Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Ali Genç


ÖZRÜ KABAHTİNDEN BÜYÜK 12 MART 1971’LA,DİĞERLERİNİDE TARİHE GÖMEN ANAYASA

ÖZRÜ KABAHTİNDEN BÜYÜK 12 MART 1971’LA,DİĞERLERİNİDE TARİHE GÖMEN ANAYASA


 

      Meşhur hikâyedir.

      Padişah bir gün Veziriazamına ”Lala öyle bir suç işle ki özrün kabahatinden büyük olsun.” der.

      Bunun üzerine Veziriazam birlikte yürüdükleri Padişahın kaba etine bir çimdik atar.

    Padişah bu harekete kızarak ”Ne yapıyorsun bire ?!”diye gürleyince Veziriazam taşı hemen gediğine koyarak ”Affedersiniz Padişahım hanım sultan sandım! ”diyerek pratik zekasıyla kabahatinden büyük bir özrü ortaya koyar.!!!

      Ekmeğini yiyip suyunu içtikleri efendileri ve patronları yani velinimetleri olan millete nankörlük yaparak kendi ceplerinden tek kör kuruş harcamadan milletin parasını verdiği silah, mermi ve vasıtalarla sırtlarına giydikleri elbise, ayaklarına giydikleri ayakkabıyla özelliklede 12 Mart 1971 darbesini Yeniçeriler ve kendilerinden önceki 27 Mayıs 1960 darbesini yapanlar gibi yapan gerici ,yobaz çağ dışı mürtecilerin yapacaklarını yapan darbecilerin özürleri de yazının girişinde belirttiğim  hikayedeki gibi kabahatlerinden daha büyük.!!!!

9 MART KOMİNİST DARBESİNİ ENGELEMEK İÇİN 12 MART DARBESİNİ YAPMIŞLAR(!)

 

                                                         

 

                                          9 Mart 1971 Darbesine

                                          Teşebbüs eden Cemal Madanoğlu

      Bu konuda çeşitli kaynaklarda verilen ortak bilgiye göre “Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından emir-komuta zinciri içerisinde 12 Mart muhtırası verilmemiş olsaydı, TSK içinde kurulmuş olan ve başında Emekli Korgeneral Cemal Madanoğlu'nun bulunduğu gizli askeri cunta fiilen 9 Mart1971 tarihinde darbe yapacaktı.(!)

     Cunta içine sızmış ve önemli görevler üstlenmiş olan Mahir Kaynak vasıtası ile darbe önceden haber alınmış ve darbeye adı karışan ve Orgeneral rütbesinden daha kıdemsiz olanlar re ‘sen emekliye sevk edilmişlerdir.

      12 Mart 1971 darbesine giden süreçte Doğan Avcıoğlu'nun çıkardığı Devrim gazetesi etrafında toplanan ve içlerinde 27 Mayıs Darbesini yapan Millî Birlik Komitesi'nin gerçek lideri Emekli Korgeneral Cemal Madanoğlu'nun da bulunduğu  "Milli Demokratik Devrimciler", o dönemin siyasi partilerinin demokrasi anlayışının bir oyalamaca olduğunu ileri sürerek  “ulusçu-devrimci yöntem “olarak ifade edilen ilkeler doğrultusunda parlamento dışı muhalefeti savunuyorlardı.

         Devrim gazetesinin genel yayın yönetmeni Hasan Cemal çok sonraları anılarını anlattığı “Cumhuriyet'i Çok Sevmiştim” adlı kitabında o zamanki maksatlarının "ulusalcı" subayları ikna ederek onlarla birlikte bir "Milli Demokratik Devrim" darbesi yapmak olduğunu yazdı.!(Yani komünistlik getirmek istediler)

      9 Mart 1971 tarihinde planlanan darbe, içlerinden Mahir Kaynak ve Mehmet Eymür'ün de bulunduğu Milli İstihbarat Teşkilatı mensuplarının durumu Genel Kurmay Başkanı Memduh Tağmaç ve 1. Ordu Komutanı Faik Türün'e haber vermesiyle akamete uğratıldı(başarısız oldu).”deniyor.

 ÖZÜRLERİ KABAHETLERİNDENBÜYÜK KOMUTANLAR!

               

 Genel Kurmay başkanı   Kara Kuvvetleri komutanı

  Memduh Tağmaç            Faruk Gürler   

                                                                                                                               

     Hava Kuvvetleri komutanı         Muhsin BaturDeniz Kuvvetleri komutanı Celal Eyiceoğlu

 

   Şimdi Allah(C.C.)’ın rızası için tüm siyasi düşünce ve duygusallığınızı bir tarafa bırakarak aklınızla düşünün!

     İnsanlık onuruna, demokrasiye yakışmayan çağ dışı bir darbeyi önledikten sonra yapılması gereken şey buna teşebbüs edenleri mahkemeye çıkartıp ardından ise milletin oylarıyla seçilen Vekillerden güvenoyu alan Hükümet tarafından yeni bir görev verilinceye kadar kışlaya çekilmek mi?

    Yoksa yaptıkları çağ dışılık gibi başkalarının yapacağı darbeyi önleyip ardından Müftünün kızı hikâyesinde başkasına yakışmayanı ”Benim Haspamda yakışır ”diyerek kendilerinin darbe yapması mıdır?!!!

     Darbe yapmak legal, yasal, demokratik ve ahlaki bir şey midir?!!!

     Cevap ”Hayır” ise o zaman neden 9 Mart darbesini önlediler?

     Değil ise kendileri neden bunu önledikten sonra meşru olanı yapıp kışlalarına çekilmeyerek başkalarına layık görmediklerini kendileri yaptılar?!!!

    Yoksa bu darbecilerde Milli Şef döneminin eli sopalı Ankara Valisi Nevzat Tandoğan’ın ”Bu memlekete komünistlikte, şeriatta gelecekse biz getiririz!” sakat, çağ dışı zihniyetiyle ”Haydi ulan sizde kimsiniz eğ erki bu ülkede darbe yapılacaksa onu da biz mi yaparız zihniyetiyle mi yapıldı?!!!

     Hangi zihniyetle yapılırsa yapılsın! Yapılan şey insanimi, ahlakimi ,yasal mı ve en önemlisi Atatürk’ün hayalindeki muasır milletlerin yönetim biçimine uygun muydu?

   Yani evrensel manadaki hukuk kurallarına uygun mu? Yani “Hukukimi?”

     Uygun olup olmadığını ülkemizde asla ve asla bu tür gerici, çağ dışı uygulamaların bir daha bırakın teşebbüsünü asla ve asla akıllara bile getirilmemesi bunu aklına getiren kafaların yerin dibine gömülmesi için yarın 49. Yıl dönümü olan 12 Mart muhtırası.

   Bu darbeden 11 yıl önce yapılan  Türkiye’ye her yönüyle çağ atlatan milletin 1. Adamı Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarını asarak şehit eden 27 Mayıs 1960, 12 Eylül 1980,28 Şubat 1997 Post Modern darbesi,27 Nisan 2007 E muhtırası ve 15 Temmuz 2016 Fetö Pyd darbesi de dahil akla gelen millet iradesine karşı yapılanların kıyamete kadar asla ve asla bir daha tekrarlanmaması ,hatta ve hatta hiç kimsenin hayaline bile gelmemesi için tüm insanlık ,hukuk ve yasa dışılıkları tarihe gömen  tam demokratik ve tam sivil bir anayasanın  en kısa zamanda yapılması için gerekenlerin yapılması dileğiyle.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.