Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Ali Genç


ORUÇTA DİMYATA PİRİNCE GİDERKEN EVDEKİ BULGURDAN OLMAK!!!

ORUÇTA DİMYATA PİRİNCE GİDERKEN EVDEKİ BULGURDAN OLMAK!!!




  Bugün 57 İslam ülkesi ve ayrıca İslam ülkelerinin dışında yeryüzüne dağılan yüz milyonlarca din kardeşimizle birlikte 2 milyar civarındaki Müslümanların hem maddi hem de manevi ibadeti olan 11 ayın sultanı Ramazan’ın ilk günü.
 Dün kılınan ilk Teravih Namazı ve kalkılan il Sahur ile başlayan Mevla’mızın emriyle şeytanların bağlandığı, cehennem kapılarının kapatıldığı, cennet kapılarının ise sonuna kadar açılarak ebedi hayatı yaşayacak Hakkın mümin kullarını beklediği bu ayda gerçekten de Hakkın Yüce Rızası için farz orucun tutulması ve yine başta Namaz olmak üzere dinimizin emri olan diğer ibadetlerin samimiyetle yapılması, yasaklarından ise kaçınılmasıyla  insanın anasından doğduğu ilk gündeki gibi günahsız haline dönmesi, yani günümüz tabiriyle fabrika ayarlarına geri dönebileceği gibi aksinin yapılması halinde ise bu güzel zaman diliminden faydalanmak yerine günahlarının katlanması da istenmese de  günah bataklığına düşmesi içten bile değil.!!! 
PEYGAMBERİMİZ” HAKKIN RIZASI İÇİN ORUCU TUTANLARIN GEÇMİŞ GÜNAHLARI BAĞIŞLANIR”
 Buhari’de bulunan Hadisi şerifte Nebiler Nebisi Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)"Kim, faziletine inanarak ve karşılığını Allah'tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır." (Buhârî, Îmân 28, Savm 6)” buyuruyor.
 Bu mübarek Hadiste belirtildiği gibi bu ay biz Müslümanları için belki de ömrümüzde bir daha elimize geçmeyecek fırsatlar sunuyor.!!!
RAMAZANIN GÜNDÜZLERİNDE HAKKIN RIZASI İÇİN ELİMİZE, DİLİMİZE VE GÖZÜMÜZEDE ORUÇ TUTTURUP 5 VAKİT NAMAZ VE KAZALARIMIZI KILAR, GECESİNİ TERAVİH, SOHBET VE SAHURLA GEÇİRMEK İZNİLLAH CENNETE BİLETTİR!
 Orta başlıkta belirtilenler Hulusi kalp ile yani hiçbir kul ile mevki ve makamdan beklenti içinde olmadan sadece ve sadece Mevla’mızın Yüce rızası için yapılırsa bir üst ara başlık altındaki Peygamber efendimizin mübarek hadisi şerifinde belirttiği gibi kulun anasından doğmuş gibi tüm günahlarından kurtularak temizlenmesi  müjdelenirken aksi ise kişiyi kelimenin tam anlamıyla günah bataklığının içine girmesine de sebep olur.
RAMAZAN AĞZI BAĞLANAN HAYVAN GİBİ DEĞİL HAKKIN EMRETTİĞİ GİBİ  ORUÇ VE İBADETLERLE GEÇİRİLMELİ!!!
 Büyüklerimiz boşa tutulan orucu tarif ederken ” İmsak vakti girince hayvanın ağzını kapatırsanız o da iftara kadar bir şey yiyemez.!!!
 Müslümanın orucu ağzı bağlanan hayvan gibi olmamalı.!!!
 Müslümanın orucu Hakkın ve Habibinin emrettiği gibi olmamalı.
 Oruç tutan Müslüman tüm azalarına da oruç tuttururken iftardan sonra kahvehaneler yerine Camilere Yatsı ve Teravih Namazı için koşmalı.
 Fakir ve fukara ile yolda ve zorda olanlar gözetilmeli ,ihtiyaçları karşılanmalı.
 Akrabalarla hastalar ve yaşlılar ziyaret edilmeli. 
 Yetimler ve mazlumlar sevindirilmeli.
 Oruçlulara Hakkın rızası için iftar açtırılmalı.
 Zekat ve fitremizi mutlaka vereceğimiz kişiyi rencide etmeden vermenin yanında hayır ve hasenatımızı da arttırmalı.
 Eşini, çoluk çocuğunu ve tüm sevdikleri ile kendisini sevenlerini de bu güzel ibadetlere teşvik etmeli.
 5 vakit Namazına geçmiş kılamadığı Namazlarını düşünerek hiç olmaz ise her gün bir günlük kaza Namazı kılarak eskilerin tabiriyle “5’ine,5 katmalı”
  Emrinde çalıştırdıklarına oruçtan dolayı işlerini hafifletmeli, mesaiye başlamayı geç saate, bitimini erken saate almalı.
  Asla ve din ve din büyükleri aleyhine konuşmamalı.
   Gelirinin helalden olmasına dikkat etmeli.
  Bu helal gelirle kendisi ve bakmakla yükümlü olduklarının giyecek ve yiyecekleri ile diğer masraflarını karşılamalı.
 ÜLKEMİZDE ÜRETİLSEDE İSLAM DÜŞMANLARININ MALLARININ, İÇKİ SATAN YERLERİN MALLARINI ASLA ALMAMALI!
   Yazının girişinden itibaren belirtilenlerin gereğini yapmanın yanında dinimizin ve  Müslümanların kardeş olmaları nedeniyle başta Gazze olmak üzere Miyanmar ve Doğu Türkistan’daki kardeşlerimizin yanında  Müslüman olmasalar da mağdurlara zulmedenlerin  yiyecekten içeceğe, elektronikten giyeceğe ve  motorlu araçlarına kadar hiçbir malını almamalı.
  Türkiye’de üretilseler bile dinimize düşman olduklarını her zaman duruşlarıyla sergileyen markaları,  yılın 12 ayı Peygamberimiz Hz. Muhammed(S.A.V.) in tabiriyle tüm kötülüklerin anası olarak belirttiği alkollü içecekleri ve dinimiz men ettiği diğer şeyleri üreten ve satanlardan kişisel alışveriş yapmamanın yanında buralardan asla ve asla alışveriş yapmayarak Dimyata pirinç almaya giderken evdeki bulgurdan olmamak dileğiyle  tüm İslam aleminin mübarek Ramazan’ını tebrik ederim. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.
(*) Peygamberimizin Oruçla ilgili Hadisi Şerifinihttps://www.vuslat.org.tr/ramazan-ve-oruc-ile-ilgili-ayet-ve-hadisler” den aldım. Emeği geçenlerden Allah(c.c.) razı olsun. Ali Genç.