Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

mehmet mücahit mercan


KİMSE KUSURA BAKMASIN!

ŞEHRİN DERDİNİ, KENDİ DERDİ GİBİ BENİMSEYENLERİN DERDİ BAŞKADIR.


 Seçimin yaklaştığı şu günlerde size öyle bir bir şey anlatacağım ki, hatta yaşadığım ve şahit olduğum bir gerçek olayı sizlerle paylaşacağım. 

Geçtiğimiz Salı günü bir yakınımın sıkıntılı bir dişi için Konya’da bulunan Konya Karatay Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine randevu aldık. Gitmeden önce tabi bu yerin nere olduğunu Bilmiyorduk. Nihayet Konya’ya il sınırlarına Ulaştığımızda he ne kadar navigasyonu da açsak, Navigasyonun sıkıntısından dolayı Konya Karatay Ağız ve Diş Sağlığı Merkezini bulamadığımızdan dolayı Vatandaşlara yeri sorma kararı aldık ama maalesef vatandaşların çoğuda yerinde nerde olduğunu bilemiyorlardı.

Sonunda Konya Karatay Ağız ve Diş Sağlığı Merkezini bilen biri çıktı.Bizde tabi merkezin olduğu yere gittik ben büyük bir yerde bir şey beklerken eski çarşı merkezinde olan bir yer bizi karşıladı.2018 yılında fazla büyük olmayan bir yere Karatay belediyesi tarafından yapılmış bir ağız ve diş merkezi idi.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde bulunan kayıt ve kabul bölümü bizleri Güler yüzle Karşıladılar. Ben bir anda kendimi sanki  özel hastanede gibi hissettim.Kendi kendime şu soruyu sordum acaba burası özel hastanede biz mi yanlış geldik diye. ama burası özel hastane değil devlet statüsünde olan bir ağız ve diş merkezi idi. 

Kayıt kabulden sonra tabii ki muayenehane olunacak polikliniğe doğru bina içinde hareket etmeye başladık bina içi on numara olmuş o kadar güzel düşünülmüşki vatandaşın oturacağı koltuktan,Diş Doktorlarının olduğu bölüme kadar tabi bizde bulunan Aksaray Ağız ve Diş merkezi ile kıyaslanacak olursa diğer yerleri bırakın doktorun bulunduğu poliklinikler bile 5-6 kat daha büyük bir yerde bir poliklinikte sadece iki diş hekimi görev yapıyor.  Hem de daha ferah bir yer olduğunu gözlemledim.Lafı daha fazla uzatmadan konuya gireyim.

 Şimdi bizim Aksaray’ımıza gelelim, Daha doğrusu kadersiz aksaray’a diyeyim.Konyada Ağız Diş Merkezini Karatay belediyesi yapar bizim maalesef belediyemiz bırakın ağız ve diş merkezi yapmayı daha kendi binalarını belli bir aşamaya maalesef getiremedi.

Şimdi bazıları şunu da söyleyecektir Konya büyük şehir, Aksaray Küçük şehir diye ama Konya’da bulunan diş hastanelerinin ve normal hastanelerde bulunan poliklinik sayısı zaten yeterince fazla

Beyler Kimse kusura bakmasın benim Aksaray halkım neden bu olanaklardan yararlanmıyor.Yoksa Aksaray Bu Ülken’in bir şehri değilmi.Zaten Şehrin derdi ile dertlenmeyenler başka dertlerle dertlenirler.Bir Dahaki Yazımda Görüşmek Dileğiyle Sizi Rabbime Emanet Ediyorum.