Bugün, 21 Aralık 2024 Cumartesi

Ali Genç


TIPIRDAMAZ ADLİYE’YE İADİYET KAZANDIRDI,BARO’DA VİLAYET YAPANLARIN İSİMLERİNİ YAŞATSIN!!!

TIPIRDAMAZ ADLİYE’YE İADİYET KAZANDIRDI,BARO’DA VİLAYET YAPANLARIN İSİMLERİNİ YAŞATSIN!!!


[23:27, 16.08.2024] Aligenç:  Aksaray gerçekten de akla ziyan bir şekilde birçok konuda kendine münhasır bir yer.
   Sanayi, tarım, hayvancılık ve turizm yönüyle son çeyrek asırda kıskandıracak bir seviyeye  ve genel merkezleri başka şehirde bulunan sanayi  kuruluşlarının da gayri safi hasılaları göz önüne alındığında  Türkiye’deki vilayetlerinin yarısından ileride olmasına rağmen   şimdilerde kısmen giderilmiş olsa da en büyük sıkıntısı olan tanınma konusunun bertaraf edilmesine önemli katkı sağlayacak olan sıkıntı ısrarlı bilgilendirmelere rağmen uzun yıllar giderilmedi.
YILLARCA ÇÖZÜLEMEYEN DÜĞÜMÜ MEHMET TIPIRDAMAZ “ADALET SARAYI” KELİMESİNİN BAŞINA” AKSARAY”İSMİNİ YAZDIRARAK GORDİYONUN DÜĞÜMÜNÜNÜN ÇÖZÜLMESİ GİBİ ORTADAN KALDIRDI
  Pazartesi günkü köşemde ve daha önceki birçok haber ve köşe yazımda da belirttiğim gibi aralıklarla birkaç yıl  birçok vesileyle konuyu dile getirmeme rağmen bu sıkıntı uzun yıllar çözülemedi!!!. 
  Oysaki kahır ekseri Aksaraylı olan Avukatların kurumu Aksaray Barosu çok fazla değil her bir meslektaşından o zaman 10’ar lira alsaydı Adalet Sarayı binasının Makas yoluna bakan cephesine  “Adalet Sarayı” kelimesinin başına” Aksaray” kelimesini yazdırmış olsalardı tanınmamıza önemli bir katkı sağlayacaklardı.
  Bu konudaki sayısını hatırlayamadığım çabamın sonunda atasına rahmet olsun hemşerimiz iş insanı Mehmet Tıpırdamaz ’ın halen HSK Genel Sekreteri olan 2015-18 Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı yapan Ramazan Akın ile görüşerek Adalet Sarayımızın ”Sarı Çizmeli Mehmet Ağa” lıktan kurtularak aidiyetinin tescili için “Adalet Sarayı” cümlesinin başına” Aksaray” yazdırma isteğini iletti.
   2013 yılı Ramazanında Orta Anadolu Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyet Başkanı Celil Acar’ın davetlisi olarak  katıldığım iftarda dönemin milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun ağabey ve İlknur İnceöz’e Bana Göre köşesindeki ikinci ara başlı altında belirttiğim gibi “ Adalet Sarayı” cümlesinin başında  Aksaray olmadığı için bu kurumun nerede olduğunun belli olmadığını.!!!
   Bu nedenle   Cumhuriyet Savcılıkları ile mahkemelerde görülen davalarla ilgili yapılan haberlerdeki çekimlerde olayın geliştiği yani geçtiği yerin belli olmamasının en önemlisi ilimizin halen tam olarak çözülemeyen sıkıntılarımızdan olan tanınmanın ortadan kaldırılmasına önemli katkı sağlayacağından “Adalet Sarayı” cümlesinin başına” Aksaray”  yazdırılması başta olmak üzere ilimizin diğer iki meselesini daha  ilettim.
ONLARCA ATANMIŞ VE SEÇİLMİŞLE MESLEK ODASININ ÇEZMEDİĞİNİ TIPIRDAMAZ BÜYÜK İSKENDER GİBİ ÇÖZDÜ!!!
  Bilindiği gibi tarihte günümüz Ankara-Eskişehir karayolunun yakınında, Sakarya (Sangarios) ve Porsuk nehirlerinin birbirlerine yaklaştıkları yerde, günümüz başkentimiz Ankara ilimizin Polatlı ilçesinin 18 km. kuzeybatısındaki bir yerde bulunan  ve çözenin dünyaya hakim olacağına inanılan bir düğüm vardı.
 Büyük İskender M.Ö.334 yılında çıktığı doğu seferinde buraya geldiğinde düğümü çözmeye çalıştığında çözemeyince sabrının tükenmesiyle kılıcıyla kesmesi gibi o zamana kadar onlarca yazılı çağrımıza rağmen aynı şekilde onlarca  atanmış ve seçilmişle Meslek Odası  yetkilisinin çözemediğini İş insanı hemşerimiz Mehmet Tıpırdamaz’ın Adalet Sarayı” Cümlesinin başına” Aksaray” ismi yazılmasıyla mesele çözüm kavuşturuldu.
  Tüm insanlarımızın ve atanmışlarla seçilmişlerimizin Mehmet Tıpırdamaz hassasiyeti içinde olmaları dileğiyle.
  Rabbim yar ve yardımcımız olsun.
[23:12, 18.08.2024] Aligenç: 19.08.2024
BARO MESLEK ODASI OLARAK AKSARAYIN MESELELERİYLE ÇÖZÜLMESİNEDE TARAF OLMALI!!!  

Üye sayısının yanında Barolar birliğindeki etkisiyle de önemli bir meslek kuruluş olan ilimiz Barosu Aksaray’ın  dertleri ve sıkıntılarının tespiti ile bunların yasal ve medeni çerçevede çözümünde de aktif olarak görev yapmalı.!!!

AKSARAY BAROSU BİR MESLEK KURULUŞU OLMASINA RAĞMEN İKİ İLÇELİK SEBEBİ DEMİRYOLU VE CAN DAMARIMIZ E.90 KONUSUNDA YILLARCA DİLE GETİRİLENLERİN GERÇEKLEŞMESİ İÇİN GEREKEN TEPKİYİ YETKİLİLERE İLETMEDİLER!    

Aksaray Barosu bir meslek kuruluşu olarak asli görevi kendi üyelerinin dert ve sıkıntılarının çözümüyle ilgilenmeleridir.  Meslekleri gereği olarak ülkemizdeki hukuki meseleler ilgili girişimlerde bulunmaları, kanunlardaki mevcut sıkıntıların giderilmesi için ferdi veya Barolar Birliği ile birlikte yeni yasa veya  yeni yasaların daha da ileri derecede haklar verebilmesi için çaba sarf etmesi, daha geniş çaplı iyileştirmelerin sağlayacak tam demokratik ve tam sivil yeni anayasa teklifinde bulunması da gelenekleşen bir uygulamadır.     Bu çerçevede aynı zamanda da mahalli/yerel olarak gereğinde diğer tüm Meslek Kuruluşlarıyla ve STK’la bulunulan yerin dertlerini gündeme getirmesi veya başka kurumlar ile kişiler tarafından gündeme getirilenlerin doğruluğunun tetkiki ve bunlardan  doğru olan sıkıntıların giderilmesi için dile getiren kurumun desteklenmesiyle bu kuruluşla iş birliğiyle ilgililer nezdinde girişimlerde bulunması veya konularla ilgili basın toplantıları düzenlemesi, demeçler vermesi de gerekir.   Konuya bu çerçeveden bakıldığında  Aksaray’ın iki ilçelik sebebi  olan hükümetin ise 20 yıl 4 aylık sözü olan demiryolu ile can damarımız E.90 konusunda her yıl yaptığımız onlarca haber ve köşe yazısı ile bunların telefon mesajlarıyla bildirilmesine rağmen maalesef istisna dışında kalan diğer Meslek Kuruluşları ve STK’larla birlikte Baro tarafından bu konuda maalesef kamuoyuna akseden bir girişim olmadı.!!!

VİLAYET NİMETİ VE BU NİMETİ GERÇEKLEŞTİRENLER BAŞTA OLMAK ÜZERE AKSARAY’IN HAYIRLI EVLATLARI VE BEVENLERİNİ ANMA PROĞRAMLARINA BARO TARAFINDAN KURUMSAL OLARAK İŞTİRAK SAĞLANMADI!!!  1994’ün 24 Aralık’ında başlatılan ve günümüze kadar kesintisiz olarak sürdürülen sonuncusunu geleneği bozmadan 15 Ağustos Perşembe günü Somuncu Baba Cemisi önünde gerçekleştirdiğimiz “ Aksaray’ın Hayırlı Evlatları ve Sevenleri” ile ilgili programdan günlerce önce yapılan haberler yazılı basın ve internet gazetelerinde duyurulmasına rağmen maalesef Baro tarafından kendi kurumlarının da oluşmasını sağlayan Vilayetliği gerçekleştirenlerinde içinde bulunduğu her biri günümüzün oluşmasında nice hizmetler verenlerin/emeği olanların anılmasına  iştirak olmadı.

ANMA PROGRAMINA İŞTİRAK EDİLMEDİĞİ GİBİ VİLAYETLİKLE KAZANILAN İTİBARI GERÇEKLEŞTİRENLERİN VE AKSARAY’IN HAYIRLI EVLATLARIYLA SEVENLERİNİN İSİMLERİ BARO TARAFINDAN HİÇBİR YERDE’DE YAŞATILMADI!!!

 Aksaray barosu da istisna dışında kalan Aksaray ilinin diğer resmi ve özel kurumları, Meslek Odalarıyla STK’ları gibi Aksaray’ın il olmasının üstünden 35 yıl geçmesine rağmen Vilayet yapanların ve  bu çerçevede  Aksaray’ın Hayırlı Evlatlarıyla  Adamlarının isimleri kurumun sosyal tesislerinden  içerideki bölümlerine verilmedi.   Mevlana Hazretlerinin “ Dün dünde kaldı Cancağızım şimdi yeni şeyler yapmak lazım” sözü gereği geçmişe hayıflanmanın bir faydasının olmayacağının göz önüne alınması.  Geçmişi telafi etmek için geleceğe bakılmasının eftalliği göz önüne alınarak Aksaray’ın iki ilçelik sebebi   olan hükümetinde 20 yılı aşan sözünün yerine getirilmesiyle can damarımız E.90’ın  otobandan en az etkilenmesi için alınması gereken tedbirler konusunda girişimlerde bulunulması. Başta bu hizmetlerin alınması olmak üzere ilimizin mutlu istikbalini oluşturacak hizmetlerin Baro Başkanı  Avukat Ferit Köse ve  yönetimi tarafından  Vilayet yapanların ve Memleketimizin Hayırlı Evlatlarıyla  Sevenlerinin isimlerinin yaşatılması için gerekeni yapmaları ve yaptırmaları dileğiyle.  

 Rabbim yar ve yardımcımız olsun.