Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Ali Genç


MÜSLÜMAN PAGAN VE HIRİSTİYANLARIN 14 ŞUBAT SEVGİLİLER(!) GÜNÜNÜ KUTLAYAMAZ!

MÜSLÜMAN PAGAN VE HIRİSTİYANLARIN 14 ŞUBAT SEVGİLİLER(!) GÜNÜNÜ KUTLAYAMAZ!


  Bu konuda, yani Müslümanların bu günü kutulayamayacaklarıyla ilgili din adamlarımızın belirttiklerine geçmeden önce her Müslümanın bildiği veya bilmek zorunda olduğu gibi Zinanın dinimizdeki en büyük günahlardan olması ve dinimizin emrine göre bir erkeğin bir kadınla veya bir kadınında bir erkekle nikah kıymadan bir arada olması da haram olduğundan hiçbir Müslümanın nikahsız yaşamayı teşvik eden gayri Müslimler tarafından” Sevgililer günü” olarak yaftalanan günü kutlaması doğru değildir.!!!

   Allah(c.c.) korusunun birde haddin aşılarak Mevla’mızın ”Eğri” dediğine ”Doğru”, ”Doğru” dediğine ise “Eğri “ demek veya bu konudaki kesin emirlere rağmen “Dinimizde böyle bir yasak yoktur(!)” sözlerini sarf etmek  ise söyleyen kişiyi dinden çıkartarak mürtet eder.!!!

İSLAMIN 5 TEMEL GAYESİNDEN BİRİSİ DİNİMİZİ KORUMAKTIR!

  Orta başlıktaki ifade altında  bu konuda bilgi veren ünlü İslam din adamı Profesör Hayrettin Karaman “İslâm'ın korunmasını olumsuz etkileyen bir davranış, bir kültür değişimi, bir kültür taklidi haramdır, bazen bununla da kalmaz dinden çıkma sonucunu doğurur.

PEYGAMBER EFENDİNİZ HZ MUHAMMED(S.A.V) MEDİNE’YA HİCRET EDİNCE YERLİ HALKIN İSLAM ÖNCESİ KUTLADIĞI İKİ BAYRAMI YASAKLADI!

  Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) Medine'ye göçünce, burada öteden beri iki bayramın bulunduğunu ve bu bayramlarda kutlama yapıldığını öğrendi.

   Bayramlar, dinin etkilenmesi bakımından önemli kültür unsurları olduğu için bunları değiştirdi ve yerlerine Ramazan ile Kurban bayramlarını tebliğ etti.

   Daha pek çok hadiste, başka dinlerle ilişkisi veya sembolik değeri/fonksiyonu bulunan âdet ve uygulamaları Müslümanlara yasakladı.” diye belirtmektedir.

  Aklı olan hiçbir Müslümanın bizim dinimizi din bile kabul etmeyen, Sevgililer ismiyle yaftaladıkları bu gayri İslami ve İslam inancına göre gayri ahlaki olan bu nedenle kutlayanı boyunca günaha sokan adetten uzak durması.

  Aklı başındaki her hür ve mukim olan veya seferi bile olsa engeli bulunmayan Müslümanın imkanı var ise gusül yaparak, yok ise abdest alarak dinimizde kazasıda bulunmayan ve vakti girdiği andan farz Namazının kılınmasına kadarki kazancında Mevla’mız tarafından haram kılındığı Cuma Namazını kılabilmek için Camileri doldurarak hem Şeytanı hem de 70 Şeytana bedel olan nefsimize karşı zafer kazanarak Hakkın rahmetine kavuşulması/ kavuşmamız dileğiyle.

   Cuma’mız Mübarek olsun.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

( *) Profesör Hayrettin Karaman hocanın konuyla ilgili bilgilerini “https://sorularlaislamiyet.com/blog/sevgililer-gununu-kutlamak-hediyelesmek-caiz-midir