Bugün, 19 Eylül 2024 Perşembe

Ali Genç


TARİHİN TEKERRÜR ETMEMESİ İÇİN DERS ALINACAK GAFLETİ!!!

TARİHİN TEKERRÜR ETMEMESİ İÇİN DERS ALINACAK GAFLETİ!!!


 Sonuca/neticeye bakıldığında gerçekten de yapılanın gaflet ten başka hiçbir açıklaması olamaz!!!
  Bu gafletin sebep olduğu ülkemiz ve insanlarımız için sayılamayacak maddi ve manevi zarar göz önüne alındığında tarihten mutlaka ders alınmasının gerekçesi daha da iyi anlaşılır.!!! 
ETHEM MENDERES’İN GAFLETİ OLMASAYDI 27 MAYIS VE DOLAYISIYLA İLHAM VERDİĞİ DİĞER DARBELERDE OLMASAYDI ÜLKEMİZ HER YÖNÜYLE DÜNYANIN İLK 5 ÜLKESİ İÇİNDE OLURDU!!!
 Bu orta başlık afaki olmayıp 10 yılda ülkemizin inanç ve ibadet ile fikir ve ülke içi dolaşım hürriyetinin yanında her yıl sanayileşmeden tarıma, ulaşımdan sağlığa, milli eğitime kadar ortalama %10 lük kalkınması göz önüne alındığında daha fazlası da mümkün olurdu.!!!
Gelin bundan sonrasını ise yani Cumhuriyetin 101. Yılı içinde olmamıza rağmen neden şimdiye kadar dünyanın her yönüyle en yüksek seviyedeki ilk 5 ülkesinin içine giremediğimizin sebebi olan  yakın tarihten yani günümüzden 64 yıl öncesinde oluşan ve  gereken yapılmadığı için yol olan kalkışmaların başlangıcını birlikte okuyalım;
  23 Ağustos 1958-27 Mayıs 1960 arasında Menderes hükümetlerinin 5. ve son Türkiye Cumhuriyetinin ise 10. Genelkurmay Başkanı olan ve Çarşamba günü” CUNTA HEVESLİLERİNE TARİHTEN İKİ İBRETLİK MESAJ!!!(*:1)” başlıklı yazımda demokrasiden yana duruşu ve bu duruştan gelen konuşmasına  yer verdiğim Orgeneral Mustafa Rüştü Erdelhun askerlerin siyasete karışmasına ve askerî cuntalara karşı çıkan  ve  askerlerin hükümetlerin değil devletin asker olduğunu ve seçilmişlerin emrinde olmalarını ,siyaset yapmamaların savunandı.
 Bunun sebebinin ilki silahlı kuvvetlerin ülke yönetimleri için değil ülkenin savunması için eğitim alarak yetişmesi nedeniyle ülkeyi yönetemeyecekleri birlikte seçilmişlerin emrinde olmalarının  haklı gerekliliğiydi.
 Paşanın dünyadaki askeri kalkışmaların sebep olduğu olumsuzlukları da bilmesi nedeniyle ortaya koyduğu omurgalı duruşundan rahatsızlık duyanların yasa dışı kalkışmaları yapmalarına karşı çıkıyordu.
   Demokrasi taraftarlığını tavizsiz korurken gelen istihbarat üzerine bur taraftan bu teşebbüste bulunmak isteyenlere 26 Mayıs günü yaptığı konuşmada ikna etmeye çalışan ve kendisine teminat verilmesine de caydırıcı etki sağlamak istiyordu.
CUNTACILARIN GENELKURMAY BAŞKANIN EMRİNİ MİLLİ SAVUNMA BAKANINI İKNA EDEREK BOŞA ÇIKARTMALARI, BAKANINDA BAŞBAKANI İKNASIYLA OLUŞAN GAFLET 27 MAYIS DARBESİNİ GETİRDİ
    Paşa bunun için Ankara dışında güvendiği birlikleri getirerek bu kalkışmaların önünü kesmek isteyerek takviye kuvvet getirilmesini emreder. 
   Cuntacılar Genelkurmay Başkanı'nın bu hamlesini Millî Savunma Bakanı İbrahim Ethem Menderes vasıtasıyla boşa çıkarır.
   Genelkurmay başkanın aldığı istihbaratın gereğini yerine getirilmesinin sağlanması yerine cuntacıların “Takviye kuvvet rahatsızlık oluşturur” fikrine  inanan Millî Savunma Bakanı İbrahim Ethem Menderes’in bu tutumu hesapsız sıkıntılara sebep olan bir gaflettir. !!!
 Cuntacılara inan Milli Savunma Bakanın  Başbakan Menderes’ ide ikna etmesiyle darbeyi engelleyecek birliklerin Ankara’ya gelmelerinin engellenmesiyle genç Cumhuriyetin ilk darbesini yapanların ekmeğine yağ sürüldü.!!!
TARİHİN TEKERRÜR ETMEMESİNİN ÇARESİ TÜM ATANMIŞLARIN EN KÜÇÜK HÜCRESİNİ TAKİP EDEN VE GEREĞİ YAPILACAK İSTİHBARATLA MİLLETİN TAM HAKİMİYETİN SAĞLACAK ANAYASADA!!!
  Orta başlıkta dile getirilen kamuoyunun genel isteğine 66 yıllık ömrünü ve 48 yıllık mesleğini millet karşıtlarıyla mücadelede ve statükoculara karşı geçiren olarak bizzat katıldığımdan son  Teğmen mezuniyetindeki kamuoyuna aksedenlerde de dahil demokrasi karşıtlarının tüm faaliyetlerinin en sıkı şekilde takip edilerek gereğinin yeri ve zamanında yapılması ile bırakın darbeyi darbenin akıllardan bile geçirilmesine set çekecek olan mille iradesini tüm atanmış ve seçilmişlerin üstünde hakım kılan tam demokratik ve sivil bir anayasanın yapılarak tarihin tekerrürünün önüne geçilmesi dileğiyle.
IHLARA VADİSİNDE AKSARAYLI GURBETÇİNİN FEDAKARLIĞIYLA SÜZÜLEN BALONLAR!!!
  Kapadokya bölgesinin yüreğinde bulunan tarih ve tabiatın kucaklaştığı zamanında 70 bin kişinin yaşadığı ,tespit edilen 124 ibadethanesiyle yer yüzündeki tek vadisi olmasına rağmen Nevşehir bölgesindeki baloncular tarafından bin bir nazla nadiren geldikleri Ihlara Vadimiz Aksaraylı gurbetçimizin yatırımıyla Vadinin güzelliklerini bilmeyenlerinde görmesi sağlanıyor.
  Hollanda’da yaşayan ilimizin merkez ilçesi Ekecik bölgesi Babakonağı  köyünden gurbetçi Şimşek’in memleket özlemiyle ve bu özlemin giderilmesine katkı maksadıyla ilk etapta Titanium Balloons şirketiyle sürdürdüğü hizmetinde Aksaray’ımızın sevilen İş adamı ve Haluk Şahin Yazgı dönemindeki Belediye Başkanlığı yapan Yılmaz İlhan aracılığıyla misafir edilen Aksaray’ın Medya mensupları ile  Muhtarlarda katıldıkları turdan memnun şekilde ayrıldılar.
IHLARA VADİSİ BALON TURU ÜCRETİ NEVŞEHİR’İN 200 EURO’NUN 5’TE BİRİ OLAN 40 EURO!!!
  Nevşehir deki balonlara binenlerden 200 Euro alınırken Aksaray’da ise hemşerimizin  özelde ilimizin genelde ise yüreğinde bulunduğu Kapadokya ve ülkemizin göz bebeği olan Ihlara vadisini ,genelde ise ilimiz turizmine kazandırılacak ivme ile ülkemiz turizmine katkı için bu fiyatı 5’te bire çekmesi ise ayrıca  taktir edildi.
 Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

(*:1)https://aksarayolay.com/kose-yazilari/cunta_heveslilerine_tarihten_iki_ibretlik_mesaj-6513.html
(*:2) 27 Mayıs darbesi ile ilgili  bu günkü yazım için” https://tr.wikipedia.org/wiki/R%C3%BC%C5%9Ft%C3%BC_Erdelhun” dan faydalandım. Emeği olanlara teşekkür ederim. Ali Genç.