığım bilgileri yalan söylüyor diye mi yazsaydım. Günlük 8 000 bin civarında muayene yapılan bir hastanede elbette aksaklıklar olacaktır. Yok efendim sen acil bölümündeki hijyensizliği gördün mü?
Yazın Almanya da yaşayan bir yakınımı Hastaneye götürdüm ve orada sordum Almanya’da hastane muayeneleri nasıl bizimki ile dedim. Orada genel olarak acil bir durum olmadığı takdirde aile hekimlerinin ilgilendiğini ve aile hekimi acil hastalı dışında olanları sevk etmediği takdirde hastanede muayene olamadığını söyledi.
Hatta hastanelere orada da hemen gidip anında muayene olamadığın ve önceden randevu aldığını söyledi. Demek ki, Avrupa ülkelerinde de bizden farklı bir durumun olmadığını anlamış bulunmakatayız.
İlimiz Hastanesinde bakım, yatan hasta ve acil bölümlerde sıkıntı yok. Hastanemizde sadece polikliniklerde zamanında muayene olamam şikayeti var. Bu da doktor eksikliğinden kaynaklanmaktadır. İnşallah buda giderilip 200 yataklı bölüm bittiğinde her şey mükemmel olacağı kanaatindeyim.
Efendim Evren başkan niye buraya dışarıdan gelenlere otel yapıyormuş. Yapmayın Allah aşkına Ankara ve Konya gibi yerlere gittiğinizde hastanızın yanında kalmadığınız zaman hastane yakınlarındaki Belediyelerin misafirhanesinde kalmıyormusunuz? Belki parası olan başka yerde kalabilir ama durumu iyi olmayanlar kalması kadar güzel bir durum olabilir mi?
Bizim ilimize de çevre il ve ilçelerden hastası için gelenler var. Hasta yanında kalamıyorsa misafirhanede kalması güzel bir durum değil mi? biz başka şehirlerde kalınca bunun sözünü ediyorsak onlarda bizim ilimizi konuşacaktır. Artık bunlara güzel gözle bakmalıyız.
İnanır mısınız dün birisi hastaneyi eleştiriyor, sordum gittin ve hiç yattın mı dedim. İnanın daha hastaneye gitmemiş. Sıkıntısının ne olduğunu sordum, “öyle diyorlar” diyor. Anladım ki, sadece siyaset bu güzellikleri kendi görüşü dışındakiler yapıyorsa yanlış yapıyor. Bırakın şu siyaseti sağlık üzerinden olsun oraya buraya çamur atmayalım.
Yarın on on beş sene sonra belki burasıda yetmeyecek, yeni hizmetler bekleyeceğiz. Önümüze bakarken hep karanlıklara bakmayalım. İlimizde güzel hizmetler olsun, bunun kime ne zararı var? Hasta yatan hastalara hastanemiz ile ilgili görüşlerini sorarsak cevabını alırız. İlimizdeki sağlık hastanelerinde ve devlet ve özel sektörün çalışmalarında güzel gelişmeler memnuniyet vericidir.