Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

İSHAK PEKGÖZ


Siyasete cemre mi düştü?

Siyasete cemre mi düştü?


Değerli okurlarım,

Genel siyaset seyrini korurken, yerelde alışılmışın dışına mı çıkıldı acaba? Sanki yerel siyasete cemre düşmüş gibi bir kıpırdanma gözleniyor. Daha çok erken, geç bile kalındı ya da tam zamanı diyenleri duyar gibiyim. Alışılagelmiş siyasetçi profilinde değişme ihtiyacı hissedilmiş sanırım. Ulaşıla bilinen, halkı dinleyen samimi sohbet muhabbet edilebilen tarzda siyasetçilere yer verilmiş. Alaycı gülüşüyle dalga geçen samimiyetten uzak yapmacık değil, daha içten daha mülayim daha sistematik bir tarz edinilmiş gibi, belki de geçmişte unutulan eksik bırakılan ya da yanlış yapıldığı kanısına varılan konuların muhasebesi sonucu böyle bir yol mu izleniyor?

Halk siyasetçiye mesafeli durmaması için halkın derdiyle dertlenmek gibi bir derde sahip olacak, manevi ve milli değerlerimizin korunmasına gerekli hassasiyet gösterecek, söylemleri ile eylemleri birbirini tutacak profilde olmak gerekiyor. Yerelde yapılan güzel hizmetleri alkışlamak nasıl asil bir davranışsa, yapılması gerekenlerin usulüne uygun bir şekilde hatırlatılması, yanlışların da uyarılıp ders alınmasını sağlamak da o kadar asil bir davranıştır.

Siyasetin ve siyasetçinin özünde millete hizmet yarışının bulunduğu, gayesinin halkına en kaliteli şekilde hizmet etmek amacı olduğunu unutmayalım. İdrak sahibi insan, geçici hayatı ebedi mutluluğa dönüştürmek için yaşar. Geçici hazlar ve mutluluklar için ebedi mutsuzluğun kapısını aralayacak yanlışlar içinde bulunamaz.

Bu güzel şehrimize hizmet etmek her ferdin görevi, her ferdini mutlu etmek için çalışmak da seçilenin görevidir…