Bugün, 1 Temmuz 2024 Pazartesi

Erdogan Kaya


Toplum değerleri sokaklara düştü

Toplum değerleri sokaklara düştü


Geçtiğimiz günlerde rahmetli olan Ali İhsan Kavak hocayı severim ve fırsat buldukça da dinlerdim. Kısa ve öz olarak güzel cevaplar verirdi. “ efendim şimdiki kızlar sokakta nerede ise çıplak geziyor, ben çarşıda sürekli kafam önümde yere bakarak mı yürüyeceğim” derken ne kadar haklı söylüyordu. Çünkü toplum ahlakı ve değerleri ayaklar altına düşmüş vaziyetde. Ahlak diye utanma diye bir şey kalmamış.

Yine hoca diyor ki, “ eskiden bir kızı on kişi ister, birisi alırdı. Şimdi on kişi ile geziyor ve sonunda da bir ahmak alıyor” diyor. Yalan mı evlilik falan artık çok basitleşti ve sıradan haline geldi. Gençler şimdi kendileri bulup evleniyor.

Tavlanıyor, konuşuyor ve kıskaca alınıyorsunuz, sonunda oğlan durumunuzu bilmeden anneye söylüyor evlendiklerini. Elinizde varsa masrafını çekiyorsunuz, yoksa beraber olup evden kaçıyorlar. Aile bu sefer düşüyor kaçakları bulma derdine.

Avrupa birliğine gireceğiz diyen muhafazakar ve dindar Ak Parti zinayı suç olmaktan çıkardı ya, inanın namus, ar, şeref ve haysiyet sokaklara düştü. Kimin cebi kimin elinde olduğu belirsiz hale geldi. Evdeki ailenize nerede ise sahip çıkamaz duruma geldiniz.

Hele şu kadın hakları durumu ise tamamen aile ahlakını bozu. Kadının beyanı yanlışta olsa aslı olmasa da esastır. Kadın kocası ile ilgili ne söylese sizi dinlemeden yargı sizi evden uzaklaştırıyor, hat da birde üstüne üstlük cezada alıyorsunuz.

Sokakta kadınların ve kızların gezmesine bir bakın, nerede ise avret mahalleri hariç her tarafı açık vaziyet de sokakta dolaşıyorlar. Kimsenin ailesi v eşi bir şey diyemiyor. Desen kıyamet kopuyor, istemeseler aile sessiz kalmak durumunda kalıyor.

Hele şu devletin yasaklaması gereken şu buluşma ve birleştirme adı altın yapılan televizyon programları yasaklanmalı. Kadın evli iken bir kaç çocuğunu bırakıp başka bir evli erkeğe kaçmış, kaçtığı adamla gelip ekran karşısında kocasının karşısına oturuyor.

Allah aşkına var mı bunun dinde bir yeri? Örf ve ahlakımızda yeri nedir birisi bana anlatsın anlayayım. Evlilik varken boşanmada var, boşan ne pisliğin varsa git yap, evli iken bunca sene sene sonra kaçtığın adamla gelip kocayın karşısına oturma.

Kadınlara bu kadar hakları kim verdi? Zinayı suç olmaktan kim çıkardı? Kadınların oyunu almak için Ak Parti bunları yaptı, birde bunlar AB girmek için çıkarılan kanun. AB bu pislik işleri çıkardık ta bizi AB mi aldılar? Daha çok bekleriz beklemeye devam edelim.

Toplumun aile mefhumu dejenere olursa ne din kalır ve ne de ahlak kalır. Şimdi aynen bunun içerisindeyiz. Kim kızına ve oğluna hakim, dini duyguları ve örfüne bağlı olan ailelerin dışında ekseriyet bozulmuş ve decenere olmuştur.

Şimdi gençler iki gün istediği şekilde geziyor evleniyor, ailelerde onay vermek yerine sadece orada görüntü yaratıyor veya ayıp olmasın diye sizi bir büyük bulunsun diye görüntü oluşturmaya çağırıyorlar, ne oluyor genel olarak biz anlaşamadık diye dört gün sonra ayrılık.

Eskiden bizim örf ve adetlerimiz böyle mi idi, birisi bana anlatsın anlayalım. Toplum efendim dindarlaşıyormuş falan filan, toplum dindarlaşmıyor her geçen gün bozuluyor. Buna artık ailelerde çok zor engel oluyor. Engel olmaya kalksan işin kolayı bulunmuş.

Çocuklar hadi evden kaçarsa korkusu aileleri sarmış durumda. Efendim aileler ve kadınlara sahip çıkmakta zorlanıyor. Hele yeni nesil gençlere hiç hakim olamıyorlar. Birde maaşlı bir işleri varsa sahip olmanız hiç mümkün değil.