Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ali Genç


NEYE KARŞI ÇIKIYORLAR İSE MUTLAKA GERÇEKLEŞTİRİLMELİ!

Bu konuda bir an bile tereddüt edilmemeli!


Bu konuda bir an bile tereddüt edilmemeli!

  Çünkü en iyi test onların bizatihi kendileri!!!

  Bu nedenle ne yapılması planlanıyorsa önce onların tepkisi için kamuoyuyla paylaşılmalı.

 Ardından ise tepkileri beklenmeli.

 Eğer ki tepkileri olumlu ise bundan hemen vaz geçilmeli!

 Yok değil ise hemen dört elle buna sarılmalı ve en kısa zamanda gerçekleştirilmesi sağlanmalı!

 SULTAN ABDULHAMİT’TE BU TESTİ RUS VE İNGİLİZ ELÇİLERİYLE YAPARMIŞ!

  Sultan Abdülhamit han hem hükümdar, hem de İslam halifesi olarak aldığı bir kararı test etmek için İngiliz büyükelçisini çağırır aldığı kararını ona açıklar ve büyükelçinin vereceği tepki olumlu ise yapacağından vaz geçer, aksi olursa aldığı kararı uygularmış!

 Bazen de bunun tersini yapar Rus sefirini çağırır aynı testi ona uygular ve onunda olumlu, olumsuz tavrına göre yapacağının faydalı ve zararlı olacağına kanaat getirerek uygulayıp, uygulamamaya karar verirmiş.

ÖNCE HİRFANLI BARAJI VE TÜRKİYE’NİN KARA YOLLARI AĞLARIYLA ÖRÜLMESİNE KARŞI ÇIKTILAR!

  Büyüklerimizden öğrendiğimize göre bu zihniyetin ilk karşı çıktıkları yatırımın bir kısmı ilimiz sınırları içinde olan Kızılırmak’a gem vurularak elektrik üretimi ve sulama maksadıyla Menderes hükümeti tarafından Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yaptırılan ülkemizin istikbalinde ihtiyaç duyulacak enerjiyi karşılaması için yaptırılan bu konudaki en büyük yatırımı olan Hirfanlı barajı olmuş.

   Barajın yapımına başlandığında ufku ancak ufuk çizgisi kadar olacaklar ülkemizin başlanan sanayileşmesi ve bunun ihtiyacı olan enerjiyi hesaplayamayanlar  ”Üretecekleri bu kadar elektriğin fazlasını toprağa mı verecekler?!!!” derken ülkemizin kara yolları ağlarıyla ördürülmesine ise” Bu kadar yolda gidecek arabamız var mı ki bunları yapıyorlar?”!!! demişler.

“İSTANBUL BOĞAZINA YAPILACAK KÖPRÜNÜN PARASIYLA ŞU KADAR OKUL, HASTANE YAPILIR(!)”

   İlkokulu okurken inşaatına başlanan ve Ortaokul yıllarımızda ise Cumhuriyetimizin 50. Yılının ertesi günü olan 30 Ekim 1973 günü hizmete açılan İstanbul boğazının ilk gerdanı olan günümüz 15 Temmuz Şehitler köprüsüne de aynı zihniyet aynı akla ziyan gerekçelerle  karşı çıkmışlardı.

  Ufukları ancak ve ancak ufuk çizgisi kadar olan bu nedenle boğazın ilerideki trafik ihtiyacını düşünmekten aciz  ve araçların geçişlerinden elde edilecek gelirle köprünün çok kısa zamanda önce kendisinin yapım bedelini amorti edeceğini, ardından  ise yapılmasına harcanmasını istediklerinin misli misline geliri gerçekleştirilmesini sağlayacak kaynağın oluşacağını da hesaplamaktan aciz olan bu zihniyet buna karşı çıkma sebebi olarak  buraya harcanacak parayla bilmem  şu kadar okul ve hastane yapılacağını belirtiyorlardı !!!

 Karşı çıkanların aksine bu yatırımın ülkemize mutlaka yapılmasını savunanlar içinde olanlardan ve faydasını her vesile ile öğrenciler ve öğretmenlerimize söyleyenlerden olarak o gün, bu gündür onlar neye karşı çıkıyorsa bunun ülkemize faydalı olduğundan mutlaka yapılması gerektiğini bilir söylerim.

 TÜM KAMU HASTANELERİNİN TEK ÇATI ALTINDA BİRLEŞMELERİNEDE KARŞI ÇIKTILAR!

  İyi ve güzel ile insanlara  faydalı olana karşı çıkmaya  PTT’sinden Diyanetine her kuruluşun ayrı, ayrı isimler altındaki sağlık hizmetini dağınık şekilde veren  kamu kurumlarıyla SSK ve Sağlık bakanlığına bağlı hastanelerin tek çatı altında birleştirilmelerinden tutunda isteyen  ve ihtiyacı olan herkesin tüm kamu ve üniversite ve askeri hastanelerde dahil  ülkemizdeki sağlık kurumlarının resmi ve özel ayrımı, üniversite ve askeri hastane ayırımı olmaksızın tamamından sevksiz, evraksız olarak sadece Nüfus Cüzdanlarıyla  faydalanmalarına da aynı abuk gerekçelerle karşı çıktılar!

BİR KAÇ AĞAÇ BAHANESİYLE 3. KÖPRÜ,3.HAVALİMANI VE KANAL İSTANBULA KARŞI ÇIKANLAR KUR ARTIŞI VE YABANCI YATIRIM ENGELİYLE ÜLKEMİZİ ON MİLYARLARCA DOLAR ZARARA UĞRATTILAR!

 İyi güzel ve faydalı olan her şeye karşı olan zihniyetin İstanbul Taksimdeki Gezi Parkında 2013 yılı Mayıs ayında birkaç ağacın kesilmesi bahanesiyle başlattıkları ve durdurulması için ara başlıkta şu anda 2 si ülkemize hizmet etmeye başlayan yatırımların durdurulmasını isteyenlerin sebep oldukları vandallıkla  döviz kurunun artışı ile ülkemize gelen yatırım sermayesinin  geçicide olsa engellemeleri nedeniyle  ülkemiz ekonomisine on milyarlarca dolarlık zarar verdirdiler.

İYİ, GÜZEL VE FAYDALI OLAN HERŞEYE KARŞI OLMANIN YENİ İSMİ” YERLİ OTOMOBİL”

 Aynı zihniyet şimdide ülkemizin prestijli yatırımı olan ve kendi kulvarında dünyanın otomobil devleriyle yarışmasına imkan verecek olan ilk etapta yıllık 7.5 Milyar dolar döviz tasarrufu yapmamızı sağlayacak olan ve çalışanlarıyla yedek parça üretiminde çalışacaklarla 100 Bin kişinin istihdam edilebileceği yerli otomobile karşı çıkıyorlar.

  Tarih boyunca neye karşı çıkarlarsa bunun millet yararına olduğu göz öne alınarak şimdiye kadar başarılan her şeyde olduğu gibi yerli otomobilimiz inde üretim safhasına kadar daha da geliştirilerek bu “İstemezükçü” lerin heveslerinin kursaklarında bırakılması.

   Bunun için ise başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyor, ülkemiz ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

   Cuma’mız Mübarek olsun.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.