Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Ali Genç


SUSAYANDAN BİR BARDAK SU ESİRGENİRMİ?!!!

SUSAYANDAN BİR BARDAK SU ESİRGENİRMİ?!!!


  Susayan bir kişiden su esirgenir mi?!!!

  Suyu isteyenin isteğimi karşılanır, yoksa gözüne donuk bir edayla mı bakılır?!!!

  Yoksa hemen kendisine bir bardak su mu ikram edilir?

  Bu soruları kime sorsanız size verecekleri cevap ”Böyle şey mi olur?

  Susayan hiç kimseden su esirgenmez.

  Su isteyen kişiye donuk edayla bakılmaz.

  Elbette ki kendisine hemen bir bardak su ikram edilir.” olur.

3000 KİLOMETRE UZAKTA BİR İNSANDAN, HEMDE VATANDAŞINDAN BİR BARDAK SUYU ESİRGEDİLER!

  Yazının girişinden itibaren sorduklarım ve buna verilmesi gereken makul cevapların sebebi bir bardak suyun esirgenmesidir.!!!

  Hem de bu bir bardak suyun esirgenmesi vatanımızdan 3000 Km. uzaklıkta kendi insanlarımız tarafından yapıldı.

FRANKFURTTA SULTAN VAHDEDDİN’İN ATATÜRKLE KALDIĞI OTELİ ARAŞTIRIYORDUM!

  Benden bir bardak suyun nasıl ve nerede esirgendiğine geçmeden önce orada bulunmamın sebebinin bilinmesinde fayda olacağı kanaatindeyim.

   Yıllar önce bir Almanya seyahatimde hemşerilerimiz Harun Elçi, Ali Kaptan Yar ve Erol Karacagün Atatürk’ün Sultan Vahdeddin le Almanya ziyaretinde Berlin’den sonra Frankfurt’ta kaldığı otelden bahsetmişlerdi.

 Konuyu araştırınca Alman İmparatoru II.Wilhelm tarafından Sultan II. Abdülhamit döneminde üç kez Osmanlı Devletini ziyaret ettiğini, her ziyaretin de Osmanlı Padişahını Almanya’ya davet ettiğini fakat Sultan Abdülhamit’in bazı nedenlerle bu davetlere icabet edemediğini.

   Bir türlü gerçekleştirilemeyen bu davete icabetin Abdülhamit’in tahttan indirilmesinin ardından yerine geçen Sultan Mehmet Reşat döneminde de devam ettiğini.

    2. Wilhel’min ısrarlı davetine cevap verme mecburiyeti doğduğunda ise 73 yaşındaki Sultan Mehmet Reşat’ın hastalığı nedeniyle yürümekte zorlanması nedeniyle daha önce 15 Ekim 1916 Avusturya-Macaristan kralının cenaze törenine Osmanlı Devleti adına katılan.

  Bu törende devleti en iyi şekilde temsil eden Sultan Abdulmecit’in oğlu Veliaht Mehmet Vahdeddin’in başkanlığında içinde geleceğin Atatürk’ü Mustafa Kemal Paşanın da bulunduğu 5 haftalık Almanya seyahatine çıkıldığı bilgisine ulaşmıştım.

   Bu konuyu yazarken Atatürk’ün bu seyahat esnasında kaldığı otelin fotoğrafını yapacağım haber ve köşe yazımda kullanmak için fotoğrafını çekmek istedim.

ATATÜRK’ÜN FRANKFURTTA KALDIĞI OTELİ ARARKEN AYAĞIMA KARA SULAR İNDİ!

  3 Mart 2019 günü daha önce bana verilen bilgideki oteli bana bilgi verilen bölgede aradığımda bulabileceğim umuduyla otelimden çıkıp merkez tren istasyonundaki birkaç Türk taksiciye sorduğumda konudan haberdar olmadıklarını öğrenince kendim aklımda kaldığı kadarıyla araştırmaya başladım.

  O gün Frankfurt’ta festivalde olduğundan çoğu yollar kapatıldığından 100 metre ötesine gidebilmek için kilometrelerce dolaşmam nedeniyle ayağıma kelimenin tam anlamıyla kara sular indi.

  Otel aramaktan  ayağıma karasuların indiği anda yazının altındaki fotoğrafta bulunan “The İstanbul” isimli lokantayı görünce çölde vaha bulmuş gibi sevinerek biraz dinlenebilmek ve su içmek için içeri girdim.

   Yorgun şekilde iskemleye yığılırcasına oturduğumda yanıma gelen bir hanımdan su istedim.

    Bana bir bardak su vermesini beklediğim hanım yüzüme donuk bir edayla baktı!

    Bu bakış üzerine kendisine ve  barın arkasında bulunan bir erkeğe kızarak suyu paramla içeceğimi belirtince bana hemen 3.5 Euro karşılığında 0.5 L bir şişe su getirdiler.

    Bu su şişesini o günün bu zoruma giden davranışın hatırası olarak saklıyorum.

   Su isteyen hem de yorgun bir vatandaşından bir bardak suyun esirgenmesi çok zoruma gitti!

   Bu ve benzeri şeylerin hiçbir yerde hele, hele de gurbette yaşanmaması insanlarımızın ülkemizdekinin misli misline oralarda etle tırnak gibi bir birilerini maddi ve manevi olarak desteklemeleri dileğiyle.Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

    

 

 

 3 Mart 2019 günü bir bardak suyu esirgeyen lokanta!!!

 

 

 

 

 Su isteyince suratıma  donuk şekilde bakılınca suyu parasıyla istediğimi söyleyince 3.5 Euro karşılığında getirilen ve o zoruma giden hareketin hatırası olarak sakladığım şişe.