Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

İSHAK PEKGÖZ


pandeminin getirdiği olumsuzluklar mı yoksa sosyal hayattan uzaklaşmak mıdır

İlimizdeki Siyasi Atmosfer


Değerli okurlarım,

Son günlerde yaşadığımız afetler hepimizi derinden üzmektedir. Allah milletimizi ve memleketimizi her türlü afetten, musibetten, şerlilerin şerrinden muhafaza eylesin.

Çoktandır yüzlerini unuttuğumuz siyasilerimizi birdenbire sahada halkın arasında görmeye başladık. Vatandaşlar milletvekillerinin, parti teşkilatlarının aniden sahaya inişinden dolayı şaşkınlıklarını dile getiriyorlar. Normalleşme sürecine girilmesinden mi acaba düşüncesi içerisindeler. İlimizde alışıla gelen birliktelikler halen devam ediyor. Sosyal medyayı takıp ederseniz aynı kareleri aynı yüzleri aynı yerlerde görebilirsiniz. Zira bu durum sen, ben, bizim oğlan söylemini tamamlıyor diye düşünüyorum.

Bugün bir araya geldiğimizde siyasi söylemlerin ve siyasetçilerin eski heyecanı veremediği, yalın kaldığı düşünülüyor. Bunun sebebi pandeminin getirdiği olumsuzluklar mı yoksa sosyal hayattan uzaklaşmak mıdır? Bilemiyorum…

Belirli kişilerin dışında kimsenin fikir ve önerilerini dinlemeyen, selam alıp vermekten kaçınan siyasetçilere şahit olmak istemeyiz. Siyaset yapmak halkın refahımı hedefleyen, özverili ve içten çalışmayı gerektirir, sadece fotoğraf karesinde bulunmaktan ibaret değildir. İçinde bulunulan görevin ehemmiyetini ve sorumluluğunu bilmektir. Samimiyet; insanın içiyle dışının, özüyle sözünün bir olmasıdır. Söylemle eylemin bir olmadığı yerde samimiyet yok demektir. Samimiyetin olmadığı yerde riya vardır. Riyaya dayalı yapılan işlerde birey ve toplum için fayda bulunmamaktadır. İstişareye açık bir anlayış içerisinde bulunmak her zaman doğru kararlar alınmasını sağlamaktadır. Halkı dinlemeyip dinliyor görünmek başta kendini sonra halkı aldatmaktır.

İlimize bu aylarda gurbetçi vatandaşlarımızın gelmeleri ayrı bir heyecan katmış, oluşan yoğunluk normalleşme aşamasında eski günleri hatırlatmıştır. Bu yoğunluk belediyemizin çalışmalarında yeni fikirler oluşmasına sebep olmuştur düşüncesindeyim. Bundan dolayı dünyamızı ve ahiretimizi mamur edecek şekilde hayatımızı idame ettirirken yararlı işler üretmeye devam etmeliyiz.