Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdogan Kaya


Şehitler Ak Parti kongresi önüne geçti

Şehitler Ak Parti kongresi önüne geçti


 

Geçtiğimiz pazartesi günü Aksaray il kongresi yapıldı. Davetli olduğumuz için kongreye katıldım. Tabi kongreye buruk şekilde katıldığımı söyleyebilirim. Çünkü bir gün öncesi Irak'ın kuzeyinde Gara bölgesinde PKK terör örgütünün bir mağara da 13 vatan evladımızın hunharca katledilmesi acısını hep birlikte yaşadık. Bu hainlik kongrenin önüne geçtiğini söyleyebilirim.

Kongre öncesi canlı yayınla kongreye bağlanan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’nın da gündeminde bu hain katliam vardı. Yaptığı konuşmada ABD’nin destek konusuna değinerek açıklama yaptı. Bunu daha sonra kıvırarak olayı PKK yapmıştır dediler.

Ülkesinde binlerce terör örgütünü barındıran Amerika nedense bu olayı farklı yorumlayarak PKK’ya sahip çıktığını acıkça görmüş olduk. Tabi bunun bir çok nedenleri olduğunu biliyoruz. Buna kısa da olsa değineceğim.

Ak Parti kongresi kapalı Spor salonunda yapıldı. Ben bu kadar insanın katılacağını tahmin etmiyordum. Salon tıklım tıklım dolmuş ve coşkulu idi. Kongreye genel başkan yardımcılarından Mehmet Özhaseki ve parti üst kademelerinden katılımlar oldu.

Çevre illerden parti üst yönetiminden de katılanlar oldu. Ben burada konuşulanlara girmek istemiyorum. Sayın Cumhurbaşkanı canlı bağlantıda yaptığı konuşmayı genel olarak terör olaylarına ayırdı ve uzun bir konuşma yaptı.

Kongre listesine baktım ve geçen yazdığım bir yazıda belirttiğim gibi karma bir liste yapılarak her kesime hitap edildiğini gördüm. Önceki listelere göre, yeni liste herkes tarafından beğenildiğini söyleyebilirim.

Yeniden il başkanlığına seçilen Sayın Hüseyin Altınsoy kardeşime başarılar diliyorum. Umarım uyumlu ve birlik beraberlik içerisinde partiyi 2023 yılına taşırlar.

Kongre sonunda kongreye katılan eski Milletvekili ve Enerji bakanımız Ali Rıza Alaboyun, Sayın Ahmet Yaşar ve Nevzat Palta ile beraber oldum. Daha sonra kendilerini Kanal 68 Televizyonuna davet ederek canlı yayında değerlendirme yapmaları için Güncel programına konuk ettim.

Programın akışı samimi ve sohbet esnasında geçerken üç misafire de son terör olayını sordum. Misafirlerimiz genel olarak konuyla alakalı ülkemiz adına güzel değerlendirmeler yapmışlardır. Konunun amacını ve terörün nedenlerini değerlendirdiler.

Bölge halkının bu insanların arkasına takılmalarının nedenini Kürt kökenli bir eski milletvekili olarak nasıl değerlendiriyorsunuz diye Sayın Ahmet Yaşar’a sordum. Ahmet ağabey gerçekten de güzel bir cevap vererek şunları söyledi.

“ Bölge insanın bunların arkasına takılmalarının asıl nedeni ranttır. Yoksa Türkiye’nin her yerinde ne varsa ve hatta daha fazlası doğu bölgesinde var. Bölgeye ülke düşmanları çok ekonomik destek veriyor. Uyuşturucu olayı burada bir rant olarak kullanılıyor.

Dış güçlerin asıl amacı ise Türkiye’nin büyüyüp güçlenmesinden rahatsız oldukları için ülkemizin büyümesinden rahatsız oluyorlar. Dolayısı ile teröre destek veriyorlar, Türkiye bunlarla meşgul olsun büyümesin derdinden başka bir şey değil” değerlendirmesinde bulundular.

Program sonrasında Ak Parti il yönetim listesini beğendiklerini ve herkesi kucaklama dileğinde bulundular.