Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

İSHAK PEKGÖZ


TİMUR SARRAFOĞLU İLKOKULUNDA ŞİİR İKLİMİ

TİMUR SARRAFOĞLU İLKOKULUNDA ŞİİR İKLİMİ



 

Değerli Okurlarım,
 

Bugün beni çok mutlu etmiş olan yaşadığım bir güzelliği sizlerle paylaşmak istiyorum. Öncelikle okula beni davet edip kültür ve sanat adına şiir sohbeti yapmak için öğrencilerle buluşturan başta çok değerli okul müdürü Sayın Atila Şenol Bey ve müdür yardımcısı Sayın Ayşe Atak hanımefendi olmak üzere, birbirinden kıymetli Sayın Mustafa Baymış, Sahire Dinç ve Hayriye Kutlu öğretmenlerime büyük bir içtenlikle teşekkür ediyorum. Bu güzelliği yaşamama sebep olan çok değerli öğrencilerimize de şükranlarımı sunarım.
 

Bir şair için dinleyicileriyle buluşmak şüphesiz çok önem arz eder ama pırıl pırıl öğrencilerin böylesine heyecanlı ve şiire meraklı olduklarını görmek mutluluğumun yanında beni gerçekten çok onore etti.
 


 

Şüphesiz her sanat dalında olduğu gibi şiirde kültürel ve entelektüel bir faaliyettir. Muhakkak ki okullarımızda bu faaliyetlerin yapıldığı en önemli yerlerdir. Öğrencilerle yaptığım şiir sohbetinde şiirin yeşermesi için gerekli iklimini öğrencilerin sorularında, heyecanlarında ve gözlerindeki neşede gördüm. Bu güzel iklimi oluşturan öğretmenlerimizin olması bende de şiir adına yeni ümitler yeşertti. Bu buluşma sonunda ilham kaynağı oldukları şiirimi kendilerine hediye ediyorum. Hoşça kalın, şiirle kalın.
 


 

(…)
 

Sonbaharda gördüm kelebekleri,
 

Uçuşan turuncu mavi renkleri,
 

Belli ki dokunmuş şefkatli eller,
 

Sevgiyle beslenmiş küçük gönüller,
 

Çiçekler sundular sınıf dolusu,
 

Her bir çocuk birer şiir doğrusu.
 


 

08.11.2023