Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Vehbi Korkutata


MALİYE BAKANLIĞI STOKÇULARA VE FIRSATÇILARA GÖZ AÇTIRMIYOR!

MALİYE BAKANLIĞI STOKÇULARA VE FIRSATÇILARA GÖZ AÇTIRMIYOR!


 

Ülkemizi adeta yangın meşalesine dönüştüren ve halkımızı galeyana getiren küresel güçlerin tekrar doları alevlendirmesi, vatandaşlarımızı telaşlandırdı. Dolar 18'den 10 dolara inmesi, ülkemizde sevinç ve mutluluğu bir arada yaşamaları görünmeğe değerdi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın dolara müdahelesi, ülkemizin aziz insanlarına rahat nefes almalarına vesile oldu. Türkiye dolardan dolayı ve özellikle de "para baronları" trilyonları vurdu. Siyonizm ve uzantılarının dolar üzerindeki oyun başkan Erdoğan'ın müdahalesiyle dolar oyunuda bozulmuş oldu.
Bakıyorum ki, üç gündür,  yine dolar ateşlenmeye başlanmış ve dolar 10 tl yine 12.5 tl'ye çıkması ülke insanını derdinden üzmeye başladı. Ama; ülkemizin aziz insanları hiç üzülmesin, imanlı bir başkana sahip olduklarını unutmasınlar. Allah mutlak bilendir, inananlarında yanındadır.

Dolar düştü ve ülke halkı sevindi, bakalım sonrası neler olacak!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, doların düşmesinin arkasından bazı marketlerdeki besin fiyatlarının tüketicinin arzu etmiş olduğu seviyeye düşmediğini belirtilerek, bu mevzuyla ilgili, kontrolleri sıkılaştıracaklarını ve asla bunlara ödün vermeyeceklerini dile getiren Erdoğan sözlerinde;
“Şu sebeple vatandaşımızı bu şekilde spekülatif hareketlerle ezmeye kimsenin hakkı yok. Bunun için de denetimler sık yapılacak ve denetimlerin sıklaştırılmasıyla beraberde biz diyoruz ki, vicdan sahibi olan tüm bu marketler, süper marketler, zincir marketler hepsi de iyi mi? çıkarken hızla tutarları çıkartıp etiketleri ona göre değiştirdiyseler, inerken de şimdi aynı hızla bu etiketleri indirmeleri söz konusudur. Aksi takdirde atılması ihtiyaç duyulan adımlar, mevzuat, yasal her neyse bu adımları atacağız.  fakir, fukara ezilmeyecek ve buna da fırsat vermeyeceğiz. 

Şu anda başta Maliye Bakanlığımız bu mevzuda adımlarını esasen atmış durumdalar. Eğer fiyat indirimleri hızla yapılmazsa gerek Maliye Bakanlığımız ellerindeki tüm imkanlarla bunların üstüne gidecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Fiyat artışlarıyla insanımızın huzurunu kaçıranlara müsaade etmeyeceğiz.
İnsanımızı yüksek faiz ve hormonlu kur artışından kurtardıysak fahiş fiyat artışları karşısında da gene yalnız bırakmayacağız" sözlerine ekledi.

Bakınız bu konuşmayı ve sözleri sarf eden bir imanlı başkana sahipsiniz. Ülkemizin aziz insanlarına diyorum ki, korkmayın, yalan sözlere kanmayın, başkan Erdoğan, yani başınızdadır, yaygaralara mahal vermeğiniz. Erdoğan,  fırsatçılara asla ve asla göz açtırmıyacak, böyle bilmenizde yarar görmekteyim. 

Bakınız! Gerek Fetö terör örgütü ve gerekse dış güçlerin büyük bir oyunudur. Ülkemizde maalesef para baronları, insanlarımızın yıllardır vampir gibi kanlarını emmektedir, piyasayı bozucu, arz ve talep dengesiyle açıklanamayacak olan fiyat artışlarını hükümetin yakından takip ettiklerini ve bu aşamada maliye Bakanlığının 81 ilde denetimlerini sıkı bir halde gerçekleştirdiğini söylemekte yarar görmekteyim. 

AK Parti iktidarı, tedarik zincirinin tüm halkasını incelediklerini bildiren, sebze ve meyve hallerinden marketlere kadar tüm bu döngüde incelemeler yaptıklarını, bilhassa sebze ve meyve fiyatlarına yönelik 9 büyük şehirde, 10 toptancı halinde maliye Bakanlığınca denetimler gerçekleştirildiğini sizlerle paylaşıyorum.

Hükümet ise,  benzer şekilde zincir marketlerde de denetimler yapıldığını ve Rekabet Kurumunun bazı somut tespitler üstüne kestiği cezalar bulunduğunu, tüm bu denetimlerinin fahiş fiyat artışlarını saptamak ve ihtiyaç duyulan tedbirleri almak amacıyla gerçekleştirildiğini rahatlıkla sizlerle paylaşıyorum.
AK Parti iktidarı; haksız fiyat artışlarına kesinlikle müsaade edilmeyecek ve fırsatcılara asla ve asla göz açtırmayacak, bunu böyle bilmenizde yarar görmekteyim. Ülke insanımızı mağdur eden büyük firmalara, faaliyetlerine izin verilmiyeceğini altını çizerek hatırlatmada bulunuyorum.
 
AK Parti iktidarı, büyük marketler zincirlerinde  araştırma sonucunda fahiş fiyat uyguladığı ve stokçuluk yapmış olduğu tespit edilen firmalara da mevzuatın öngördüğü en ağır yönetimsel para cezalarının verildiğini ve bu aşamada kimsenin gözünün yaşına da bakamayacaklarını söylemekte yarar görmekteyim. 
Hükümet; denetimlerde, etikette usulsüzlük yapılarak tüketicilerin mağdur edildiğini ve haklarını sonuna kadar savunduğunu bilmenizde yarar görmekteyim. 

Başkan Erdoğan ne dedi, ben sonuna kadar sizlerleyim, fahiş fiyat ve stokçuluk benzer biçimde olanlara lütfen tenezzül etmeyin, bunların neticeleri ağır olacaktır. Keza bilhassa döviz kurlarındaki düşüşleri fiyatlara yansıtmayanlara ihtiyaç duyulan yaptırımları uygulayacağını da bilinmesini isterim. Döviz çıkarken tutarları anında yükseltip döviz inerken tutarları düşürmeyenler ağır yaptırımlarla karşılaşacaklardır, hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Stokçuluğa da kesinlikle müsaade edilemiyecek. Stokçuluk yapanlara yönelik cezaların artırılması söz konusu. AK Parti iktidarı, ülke vatandaşlarımızı mağdur eden hiç bir faaliyete kesinlikle izin vermeyecek,
döviz ve küresel emtia fiyatlarındaki artış bahanesiyle fahiş fiyat artışı yapmanın açıkça fırsatçılık bulunduğunu, ülkenin aziz insanları ile beraber bunun üstüne gideceklerini, vatandaşın “Devletim benim yanımda, devletim benim cebimde gözü olanlara fırsat vermiyor, diyen bir iktidarınız var, dahası başkan Erdoğan'ınız var, asla korkmayın ve emin ellerdesiniz. 

Marketler zincirlerindeki usulsüzlükleri sizlere aktarıyorum, şuana kadar, düzenli bir fiyat indirimleri söz değil. Vatandaşlar fiyatları görünce şaşkınlık  gizleyemiyorlar, iktidarın gayretleriyle ülkemizin aziz insanları rahat nefes alacağı muhakkaktır.
Bu ülkeyi karanlığa itecek hiç kimsenin tekelinde değildir, başkan Erdoğan, Siyonizm ve uzantılarına fırsat vermiyecek kudrete sahip olduğunu rahatlıkla ve çekinmeden söylemekte yarar görmekteyim. Azimli ve kararlı bir imanlı başkana sahipsiniz, o her zaman halkının yanında olduğunu biliyorum, o fakir fukaranın babası ve onların haklarını asla ve asla kimseye yedirmeye niyeti yok ve olamazda! Allah ülkemizin yâr ve yardımcısı olsun İnşallah. 

Sevgi ve Saygılarımla 
Araştırmacı Gazeteci Yazar 
Vehbi Korkutata