Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Vehbi Korkutata


Milletin İradesini Hazmedemiyorlar

Milletin İradesini Hazmedemiyorlar


Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin AK Parti hükümetininin azimli kararlarıyla Türkiye ihracatta rekor üzerine rekor kırıyor. Türkiye ihracatta %9 büyümeğle yoluna devam ediyor ve büyümeğle, birilerinin hazımsızlığı maalesef "dolara endeksleniyor" ve ülkemizi karanlığa mahkum etmeği hedefliyorlar, "hadi ordan" halkımızın 15 Temmuz iradesi, kimseye papuç bırakmak niyetinde değildir! Zamanı gelince, bu irade sandıkta azimli kararlarıyla boy göstereceklerdir, hiç kimsenin kuşkusu olmasın. 
Millet İtifakı, bunca hizmetlere rağmen, 20 yıllık AK Parti iktidarına hazmedemiyorlar, nasıl oluyorda bu iltidar hala ayakta tutunuyor ve buna anlam veremiyorlar.
Ekim ayından Aralık ayına kadar, ülkemizin insanları, adeta dolara kilitlendi! Geceli gündüzlü, dolar ha yükseldi ha düştü gibi yaftalarla günlerini geçiriyorlar. 

Bu ülke dolarlarla asla yıkılmaz!

AK Parti hükümeti, daha önceki makalemde gündeme getirmiştim. "Kim veya kimler, döviz satış merkezlerinden ve bankalardan yüksek meblağlarda dolar alındığı elbette ortaya çıkar, yeterki başkan Recep Tayyip Erdoğan düymeğe bassın ve her şey gün yüzüne çıkar!

Dolar alanlara kötü haber; KDV %18

Dolar alanlar tespiti halinde veya bozanlardan da %18 KDV alınacak, sizmisiniz dolar alanlar, hadi almaya devam ediniz.
Küresel güçlerin dolar oyunu başkan Erdoğan'ın desteği ile oyun bozulacaktır, belki inanmazsınız ama, en kısa zamanda göreceksiniz.
Bu dolar artışını bahane ederek büyük marketler zinciri, petrol istasyonları gibi her gece sabaha kadar etiket değiştiriyor, bu fırsatçılık nereye kadar! Fakir fukaranın ekmeğini yemeğin, sizlerin kursaklarında kalacaktır. "Tüyü bitmemiş yetimin hakkı kimseye kalmaz" bunu bilmenizde yarar görmekteyim. 

Türkiye'nin büyümesini hazmedemeyen Yahudi lobilerinin uzantıları, AK Parti'nin 20 yıllık iktidarını hazmedemiyor, bundan dolayıdır ki, FETÖ terör örgütünün desteği ile iktidarı düşürün ve gerekirse, halkı "sokağa dökün" çağrıları ülkemizin her köşesinden yankılanıyor.
Türkiye bitti ve ekonomik savaş başladı, millet ittifakına diyorlar ki, "ülke halkının cebine dokunursanız," AK Parti iktidarı yerle bir olur! 
Başkan Erdoğan'a güvenin, bakınız bütün marketler zincirlerine baskın üzerine baskın yapıyor ve aynı zamanda da gerek, araba galerileri ve gerekse, AVM'lere baskın geceli gündüzlü operasyon gerçekleşecektir ve hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Devlet her daim fakir fukaranın yanındadır!

Türkiye üzerinde kimler oyun oynuyor? Kur üzerinden ekonomiye darbe girişiminin perde arkasında ne var? Ekonomik bağımsızlığımız neden hedefte? Veriler neyi gösteriyor? Ekonomistler ne diyor? Hep beraber izliyelim!

Türkiye'de gerçekten büyük bir "oyun oynanıyor" ve inşallah, "oynadıkları oyunu" başlarında bozulacaktır.
İşte o açıklamalardan satır başları! Yüzde 30'ün üzerinde köpük var. Merkez Bankası da açıkladı altında iktisadi hiçbir temel olmayan bir yükseliş söz konusu olduğunu ve sağlıksız bir temeli yok gibi ve bir köpük gibi kabardığını görürsünüz! Birde bakıyorsunuz ki, makro iktisadi bütün veriler olumlu çıkmış! Türkiye çift haneli büyüyecek, ihracatta rekorlar var, sanayi üretimi aynen devam ediyor. Birçok sektörde hareketlilik devam ediyor amma; her ne hikmetse; kur üzerinden ekonomiyi okuma ve orada bir oyun oynanıyor gibi izlenimler gözlerden kaçmıyor. 
Siyonizm ve ABD uzantılarının ortak görüşü; Türkiye erken seçim veya 2023 seçiminde AK Parti'yi düşürürseniz, "biz Türkiye'yi İsrail'in başkenti yapacağız" gibi sözler sarfedilmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti başkan Erdoğan ile, dünyaya kendini kabul etmiştir ve dünyadaki Cumhuriyetler Türkiye ile birleşecektir, bunu böyle bilmenizde yarar görmekteyim. Onlar başkan Erdoğan'a inançları tamdır ve Türkiye'ye karşı tek kelimeyle yanlarımızda olacaklardır.
Kuşkunuz olmasın, Başkan Erdoğan kiraya'da el atacaktır, gayri menkullerini alt tabandan göstererek vergi kaçırıyorlar, sizmisiniz; 3 bin tele kiraya verenler, karanlık günler sizleri bekliyor, fırsatçılık yapanlar affedilmeğeceklerdir.
Ticaret Bakanlığının ekipleri, bakanın talimatları doğrultusunda, operasyonlarını sıklaştıracaklardır. Bundan emin olunuz, bu kararlılık Başkan Erdoğan ile hız kesmeden devam edecektir. Allah yâr yardımcımız olsun İnşallah!

Sevgi ve Saygılarımla 
Araştırmacı Gazeteci Yazar 
Vehbi Korkutata