Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ali Genç


TANITIMLA TURİZMDE VALİ AYDOĞDU VEKİLLERLE BİRLİKTE GURBETÇİLERİMİZDENDE FAYDALANSIN!

TANITIMLA TURİZMDE VALİ AYDOĞDU VEKİLLERLE BİRLİKTE GURBETÇİLERİMİZDENDE FAYDALANSIN!


Bu konuda 2019 yılının 15 Mart Cuma günü Almanya’nın Hamburg şehrinde bulunurken kaleme aldığım yazımda ”MİLLETVEKİLLERİ, TURİZİM VE TANITIMIMIZA İVME KAZANDIRACAK GURBETTEKİ 8OO BİNDEN FAZLA GÖNÜLLÜ HEMŞERİMİZEDE SAHİP ÇIKSINLAR!!! ALMANYA/HAMBURG” başlıklı yazımda 

    Aksaray öylesine akla gelip, gelmeyen değer biçilemeyecek  yer altı ve üstü hazinelere sahip ki!!! 

    Bunların bırakın tamamını ilk etapta %10’nu bile hakkıyla değerlendirilebilinse  akla gelen her yönüyle ihya oluruz.!!! 

   Bu değer biçilemeyecek hazinelerimizden en önemlilerinden biriside hiç kuşkusuzu ağırlığı  Almanya’da  olmak üzere Batı Avrupa ülkeleriyle birlikte  dünya geneline yayılan ve sayıları ilimizin mevcut genel nüfusunun iki mislinden de fazla olan yer yüzene dağılan gurbetçilerimizdir.!!! 

KAYMAKAM ÖZDEN TARAFINDAN 1977 YILINDA BELİRLENENDEN FAZLA GURBETÇİMİZ İNGİLTEREDE!! 

   Şimdiye kadar yeri geldikçe bir çok vesile ile başarılarını ve  başarılarının sırlarını yazdığım Aksaray’ın  efsane yöneticisi dönemin Kaymakamı ve Aksaray’ın il olmasından bu yana geçen 30 yıla yaklaşan  zamanda görev yapan Valiler tarafından yeri doldurulamayan Mülkiyelisi Yüksel Özden tarafından yapılan tespitte o zaman Aksaray’ın yurt dışındaki tamamına yakını bekar olarak bulunan gurbetçi sayısının 45000 olduğu belirlenmişti.!!! 

   Şu anda İngiltere’de bulunan Aksaraylı gurbetçi hemşerilerimizin sayısı 2015 yılı verilerine göre 1977 yılındaki toplam gurbetçi sayımızdan fazla. 

   1960’dan itibaren kıta Avrupa’sının batısındaki ekonomileri gelişmiş ülkeleri Almanya, Belçika, Hollanda, Fransa ve İsviçre ile daha sonra ise İsveç, Norveç ,Finlandiya ile Danimarka ve dünyanın özellikle  ekonomileri gelişmiş diğer ülkelerine. 

   Demir Perdenin yıkılmasından sonra Balkan ülkelerine ve diğer eski Doğu bloğu ülkeleri ile eski Sovyet Cumhuriyetlerinde iş yeri açan ve buralarda açılan iş yerlerinde istihdam edilenlerin toplam sayıları 5 milyondan fazla olan gurbetçilerimizin. 

    Yine dünya genelinde iş yapan yurt dışı müteahhitlerimizin gerçekleştirdikleri müteahhitlik işlerinde, Arabistan ve diğer körfez ülkelerindeki Aksaray’ımızın gurbetçilerinin toplam sayısı 800 Bin civarında. 

TÜRKİYEDE İL NÜFSUNUN İKİ MİSLİNDEN FAZLA GURBETÇİSİ OLAN VİLAYET YOK!!! 

   Türkiye’de kendi nüfusunun iki misli kadar yurt dışında gurbetçisi olan başka bir vilayet yok.!!! 

   Yani sözün özü Aksaray’ın yer yüzüne dağılmış ve bir işaretle canlarını feda edebilecek il nüfusumuzun toplamının iki misli olan 800 binden fazla  gönüllü tanıtım ve  her konuda özelde ilimize genelde ise ülkemize yardımcı olacak elçimiz var. 

    Milletvekillerimiz İnceöz, Aydoğdu, Ere ve Kaşlı ile ilimiz valisi Ali Mantı’nın, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve ilimizin diğer  tüm atanmış ve seçilmişleriyle Meslek odalarının yetkililer tarafından yapılacak akılcı bir planlamayla bu hemşerilerimizin organize edilmeleriyle Aksaray’ın yatırımcıların merkezi olmasının yanında  turizm ve tanıtımında evvel Allah(C.C.) ın izniyle ulaşamayacağı hiçbir hedef, kaldıramayacağı  hiçbir engel yoktur. 

  Bu bilgiler doğrultusunda başta turizm ve tanıtımımız olmak üzere akla gelebilen her konuda gerekenin yapılması, daha fazla tanınmamız çerçevesinde ilimizin sahip olduğu  tarihi ve turistik yerlerimizin de bu oranda tanıtımıyla daha fazla yabancı turistin ilimize gelmesinin yanında ilimizin teşvik avantajının da en iyi şekilde gurbetçilerimiz tarafından bulundukları yerlerin yatırımcılarına tanıtılmasıyla  yabancı yatırımların çekilebilmesi için gerekenlerin zaman geçirilmeden yapılması dileğiyle.  ” diye dile getirdim.. 

 2019 yılının  15 Mart’ında dile getirdiğim  şu ana kadar  hakkıyla gereği yapılmayan dileklerimin gereğinin kendisini bildirmem üzerine bu konuda çalışma başlatan Vali Hamza Aydoğdu tarafından geçen sene bu konuda başlatılan çalışma çerçevesinde bu günkü yazımda dile getirdiklerim içinde gerekenin zaman geçirilmeden yapılması ve yaptırılması dileğiyle. 

ŞEHİDİMİZİN RUHU ŞAD MEKANI CENNET OLSUN MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN!!! 

 Dün Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı 2. Komando Taburu 7. Hudut Alay Komutanlığında görevli ilimiz Güzelyurt ilçesinin Ihlara beldesinden olan Piyade Uzman Çavuş Sergen Güçlüer vatanımızın teröristlerden arındırılması için  Kuzey Irak’ın Hakurk bölgesinde sürdürülen Pençe Harekâtında arama tarama faaliyeti sırasında bölücü terör örgütü PKK ile yaşanan sıcak temasta şehit düşmesiyle  Ihlara beldemizle birlikte ilimize bir kez daha şehit ateşi düştü. 

  Yiğidimizin ruhunun şad mekanının Cennet olmasını Mevla’mızdan dilerken yakınları, Ihlara’lı hemşerilerimizle birlikte hemşerilerimiz ve milletimize de baş sağlığı diliyorum. 

    Rabbim yar ve yardımcımız olsun.