Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

İSHAK PEKGÖZ


SANATÇILARIMIZ FARK EDİLDİ Mİ?

SANATÇILARIMIZ FARK EDİLDİ Mİ?



Değerli okurlarım,
Yıllardır farkedilebilmenin özlemini yaşayan, hak ettikleri değeri bulamayan ilimiz sanat camiası, geçtiğimiz gün Sayın Evren Dinçer Başkanın davetine icabet ettiler. Sanatçılarımızla bir araya gelme nezaketi göstermesi, davete katılan sanat camiamızı şaşırttı. Bugüne kadar ilgili kurumlar tarafından hatırlanmayan ilimizin değerleri olan yazarlarımız, şairlerimiz, ressamlarımız, ozanlarımız, müzisyenlerimiz kısaca birbirinden kıymetli sanatçılarımız varlıklarının hatırlanmasından dolayı sevinç duydular. 
Toplantının başında belediye hizmetleri kapsamında şehrimize kazandırılan birbirinden kıymetli faaliyetlerin tanıtımı yapıldı. Yapılacak olan ve yapımı devam eden projeler hakkında bilgilendirildik. Yapılan çalışmalar, sosyal projeler oldukça beğenilirken kültür ve sanat alanındaki eksiklik gözümüze çarptı. Sanatçılarımızın bir araya gelecekleri, sanatlarını icra edecekleri bir mekânın olmaması burukluk yarattı. Sanat camiamız Sayın Başkana bu konuyla ilgili taleplerini ilettiler. Çevre illerde bunun örneklerinden bahsedilerek bu topraklarda yetişen değerlerimize değer verilmesinin gerekliliği hatırlatıldı.
İlimizde yapılacak etkinliklerde önce kendi sanatçılarımızın hatırlanıp yer verilmesi yapılan etkinliğin daha anlaşılır duruma geleceği ve amacına ulaşacağı belirtildi. İlimizin tanıtımı konusunda sanatın ve sanatçının öneminin altı çizildi. Bu konuda her sanatçı arkadaşımız kendi alanında faaliyet yapmaya hazır olduğunu söyledi.
Bilmemiz gerekir ki, bizi biz yapan en önemli değerlerin başında kültürel kimliğimiz gelir. Bir milletin refahı için muhakkak ki ekonomisi, tarımı, hayvancılığı, sanayisi ve ticareti çok önemlidir ama bunların yokluğunda yerine konulması ve azaldığında kaybının telafisi zamanla mümkündür. Bir milletin kültürel değerlerinin toplamı o milletin kimliğini oluşturur. Sanat bu kimliğin dışa yansımasıdır. Kaybının telafisi asla mümkün değildir.