Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdogan Kaya


Kadın gibi kadının eli öpülmeli

Kadın gibi kadının eli öpülmeli


 

Pazartesi günü 8 Mart Dünya Kadınlar günü olması nedeni ile sosyal medyaya baktım, kadın düşmanı olanda, kadını adam yurduna koymayanlar da kadınların gününü kutluyor. Bu kutlamaların içerisinde kadın gibi kadın olmayanlarda bu kutlamadan nasibini alıyor. Peygamberimiz veda hutbesinde, ““Kadınlarınız Allah’ın size birer emanetidir. Onlara yaptığınız muamele hususunda Allah’a hesap vereceksiniz.” Buyuruyor. Tabi erkekler bu emanete adam gibi sahip çıkarken. Emanet olanlarda,emanetçilerine ihanet etmemeliler.

Sosyal medyada baktım tanıdığım bir çok insan kadına saygı duymaz, kadını köle gibi görür, namuslu kadınları baştan çıkarır, haramın her türlüsünü kullanır, evli kadınları baştan çıkararak aile yuvalarını yıkarlar. Ama bakmışınız kadınları eli öpülesi olarak algılarlar.

Evde kadınına, kız çocuklarına adam gibi davranmaz, köle gibi görürler. Sokakta gördüğü her kadına iltifat eder, yılışır, ne bekmez yiyeceğini şaşırır. Ama evdeki kadınları ise köle gibi görür. Bu adamlar kadın saygınlığı olur evli kadınları baştan çıkarıp kaçırır, sonrada bu kadınlara methiye düzerler, bunun neresinde emanet sahipliği var?

Cenabı Allah başkalarının namus ve şerefi ile oynamayı men ederken, helal dairesini geniş tutmuş. Harama girmeye gerek yok, helal dairesi geniş, hem helal dairesi keyfe de kafidir. Keyif yapmak için başkalarının yuvasının dağılmasını mubah görmek değil. Kadına hürmet bu da değildir.

Kadınlar ise namus ve iffetlerine sahip olmalılar. Kadın hakları var diye namus ve iffetlerini sokağa atmamalılar. Kadın çocuklarını güzel terbiye ile büyütüp, kocasına itaat eden bir hanım olmalı. Bu tür yaşayan kadınların ellerini yüz kere öperim. Böyle kadınlar zaten her gün hürmet ve saygı duyulan kadınlardır.

Ama üç beş çocuğu ile onunla bununla kocasını aldatan ve hatta çocuklarını atıp başkasına kaçan kadınların elinin asla ve asla öpmem. Dışarıda gördüğü bir erkeğe yaptığı cilveli davranışı evinde kocasına yapmayan kadının eli öpülmez. Saygısız, evinde kocası ile bir iki ağız kavgası yapınca kocasını evden uzaklaştıran kadının eli öpülmez.

Kadın hakları var diye, kendini kanun arkasına sığınarak istediği gibi yaşayan bir kadının eli öpülmez. O kadının zaten toplumda yeri ve yurdu olamaz. Allah’ın bildiğini kulundan mı saklayacağım diyen bir kadının toplum ahlak ve değerine de saygısı yoktur.

Kadınlar dövülmez, ben şahsım itibarı ile buna hayatım boyunca çok dikkat ettim. Ama hanımlarda eşlerini tahrik etmemelidirler. Konuyla alakalı bir kaç yıldır yaptığım araştırmalar sonucu bu sahada yazdığım kitabım baskıda çıktığında tavsiye ederim. Peygamberimiz bir hadislerinde: "Hanımını döven, Allah’a ve Resulüne asi olur. Kıyamette onun hasmı ben olurum." Buyururlar.

Kadın hakları diye diye maalesef kadınlarımızı asıl görevlerinin dışına çıkardık. Ticareti onların üzerinden yapmaya başladık. Erkekleri cezp etsin diye maalesef onları reklam amacı kullanır olduk. Kadın evinde, eşine ve çocuklarına karşı güzeldir. Tabi güzelliği koruyan erkek ve kadına ne mutlu.

Kadın programlarına bakıyorsunuz, evli bir kadın üç çocuk yapmış üçünün de babaları farklı farklı. 4 çocuğunu ve kocasını aldatıp başka birisi ile kaçmış. Sonra kocasının karşısına gelip kaçtığı adamla oturmuş sırıtıyor. Böyle bir kadının eli öpülmez tükürülür.

Tabi evinin ve çocuklarının babası olmayıp, ailesini ihmal eden erkeklerde aynı durumdadır. Ben şahsen kadın gibi kadın olan bacıların elini öperim. Namus ve iffetinden haberi olmayan kadınında eline tükürmez başka şey yaparım. Kadın her an ve gün eli öpülesi olmalıdır. Kadın gününü kutlamıyorum, benim için kadın gibi kadın her gün saygılıdır.