Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Ali Genç


RİYAKARLIK VE DARBE SEVİCİLİĞİ!!!

RİYAKARLIK VE DARBE SEVİCİLİĞİ!!!



   Bir zamanlar kendilerini milletten yukarıda gören siyasetçilerden biri halkın desteğinin alınabilmesi için onların seviyesine ineceğini söyleyene verilen cevapta”  Sen aşağıdasın! Milletin seviyesine ulaşmak için sen yukarı çıkacaksın” denilmişti.
  Buradaki tespit gerçekten de halkımızın olaylara bakışını yani ilki 1950, sonuncusu ise geçen senenin Cumhurbaşkanlığı seçimi olmak üzere sandığa gittiğinde akıl, izan ,feraset  ve muhasebeyle yaptığı mukayesesini  çiğ süt emen insanlığın kendi çıkarına olanı haklı gören beşeri mantık yerine  hakkı hakikati  gözeten mahşeri mantığın süzgecinden geçirerek oluşturduğu sonuç  gerçekten de seviyesinin yüksekliğini en iyi şekilde ete kemiğe büründürüyor.
 Aslında Ramazan dolayısıyla siyasi yazı yazmak istemiyordum ve bu günü kadarda kadar da bunu sağladım.
 Fakat velinimetimiz olan milletten gelen tepkinin gereğini yapmak gerçek manada velini metliğin gereğidir.
 Yani bugünkü yazımda milletten iletilen tepkinin ürünüdür.
 Başlığı koyanda millettir.
 Benimkisi sadece elçiye zeval gelmeyeceği gerçeğiyle millete elçiliktir.
Gerçekten de iletilenden  anlaşılan kamuoyu yapılanları şaşkın şekilde takip ediyor.
Bu şaşkınlıklardan birisi kamuoyuna düşen onlarca tartışma programına konu olmasıyla Savcıların haklarında resen soruşturma açtıkları Türk lirası ve döviz cinsinden tomar, tomar para harman ve kulelerinin sayılması.
  Diğeri ana muhalefetin DEM ile ne menem olduğu anlaşılamayan ”Kent uzlaşısı” ile  lokal olarak bir çok yerde oluşturduğu seçim ittifakı.
  Bu İttifakla TV kanalları ile Sosyal Medya ve İnternete düşen seçimin kazanılması için her şeyin mubah görülmesi ile daha niceleri devam ederken CHP’nin TV kanallarına verdiği bir reklam ile genel başkan Özgür Özel’in gençlerle sohbetindeki söyledikleri ise vatandaşın şaşkınlığını zirveye ulaştırdı.
KUR’AN EĞİTİMİNE” ORTA ÇAĞ ZİHNİYETİ “DİYEN ÖZER’İN PARTİ REKLAMINDA BAŞI ÖRTÜLÜ BAYAN TEZADI!!!
Bilindiği gibi pediatri ilmine göre ana okulu öğrencilerine batılı ülkelerdeki gibi bu konudaki anayasal  görevli kurum olan Diyanet İşleri Başkanlığının Kur’an Kurslarında ilk okul öncesi 4-6 yaşlarındaki çocuklara  dinimizin kitabının öğretilmesini o zamanki CHP Grup başkanı olan CHP genel başkanı Özgür Özel 2021 yılının Aralık ayında  söylediği ve  çığ gibi büyüyen tepkilere rağmen geri  adım atmadığı açıklamasında ”Orta Çağ zihniyeti.” demişti.
 Kur’an eğitimine orta çağ zihniyeti diyen Özer’in partisi CHP Televizyonlarda dönen kiralık ev bulmakta zorlanan başörtülü bayan eşi ile sandıkta oyunu CHP’ye vermesi vatandaşlarımız tarafından riyakârlık olarak görülüyor.
ÖZGÜR ÖZEL MİLLETİN 15 TEMMUZ DA GÖMDÜĞÜ DARBE YAPILMASINA DESTEK OLACAĞINI AÇIKLAMASINA TEPKİ!!
 Bir genel TV kanalındaki konuşmasında gece bir telefon gelse ve gençlerin darbe yapıp 40 yaş üstündeki siyasileri tasfiye ettiklerini söylemeleri halinde bu darbeyi destekleyeceğini söylemesine de vatandaşlarımızdan büyük tepki var.
 Vatandaşlar” Gençlere maddi ve manevi ilimde ilerlemeleriyle Atatürk’ün ülkemizi muasır milletler seviyesinin üstüne çıkartacak başarıları sağlamalarını istemek yerine darbeyi makul göstermesi kelimenin tam anlamıyla darbe severliktir ”dediler.
    Siyasilerin kendi partilerinin istikbali yerine ülkenin istikbalini öne çıkarmaları ve bunun içinde sokağın sesini yani milletin ferasetini hiçbir zaman göz ardı etmemeleri dileğiyle.
   Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

(*) 1= Özgür Özel’in darbe söylemine karşı  olan tepkileri “https://www.medyatava.com/gundem/ozgur-ozelin-darbe-sozleri-gundem-oldu-40-yas-ustundeki-siyasetciler-gitsin-diye-darbe-yapsa-ben-buna-varim-diyen-ozgur-ozele-ak-partiden-tepki-geldi-omer-celik-akil-tutulmasi-365773#google_vignette”  ve https://www.ahaber.com.tr/gundem/2024/03/19/son-dakika-omer-celikten-ozelin-darbe-sozlerine-sert-tepki-tam-bir-akil-tutulmasi” dan
(*)2=  Kamuoyundan gelen büyük tepkiye rağmen Özgür Özel’in geri adım atmadığı Kur’an eğitiminin orta çağ zihniyeti olduğunu belirtmesini ise”https://www.sabah.com.tr/gundem/2021/12/29/chpli-ozgur-ozel-4-6-yas-kuran-kurslarini-hedef-alarak-ortacag-zihniyeti-dedi-sosyal-medyada-tepkiler-cig-gibi “den aldım. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Ali Genç