Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Vehbi Korkutata


OCAK AYINDA DOLAR 6.7 TL OLACAK

OCAK AYINDA DOLAR 6.7 TL OLACAK


Uzun zamandır Türkiye'yi meşgul eden dolar artışı nihayet tepe takla uçuruma düştü ve dolarlarla gecesini gündüzüne katanlar; Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın gayretli ve azimli kararlarıyla dolar hızını kaybetti.
Daha önceli makalemde belirtmiştim ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a güvenin, onun vereceği karara sabırla bekleyin demiştim.
İşte o karar başkan Erdoğan'ın verdiği karar, dolar inişe geçti. 
Doların ve Euro'nun kan kaybetmesi, ülkenin aziz insanlarını sevince boğdu ve Başkan Erdoğan'a olan bağlılığı dahada artmış oldu. 
Doların düşüşü dünya basınında geniş yer verildi, küresel güçlerin düşündükleri kursaklarında kaldığını rahatlılıkla söyliye bilirim!

Ocak 2022 de dolar 6.7 tl olduğunu şimdiden söylemekte yarar görmekteyim. 

Bu esnada dolar ve Euro alan vatandaşlarımız ise panik havasına girdiler. Dolar ve Euro'nun yükselmesini fırsat bilenler hücum ettiler, ama yanıldılar. Aslında burada demek istediğim, ülke vatandaşı dolar ve Euro'ya saldırmasaydı, döviz olduğu seyrinde kalırdı. Vatandaşlarımız kısa zamanda trilyonları vuracaklardı, ama tutmadı. Yani böylelikle yüksek meblağda döviz alan ülke insanımız, sevinçleri kursaklarında kaldığı gibi, hayalleri ise hüşranla noktalanmıs oldu.

Peki dolar ve Euro'nun yükselmesini fırsat bilen esnaflar fiyatı düşürecekler mi?

Özellikle ülkemizde Dolar ve Euro'yu bahane ederek, fakir fukaranın ekmeğine göz dikenler, yarın mahşer gününde hesap vereceklerdir, hiç kimsenin kuşkusu olmasın. 
Döviz günü birlik yükselince marketler zincirleri her gece sabaha kadar etiket ile meşgul olurlardı ve fiyat günü birlik değişiyordu.

Dolar ve Euro, % 50 gerilemesine rağmen, hiç bir market zincirleri etiketi değiştirmediler, indirim söz konusu olmadı ve bana görede olmayacak gibi gözükmektedir. 
Bunun adı nedir, biliyor musunuz? Düpedüz fırsatçılıktır, burada Ticaret Bakanlığı mutlak surette el atması ve fakir fukaranın ekmeğine göz dikenlere fırsat vermemeleri söz konusudur. 
Geceli gündüzlü operasyonlarını sıklaştırmaları lazım, dolar yükseldikçe, her gece fiyat artışına gidenler var ya? İşte tam fırsat; hükümet bu konuyu ince detayına gidilmesi söz konusudur. Budada vatandaşlarımız evine rahat ve keyifli bir şekilde ekmeğini götürsün! 
Hani büyük marketler zincirleri var ya? ne yapalım döviz artıyor ve aldığımız ürün dolara endeksli ve maliyetler böylelikle artmış oluyor, Peki değişen ne? Değişen hiç bir şey yok, döviz gerilemesine rağmen, fiyatlar hala aynı ve olan vatandaşlarımıza oluyor.
İnanıyorum ki, hükümet bu konuda gerekenleri yapacaktır, hiç endişeniz olmasın!

Gıda vatandaşlarımızın olmazsa olmazlarındandır, onun önünü mutlaka kesmelidir. Düşününüz ki, fırsatçılar, bir çuval unu 550 tl'ye kadar çıkartmışlardı, yok efendim maliyet arttı ve ekmeği 4 tl'ye çıkardılar.

Bunun sebebi nedir biliyor musunuz?

Büyük Tüccarlar ne kadar fabrika varsa, nakit para basarak bütün buğdayları depoladılar, buğday yok? Buğday dışardan geliyor, ondan dolayı bir çuval unun maliyeti maalesef üzülerek söylüyorum ki, 550 tl'ye kadar çıkarttılar. Stokçuluk yapanlar, sonları olacaktır, fabrikalarda ne kadar çuval un varsa onuda depoladılar, çünkü proje öğle gerektiriyordu ve öğle oldu.

FETÖ terör örgütünün amacı ap açık ortadaydı, gezi olayları ve 15 Temmuz darbesini yapamadık ve bari vatandaşların cebine el atalım ki, sokağa dökmek için var gücünüzü kullanın diğe talimat verilmiştir. Ama tutmadı ve tutamaz da!

Büyük marketler zincirleri, iki ay sürecinde paraya para demedi, fakir fukaranın ekmeğini gasp etti, Allah mutlaka birilerini sebep kılacak ve fakir fukaranın haklarını korumak için, başkan Erdoğan'ın kararlı tavırları, ülkemizin aziz insanlarını sevince boğdu!

Burada maksat belli, Akdeniz'de çıkan doğalgazdan ibaret olduğunu söylemekte yarar görmekteyim. Çünkü doğalgaz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ihya edecek ve dünyada söz sahibi olacakları, korkusu şimdiden sarmış bile. 
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'nın azimli ve kararlı tavırlarıyla dünyaya hodri meydan dedi ve hiç kimse benim ülkemin aziz insanlarına el atamaz, bunu böyle bilmenizde yarar görmekteyim! 

Başkan Erdoğan'a güvenin ve emin ellerde olduğunuzu unutmayın, o fakir fukaranın babası, asla haklarını kimselere yedirmez, sözümü tekrardan söylüyorum, kuşkunuz olmasın!
Başkan Erdoğan'da hiç vakit kaybetmeden, gerek döviz bürolarından ve gerekse Bankalardan alınan yüksek meblağlı dolar ve Euro alanları öğrenmesi söz konusudur. En azından kim veya kimler ülkeyi iki kuruş için karanlığa itmek istedikleri kişileri ortaya çıkartması ve 2023 seçiminde azimli ve deneğimli kadrolarla şahlanarak sahneye çıkmaları söz konusudur, doalyısıyla her şey ortaya çıkacağı muhakkaktır. Başkan Erdoğan, böylelikle kimler etrafında ve ne gibi fiiliyat işlediklerini öğrenmesi söz konusudur. Yoksa yarın çok geç olabilir, bizlerden sadece hatırlatmadan ibarettir. 

Sevgi ve Saygılarımla 
Araştırmacı Gazeteci Yazar 
Vehbi Korkutata