Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ali Genç


REİSİN TAMAMLANDIĞINDA  KÖHNEYİ MODERN YERLEŞİM YERİNE ÇEVİRTECEK ÇEYİZİ!!!

REİSİN TAMAMLANDIĞINDA  KÖHNEYİ MODERN YERLEŞİM YERİNE ÇEVİRTECEK ÇEYİZİ!!!


 

  Bu günkü yazımı aslında aylar öncesinden yazacaktım fakat aktüel gelişmeler nedeniyle ancak bu güne nasip oldu!!!

  Konuyu bir Aksaraylı ve  gazeteci olarak takip eden olarak yapılanı ve  bundan alınacak sonucu diğer şehirlerde bu konuda yapılanları da görerek bilmeme rağmen teferruatını yakınlarımın bu konudaki çalışma için Belediye başkan yardımcısı Hıfsı Peker’in yönlendirmesiyle  Belediye Kentsel Dönüşüm müdürü Seyfullah Şahin tarafından derinlemesine anlatılmasıyla alınacak sonucun hem hemşerilerimiz hem de modern Aksaray’ın oluşmasına önemli katkısı olacağı kanaatine vardım.

  GÖRÜŞMEDE 2018’İN ARALIK AYINDA BU KONUDAKİ HEMŞERİLERİMİZİN İSTEĞİNİ HATIRLADIM!!!

   Bu kanaate vardığımda hemşerilerimizin  isteğini  12.12.2018 Çarşamba günkü köşe yazımda belirtilenleri hatırladım.

    Beklentinin sahibi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her vesileyle söylediği yeryüzünde onda başka güç tanımadığı milletti!!!

  Milletin beklentisi Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ’nın yerine Ak Parti genel merkezi tarafından 2019 Mahalli Seçimlerinde Aksaray Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen ve yazının yayınlandığı gün saat 4.00’de yani 16.00’da şehrimize gelen Dinçer’dendi.

“REİS AK PARTİ BAŞKAN ADAYI EVREN DİNÇER’E AKSARAY’A ÇEYİZ OLARAK NE VERDİ? “ başlığı altında

  Eskiden beri uygulanan bir gelenektir!

  Vermek ağanın şanından, affetmek ise büyüklerin şanından olduğuna göre aday olduktan sonra bu gün saat 16.00 da ilimize gelecek olan Ak Parti Belediye Başkan Adayı Evren Dinçer’e Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer büyüklerimiz kendisine acaba ilimiz için hangi çeyizi gönderdiler?

  Bunu kendisi gelince böyle bir çeyiz olup olmadığı nasipse belli olacak.!!!

HEMŞEHRİLERİMİZİN DİLEĞİ İL MERKEZİ VE İLÇELERİMİZDE GELECEĞE DAMGA VURACAK ÇARPIKLIĞI  TAMAMEN ORTADAN KALDIRARAK MODERN BİR ŞEHİR OLUŞTURACAK BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM!

   Hemşerilerimizin genel isteği Belediye Başkan adayı Evren Dinçer’in Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gelmesi nedeniyle önceliği Aksaray şehri ile başta Ortaköy ilçemiz olmak üzere ilimiz genelinde gönüllülük prensibiyle geleceğe miras bırakılacak şehrin ihtiyaç duyulan her yerini kapsayan bir kentsel dönüşüm müjdesiyle gelmesi.

  Yine bu ana müjde ile birlikte ilimizi modernleştirecek yaşayanların hayat standardını yükseltecek ülkemizin en yaşanabilir şehirleri arasına sokacak, gelecek en az bir asrımızı oluşturacak hizmetlerin planlanması ile bunların öncelik sırasına göre gerçekleştirilmesidir.

    Birimizi bin yapacak projelerle gelmesi dileğiyle. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.” diye dile getirilen beklenti bu konudaki çalışmayla eskilerin tabiriyle “Kuvveden fiile” yani teoriden pratiğe döküldü.

KENTSEL DÖNÜŞÜMLE HAMİDİYE MAHALLESİ ŞEHRİN GÖBEĞİNDE NEFES ALAN YER OLACAK!!!

  Başkan Dinçer’in bu konudaki açıklamalarının yanında Hamidiye Mahallesine konan kentsel dönüşüm ofisi ve Belediye Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ile kentsel dönüşümü yapacak olan TOKİ’nin ofislerini kurmalarıyla geri dönülmez bir şekilde çalışmalar aralıksız olarak sürüyor.

   Bu çerçevede öncelikle metruk ve yıkılma tehlikesi olan binaların sebep olma ihtimali yüksek olan sıkıntıların ortadan kaldırılması yıkımları sürdürülürken diğer taraftan ise mahalledeki mal sahipleri ile görüşmeler sürdürülüyor,

  Yapılan çalışmalar kısa bir zamanda gönüllülük esasına göre tamamlanırsa şu anda gündüz bile insanların rahatlıkla giremediği Valilik  ile arasında bir sokak, Belediye ile ise arasında ise birkaç yüz metre  mesafe bulunan şehrin kalbindeki bu sıkıntılar tamamen giderilerek.

   Bir kısmı Valilik  Binasını ve meydanı da görebilen geniş cadde ve sokakları olan ortalama  zemin artı 5 katlı ve iki katlı otoparkıda bulunan son inşaat yönetmeliğine uygun binalarla şehrin merkezinde nefes alan iş yerleri, ofis ve konutlar oluşturulacak.

   Başlıkta da belirttiğim gibi başlanan bu çalışma tavizsiz şekilde sonuçlanıp yapılan proje tam anlamıyla uygulanırsa buradaki konutlarda yaşayacak olanlar, ofislerde çalışacak olanların verimleri de artacak.

  Çünkü  iş yerlerinde ticaret yapacak olanlar şehrin kalbinde fakat oluşturulacak geniş caddelerle kenar mahallelerdeki gibi ferah alanlarda yaşama imkanına kavuşmalarının yanında mesken, büro ve iş yerlerinin ferah olması araç trafiğinde boğulmadan müşterilerini kabul edecekler.

   Bu isi iş yerlerinin altındaki ikişer katlı otoparklarla da yollara park edilen araçlar gireceğinden hem caddelerin araçlar tarafından işgali önlenecek hem de iş yeri sahipleriyle çalışanları ve konutlarda oturanlar ”Aracımı nerede park edeceğim?” endişesinden kurtulacaklar.

    Başkan Evren Dinçer ve ekibini başlattıkları şehrimize nefes aldıracak bu proje için tebrik ediyor, mümkün olan en kısa zamanda da Zincirli Mahallesinde de aynı çalışmaları başlatmalarını  duygularına tercüman olduğum hemşerilerim  adına diliyorum.

     14 MAYIS ÇİFTÇİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN!!!

    Tüm çiftçilerimizin 14 Mayıs Çiftçiler günün ürünlerinin bereketli, kazançlarının helal ve bol olması maddi ve manevi mutluluğun evlerinden eksik olmaması dileğiyle kutluyorum.

  Rabbim yar ve yardımcımız olsun.