Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdogan Kaya


Spor şiddet değil keyif oyunudur

ERDOĞAN KAYA


Geçtiğimiz hafta sonu ilimiz Belediye spor ile Antalya Serik Belediye spor ile bir maç yapmıştır. Maçtan sonra Serik sporluların yaptığı taşkınlık sonucu bir çok seyircimiz ve futbolcularımız yaralanmıştır. Tabi birde taş ve sopadan nasibini alanlar olayı yaralanmadan atlatmıştır. Tedbirsiz ve emniyet kontrolü az olan müsabaka sonucu bu menfur olaylar olmuştur. Umarım bu olay son olur.

Geçmişte memuriyetim esnasında biraz olsun sporla ilgilendim. Sporun çok içinde olmasam da iyi bir Fener Bahçe taraftarıyım. Ama bunu fanatiklik ve taşkınlığa dayanan bir taraftar değilim.

Kısa bir dönem içerisinde olmama rağmen amatöründen alt liglere kadar az çok bilgim var. Federasyonun görmediği olaylar alt ligler de yaşanmaktadır. Bunun dışında şehirlerinin takımlarını özveri ile destekleyen taraftar gurupları mevcut.

Klup başkanı Cem Çorakçı’nın anlattıklarını dikkatli,ce dinleme imkanı buldum. Anladığım kadarı ile şampiyonluğa oynayan Serik’in yenilmesi hazımsızlığa neden olmuştur. Efendim birinci yarıda da siz bizi evimizde yendiniz dayak mı yediniz?

Emniyetin yetersiz tedbir alması ve her iki taraftarın seyircisinin aynı anda stadından çıkarılması bu olaylara neden olmuştur. Bu tür maçlarda hiç bir şekilde iki takımın oyuncusu aynı anda çıkışı sağlanmaz.

Aynı anda çıkışını sağlarsan orada provokatör çıkar seyirciyi galeyana getirip olayların çıkmasına neden olur. Muhtemelen bu hadisede aynı şekilde olmuştur.

Spor bir keyif ve centilmenlik oyunu ise bunlara ne gerek var? Sporda yenmekte var, yenilmekte var. Bu tür sporlar insanları kavga için değil birlik beraberlik ve bir araya gelip kaynaşmak için yapılan oyunlardır.

Tabi Futbol Federasyonun nasıl bir ceza vereceğin merak ediyorum. Bu tür davranış ve terör estirmek belkide Serik Belediye spora zarar verecektir. Bu tür olaylar sadece burada değil tüm kulüplerin dikkat etmesi gereken bir hadisedir.

Olayın yaşanmasından sonra başta ilin Milletvekiller, siyasi partiler ve kamuoyu tek yürek olmuştur. Tek yürekle birlik beraberlik gösteren herkese teşekkür ederim

Burada Belediye Başkanımız Sayın Evren Dinçer’e ayrı bir paragraf açmak istiyorum. Maçı Serikte seyrederek olayların çıkması anında taraftar ve futbolculara sahip çıkması takdire şayandır. Hatta yaralılara kadar müdahale etmesi ayrı bir teşekkür edilmesi gerekir.

Bu açıklama ve kınamalar burada kalmaz, yetkililerimiz olayı Federasyon nezdinde takip ederek en ağır cezanın verilmesini sağlarlar. Hiç değilse bu maçta yaralanıp, dayak yiyen hemşehrilerimizin yüreğine su serpilmiş olur. Buradan tekrar yaralanan ve darp edilen herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.