Bugün, 8 Eylül 2024 Pazar

Ali Genç


KURU KALABALIK!!!

KURU KALABALIK!!!



   Kayseri, Niğde ve Afyon ile Karaman vilayetlerinin merkez ilçeleriyle bu illerin diğer ilçelerinde  durumun nasıl olduğunu tam olarak bilmiyorum.
Bundan dolayı Aksaray vilayetin merkeze alarak konuyu bu seneki bir gelişmeyle ilgili somut bilgilerle ortaya koyarak Aksaraylı hemşerilerimizi ve dolayısıyla da milletimizi bu konuda hakem yapacağım!!!
  Bugün fiiliyatta “24 Temmuz Basın Bayramı” olmasına rağmen gerçek ve samimi olan meslektaşlarımı tenzih ederek bunların kuru kalabalık olanların dışındakiler olduklarını bilsinler.
 Gönül tüm meslektaşlarımızın mesleklerini en iyi şekilde yapanlar olmasını arzu ediyor fakat maalesef mesleğinin gereğini yapmıyorlar.
Keşke” Kuru Kalabalık” olanlar sadece gazeteciler olsaydı.!
 Üzülerek belirtiyorum!
  2. paragrafta belirttiğim işinde samimi olan idealistlerinin dışında kalan Aksaray merkez ilçesinin kuru kalabalık olmayan gazeteciler eleştirilenler içinde olmayanlardır.
 Aynı şekilde görevlerinin gereğini yapan  siyasileri, Meslek Odaları ve STK ’ları da bu eleştirilenler içinde olmayıp eleştirilenler kur kalabalık olan meslektaşlarımız gibi maalesef aynı şekilde kuru kalabalık olan siyasiler ,Meslek Odaları ve STK’lardır.
Yani bunlarında kuru kalabalık gazetecilerden farkları yok!!!.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AKSARAY MİTİNGİNDEN 5- 6 GÜN ÖNC İSTİKBALİMİZİN OLMAZSA OLMAZLARIYLA İLGİLİ BEKLENTİLERİMİZİ YAZDIM!!!
  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi için Aksaray’da yapacağı mitingden 6 gün önce 20 Mart 2024 Çarşamba günü Aksaray’ın hiç hak etmediği 56 yıl üren ikinci ilçelik esaretine çarptırılmasın sebep olan 2197 sayılı kanunun TBMM’sinde kabul edilmesinin 91. Kara yıldönümüydü.
O gün Aksaray Yenigün gazetemiz ile birlikte birkaç mahalli gazete ile ilimizdeki ve yazılarımı yayınlayan illerdeki internet gazetelerinde konuyu dile getirdim.
  Ayrıca ilimizi siyasileriyle birlikte Meslek Odaları ve STK’larının yetililerine telefon mesajıyla ilçe yapılmamızın ana sebebi olan demir yolları hatları dışında kalmamızı ve bundan kurtulmanın çaresi olan Aksaray’ın 124 yıllık hayali, hükümetin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise 20 yıllık sözü olan Demir yoluna kavuşmamızın gerekliliğin anlattım.
   Ertesi gün ise Aksaray’ın 1840 veya 45 yıllarıyla 13 Ekim 1920’de 1. ilçelikten kurtularak il olmasını sağlayan 40 numaralı kanunun 21 Mart 1921 de resmi gazetede yayınlanmasının 103. Yıldönümüydü.
  O günde aynı konuyu yazdığım haber ve köşe yazılarında tekrar işledim.
  Erdoğan’ın Aksaray’a gelmesinden önce iki ilçelik sebebimiz olan  demiryolun nedeniyle  tarihin tekerrür etmemesi için Aksaray’ın mutlu istikbalinin ilki olan hatta  bundan dolayı mutlu istikbalimizin  tartışmasız olarak olmazsa olmazı olan demiryolu ve can damarımız E.90’ın otobandan en az şekilde etkilenmesini sağlayacak tedbirlerle ilimizin mutlu istikbalini oluşturacak diğer yatırımları sıralayarak siyasiler ile Meslek Odaları ve STK’lar tarafından  Cumhurbaşkanından bunların istenmesini.
  26 Mart Salı günü ise yani Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Aksaray’a geleceği gün” AKSARAYLILARIN TOPYEKUN ERDOĞAN’DAN BEKLENTİSİ NET DEMİRYOLU İHALE TARİHİ!!!” başlıklı haber ve” AKSARAYLILAR ERDOĞAN’DAN BUGÜN DEMİRYOLU İÇİN NET İHALE TARİHİ BEKLİYOR!” başlıklı köşe yazısında da konuyu bir defa daha işledim.
  Konunun ilimizin yukarıda bahsettiğim bir kısım yazılı ve internet medyası tarafından da dile getirilmesinin yanında siyasiler ve Meslek Odalarıyla STK’lar tarafından da  medya organlarına verilecek demeçlerindeki haberlerle dile getirilmesinin yanında meydana asılacak pankartlarla da meselenin dillendirilmesi çağrısında bulundum.!!
  İstisnanın dışındaki yazılı ve internet gazetesi dışında kalan Aksaray medyasının kayır ek sersi  ile aynı şekilde siyasiler ile Meslek Odaları ile STK’larında kahır ek serisi tarafından konu miting öncesi ve miting günü medya organlarına verilecek demeçlerle dile getirilmesi ile ilgili dilekte maalesef akla izana sığmamasına rağmen bu memleketin havasını soluyup, su’ yunu içen ,ekmeğini yemelerine ve her yerde etiketleriyle arzı endam edenler tarafından dile getirilmedi.!!!
MİTİNG ÖNCESİ İSTEKLERİMİZİ DİLLENDİRMEYENLER MİTİNG GÜNÜDE DİLE GETİRMEDİLER!!!
Öncesinde dile getirilmeyen istikbalimizin olmazsa olmazı taleplere aynı şekildeki akla izana sığmayan umursamazlıkla miting günüde  Medya, Meslek Odaları ve STK’lar  ile iktidar ve muhalefetin siyasilerin kahır ek serisi tarafından aynı sessizlik sürdürüldü.!!!.
  Mitingde yüksek yerde bulunmanın da avantajıyla etrafı  en ince  şekilde kontrol etmeme rağmen maalesef alanında bu konuda her hangi bir siyasi partinin ,Meslek Odasının ve STK’nın pankartını da göremedim.!!!
MUHALEFET VE İKTİDARIN MESLEK ODALARI İLE STK LARIN UMURSAMAZLIĞIYLA HAVAMIZI ALDIK!!!
   Bu akla izana sığmaz umursamazlıkla tabiki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasındaki Aksaray sevdası dillere destan olmasına rağmen 2017 yılının 10 Şubat’ından bile geri olan demiryolunun ihale aşamasında olduğu cümlesiyle bu konuda havamızı aldık.!!!
   Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitingini takip eden günlerde de maalesef partiler ,Meslek Odaları ve STK’larla medya tarafından Aksaray mitingindeki konuşmasıyla ilgili olarak ciddi bir tepki ortaya konmadı.!!!
 Şimdi Hakem olmanız dileğiyle soruyorum!
MEDYA, SİYASİLER, MESLEK ODALARI VE STK’LAR KURU KALABALIKMI DEĞİLMİ?!!!
  “Yazının girişinden itibaren ortaya koyduğum somut gerekçeler ışığında istisna bile denilemeyeceklerin dışında kalan medya, Meslek Odaları, STK’lar ve siyasilerden iktidar ve muhalefet ayrımı yapılmadan ortaya konan umursamazlık la kuru kalabalıklar mı?, değiller mi?!!!
MESLEK ODALARI,STK’LAR,SİYASİLER VE MEDYA BU AKLA ZİYAN UMURSAMAZLIĞI BIRAKARAK YEDİĞİNİ,İÇTİĞİNİ VE SOLUDUĞUNUN GEREĞİNİ YAPARAK HUZURA ERSİNLER!!!
   Çıkmadık candan umut kesilmeyeceği bilinciyle kuru kalabalık olanların bu tutumlarının kendileriyle birlikte hiç kimseye faydası olmayan bu akmaz ve kokmaz lıktan kurtulmaları.
  Bununla da yediklerini, içtiklerini ve soluduklarını hak etmenin yanında görevlerini yapma huzuruna kavuşarak nesillerinin de kendilerinin umursamazlığının gölgesinden kurtarmalarını sağlamaları dileğiyle kuru kalabalık olmayan meslektaşlarımın 24 Temmuz Gazeteciler Bayramını tebrik ederim.
  Rabbim yar ve yardımcımız olsun.