Bugün, 19 Eylül 2024 Perşembe

Ali Genç


KURTULUŞ SAVAŞININ KAZANILMASININ İMANIN GÜCÜNDEN BAŞKA AÇIKLAMASI YOK!!!

KURTULUŞ SAVAŞININ KAZANILMASININ İMANIN GÜCÜNDEN BAŞKA AÇIKLAMASI YOK!!!



      Pazartesi den devam.
   12 sene önce 30 Ağustos Perşembe günü(2012) Malazgirt,1. ve 2. Kosova Zaferlerinin ve Çanakkale Zaferinin tüm mantık hesaplarına zıt olan başarılarını her iki tarafın insan gücü ile silah gücü imkânlarını karşılaştırmalı olarak sunarak bu savaşların  belirlenen şartlarda kazanılmasının mantıkla izahının mümkün olmadığını.
   Bu nedenle bu başarıların imanın zaferi olduğunu sonuçlarıyla ortaya koymuştum.
HRISTİYANLIK,YAHUDİLİK,BUDİZİM VE HİNDUİZM ŞİNTOİZİM’İ İLERİCİLİK SAYANLAR, KONU İSLAM OLUNCA KIRMIZI GÖRMÜŞ İSPANYOL BOĞASI GİBİ OLAN DİNSİZLERE HODRİ MEYDAN!!!
 Bugün ise aynı elle tutulur gözle görülür bilgilerle 30 Ağustos Zaferi ininde imanla kazanılıp, kazanılmadığını gelin birlikte somut delillerin ışığında mantığımızla karar verelim;
 Hıristiyanlarla Yahudilerin yanı sıra Budizm ve Hundu izimle Şinto izimde dahil diğer tüm pagan dinlerinin değerlerine ağızlarından salyaları akarcasına hayran, hayran anlatan, onların dini günlerini kutlamayı akılla izahı olmayan şekilde ilericilik sayan.
Fakat bizim dinimiz İslam  ve dinimizin değerlerini ise kırmızı görmüş İspanyol boğası gibi saldıran kesimle ,medeni dünyanın ateistlerinin aksine hem inanmayan, hem de inanların değerlerine saldıranlara somut bilgilerle meydan okuyorum.!!!
URFA, ANTEP, MARAŞ VE ADANA İŞGALDEN ÇAKAR ALMAZ SİLAHLARLA DEĞİL! TÜRK, KÜRT VE ARAP DİNDAŞLARIN İSLAM KARDEŞLİĞİNDEN GELEN İMANLARIYLA YAZILAN DESTANLARLA KURTARILDI!!!
    Kurtuluş savaşını silahla ve diğer askeri imkanların verdiği destekle değil imanımızla kazanmamızın ilk somut sonuçları açık ve gizli nice, nice kahramanlık destanlarının yazıldığı Şanlıurfa, Gazi antep,,Kahramanmaraş ve Adana’nın çağın modern ordularına sahip  iki devletinden biri olan Fransızlar ve onların yerli işbirlikçisi Ermeni Palikaryalarından düzenli ordudan ciddi bir destek alınmadan bölgedeki milisler tarafından kurtarmamızın çakar almaz silahlarla başarıldığını söylemek akıl tutulması olur.!!!
   Birinci ve İkinci Balkan ile Seferberlikte (1. Dünya Savaşı/Harbi Umumi) her evde sayısız yiğidin cephelere gidip orada şehit olmaları.
     Hava değişikliğine (tebdili hava) gelirken yolda veya memleketlerinde Hakka yürümeleri, sakat kalanlarının üretimden çekilmesiyle tarlaların ekilememesi, meyvelerin bakılamaması, atölyelerin çalıştırılamaması nedeniyle ekonomimize de büyük darbe vurulmuş, üretim tüketimi karşılayamaz hale gelmişti.
     Yani hem maddi hem manevi yönden tükenmişlik içindeyken o zamanın İngiltere’den sonraki düveli muazzamlarının ikincisi olan Fransa’nın her türlü eğitiminin yanında akla gelebilecek en modern silah ve teçhizatıyla diğer lojistik desteğine sahip ordusu.
     Bu orduya destek olan onların saffında olan yerli, bulunan mahalli çok iyi bilen Ermeni Palikaryalarına karşı milli ordudan ciddi bir silah ve askeri destek alınmadan bu illerimizin buradaki Türk, Kürt ve Araplar dan oluşan Müslümanlara tarafından kurtarılmasının imandan başka neyle izah edilebilir?!!!
30 AĞUSTAS ZAFERİDE SİLAHLA VE ASKERİN GÜCÜYLE DEĞİL URFA, ANTEP, MARAŞ VE ADANA’NIN AYNISI OLAN İSLAM KARDEŞLİĞİYLE OLUŞAN İMANIN GÜCÜYLE KAZANILDI!!!  
       Atatürk’ün” Ordular İl Hedefiniz Akdeniz’dir İleri “ komutuyla başlayan ve 30 Ağustos’ta Zafer’le sonuçlanıp 9 Eylül’de Yunanlıların İzmir’de denize dökülmesi de tıpkı Bedir, Malazgirt, Birinci ve İkinci Kosova Zaferleriyle Çanakkale Zaferi ve Urfa. Maraş, Antep ve Adana’nın kurtarılmasındaki manevi gücün desteğiyle olduğu gibi aynı gücün desteğiyle kazanılmasından başka somut bir delili yok.!!!
EMPERYALİST ÜLKELERİN EN MODERN SİLAHLARIYLA DESTEKLEDİĞİ YUNANLILARI DERME ÇATMA ATÖLYELERDE ÜRETİLEN SİLAHLAR VE İANE OLARAK VERİLENLERLEMİ YENDİK?!!!
      Avrupalıların beşikten neredeyse mezara kadar etkisinde kaldıkları Grek Romen kültürünün çıkış yeri olan Yunanistan Birinci Dünya Savaşı sonunda Avrupa tarafından kelimenin tam anlamıyla şımartılmış bir çocuktu.
    Başta o zamanın üstünde güneş batmayan Emperyalist İmparatorluğu olan Büyük Britanya Krallığı ve emperyalizm yönüyle bu ülkeden sonra gelen en büyük devlet olan Fransa olmak üzere tüm Avrupa’nın hem dini inançları hem de etkisinde kaldıkları kültürlerinin timsali olan Yunanlıların Anadolu’yu bizden alabilmesi için var güçleriyle tüm maddi ve manevi imkânlarıyla onları desteklediler.
     Akla gelebilecek tüm Top, Tank, Uçak, Deniz ve Kara vasıtasıyla birlikte askerin giyiminden kuşamına, her tülü modern ağır ve hafif silah ile cephane ve diğer levazımatı ihtiyacının misli, misline karşılamalarına rağmen  genel olarak kurtuluş ve özelde ise 30 Ağustos’un nasıl imanla kazanıldığını  çok önemli bir aktüel gelişme olmaz ise İnşallah Çarşamba günü devam  edeceğim.
Hakkın rızası ve kıyamete kadar ülkemizin birlik ile dirliğinin muhafazası için takip edilmesi dileğiyle.
ERZURUMUN KÜLTÜR VE YÖRESEL ÜRÜNLERİ 2. KEZ AKSARAYLILARIN BEĞENİSİNE SUNULACAK!!!S
 Geçen sen Aksaray Erzurumlular Derneği tarafından düzenlenen ve büyük ilgi gören etkinliğin bu sene 2.si düzenlenecek.
  Aksaray Erzurumlular Derneği başkanı Mustafa Kaya tarafından verilen bilgiye göre Erzurum Büyük Şehir Belediyesin inde katkılarıyla bu sene Nora Alışveriş merkezi otoparkında  yarın yani 14 Eylül 2024 Cumartesi günü saat  17.30 başlayacak etkinlik 22 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek.
 Bu sene ”Erzurum Cağ Kebabı ve Yöresel Ürünler” ismiyle sürdürülecek etkinlik boyunca Dadaşlar diyarının kültürü ile birlikte il genelindeki yetiştirilen ve üretilen  ürünlerinde sergilenecek etkinlikte ilin mahalli sanatçıları da verecekleri konserlerle seyircileriyle buluşacaklar.
Başkan Mustafa Kaya tüm Aksaraylıları 9 gün  dolu, dolu geçecek etkinliği takip etmeleri için davet etti.
GURBETÇİ MÜTEŞEBBİS HEMŞERİMİZDEN MEDYA MENSUPLARINA BALON TORU JESTİ!
Babakonağı köyünden Hollanda Hengelo  şehrinde bir çok iş kolunda faaliyet gösteren grubun sahibi olan yakın zamanda  Ihlara Vadisi  üstünde balon turu düzenleyen Yücel Şimşek’ten Aksaray Medyasına jest.
 Bugün Güzelyurt ilçesi sanayi sitesinin bulunduğu yerden başlayacak turla gazeteciler Ihlara vadisini yukarıdan seyretme imkanını bulacak.
  Bu ve benzeri organizasyonlarla etkinliklere ivme kazandırılmasıyla turların artarak devam etmesi ve buna bağlı olarak Aksaray’a gelecek turist sayısında artması bekleniyor
  Rabbim yar ve yardımcımız olsun.
 Devamı Çarşamba’ya.