Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdogan Kaya


Sosyal belediyecilikte kitap konağı

Sosyal belediyecilikte kitap konağı



Belediyeler yol, su, kanalizasyon ve köprü gibi temel ihtiyaçlarımızı yerine getirirken. Bir taraftan ilin sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalar yapalar. Bunlar, çocuk oyun alanları, parklar, bahçeler, mesire yerleri, okuma salonları, sosyal etkinlikler ve kültürel faaliyetleri topluma sunmaktır. Başkan Sayın Evren Dinçer’in seçim vaatlerinden olan, “ kitap konakları” sözünü yerine getirmek için dört ayrı yere yapmayı planladığı kitap konaklarının ilkinin temelini geçtiğimiz Cuma günü Paşacık mahallesinde temelini attı.
Temel atma törenine Ak Parti ve MHP il başkanları ile birlikte Rektör Yusuf Şahin ile birlikte bürokratlar ve vatandaşlar katıldı. Dualar ile birlikte temel atma töreni yapıldı.
Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de kitap okuma eksikliğini biliyoruz. Şu elimizdeki telefon medyasından gerek duyarsak açıp bir yerlere bakıp okuyoruz. Tabi bunlar ne kadar sağlıklı bilgi ve sağlam kaynak olduğu ise şüphelidir.
Gazeteciliğim yanında kitap yazan bir yazar olmam nedeni ile okumanın ne kadar az olduğunu çok iyi bilenlerdenim. Yazdığım on kitabın tamamını masa başında yazmamaya özen gösterdim. Nedeni sağlıklı bilgi elde etmek için hep yerinde çalışma yaptım.
Sayın Dinçer’in bu çalışmaları inşallah gelecek nesillere ve gençlerimize bir teşvik olur. Kütüphane aramak yerine kendi mahallelerinde okuma fırsatı bulurlar. Bu güzel çalışmaları gençlerimiz mutlaka değerlendirmeli.
Son kitabım Aksaray tarihini hazırlarken Ortaköy Hacımahmut uşağı köyünde bir yaşlı hemşehrimizle sohbet ederken hiç unutmuyorum bana dedi ki, “ arkadaş ne delisin eğer maksadın para kazanmaksa, ne bu kadar zahmet edip yoruluyorsun. Bu çalışmanı okuyan olmaz, sen masa başına otur güzel bir müstehcen roman yaz okuyucu rekoru kırarsın” demişti.
Bunu neden dediğine gelince artık çoğu insanların müstehcen ve belden aşağı okumayı daha çok sevdiklerini anlatmak istemiş. Yani diğer yazılan kitaplara şöyle bir bakıp kapatıldığı dönemdeyiz. Öğrenmenin yaşı yoktur, ben bu yaşımda hala okumaktayım. Her şeyi ben daha iyi biliyorum diyenler aslında hiç bir şey bilmeyenlerdir, okumanın yaşı yoktur.
Avrupa'da insanlar toplu taşımada yolculuk yaparken okumaktadırlar. Mutlaka ellerinde bir kitap veya bir gazete okurlar. Öyleyse okuyalım ve biz kimden aşağı kalırız diyerek kendimizi geliştirelim. Sınıf geçmek için değil kalıcı olmak için de okuyalım.
Evren Dinçer beyi bu sosyal çalışmalarından dolayı tebrik ederken, gelin atılan bu temel ile ilgili bilgiyi Başkan Dinçer’den dinleyelim.
‘’ Bu kitap konağı projemiz eğitim öğretime katkı sağlayacak bir eğitim tesisi olacak. Bu tesisten şuan Azmi Millide bir noktada var. Aksaray’da ihtiyaçlarımıza baktığımızda bu tarz tesislerin şehrimizde artmasına ihtiyaç var. Buradan yola çıkarak Aksarayımızdaki mevcut kitap konağına ilaveten farklı noktada daha kitap konağı inşa ederek bu tesislerin sayısını 4’e çıkartacağız. Bu tesislerin inşaat çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürerek açılışlarını gerçekleştireceğiz. Diğer yapacağımız Kitap konağımız nüfusu kalabalık olan Nakkaş Hassas ve Küçük Bölcek Mahallelerinin kesiştiği bir noktada olacak. Yine bir diğer kitap konağımızda Toki bölgemizde olacak.
Biz ne kadar şehirleri inşa edersek edelim eğer gençleri inşa edemezsek. Gün gelir inşa ettiğimiz şehirleri inşa edemediğimiz gençlerimiz Allah korusun yıkarlar. Buradan yola çıkarak Ak Parti Belediyeciliğinin hizmet belediyeciliğinden sosyal Belediyeciliğe oradan da gönül belediyeciliğine gelen serüveni içerisinde sosyal belediyeciliğin içerisinde yer alan bu tarz faaliyetlerin yapılmasını önemsiyoruz. Bugün temelini atacağımız kitap konağımızın bu alanda hizmet verecek. Zemin katı 182 metre, birinci katı 178 metre olmak üzere 360 metrekarelik alanı kapsıyor. İçerisinde 6 Bin kitap yer alacak. Aynı anda 80 öğrencimize hizmet vermiş olacağız. Burası gençlerimize sunduğumuz hizmetlerimizden sadece bir tanesi yakın zamanda hizmete açacağımız Gençlik ve Bilim merkezimiz var. Yine gençlerimizin hizmetine sunacağımız çok güzel bir medresemizi Belediye Meclis üyelerimizin de desteği Belediyemize kattık. Bedri Medresemizi de gençlerimizin hizmetine sunacağız. Bu vesile ile hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum” dedi.