Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ali Genç


TREN’CİLERİN SAYISINA BEREKET!!!

TREN’CİLERİN SAYISINA BEREKET!!!


Keşke bunu daha önceleri de dile getirmiş olsalardı!

     2004 yılının Mart’ında Ak Parti’nin Aksaray Belediye adayının vaadi Tren hattıydı.

     DDY Genel müdür yardımcılığından istifa ederek Belediye başkan adayı olan Nevzat Palta’nın  baş seçim vaadi buydu.

     Sadece Nevzat Palta bu vaatte bulunmadı!

     Demir Yolları da dahil tüm ulaşımın ve haberleşmenin patronu olan dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı Binali Yıldırım Nevzat Beye destek için bu vaadi Fatih Mahallesinde yapılan mitingde açıkladı.

   Dönemin Adalet Bakanı Cemil Çiçek ise bunu günümüz 15 Temmuz Milli İrade Meydanı olan Hükümet Meydanındaki partisinin mitinginde açıkladı.

  Dönemin DDY Genel Müdürü Süleyman Karaman ise hattın projesini bizlerle paylaştı.

OSMAN ERTUĞRUL’DA DAHİL 2008 KADAR BİR ALLAH(C.C.) IN KULU KONUYU GÜNDEME GETİRMEDİ!

   2004 yılının Mart ayından 2008 yılının Ekin ayına kadar   ne bir gazeteci, ne iktidar ve muhalefet siyasetçisi ve Milletvekili, hatta Nevzat Palta’nın karşısında 2004 mahalli seçimini kaybeden 2007 yılında Milletvekili seçilen Milletvekilliği yemini dışında meclis kürsüsünde hiç kimsenin görmediği Osman Ertuğrul başta olmak üzere 2008’in Ekim ayına kadar Meslek Odaları ve STK’lar tarafından da konuyu gündeme getiren olmadı.!!!

  Rasih Bostancı tarafından ricam üzerine bana gönderilen Aksaray’ın 1845-1920 arasındaki 75 yıl süren 1. ilçelik esaretinden kurtulmasıyla ilgili 40 Numaralı kanun metnini incelediğimde  görüşmeler yapılırken söz alan dönemin Burdur milletvekili Soyasallı İsmail Süphi’nin il yapılan Aksaray’ın kalkınabilmesi içinEreğli Çakmak Tren istasyonuna demir yoluyla bağlanması  isteğinin verdiği ilhamla 1. İlçelik esaretinden kurtuluşumuzun 88. yıl dönümünde  konuyu  yapılan haber ve köşe yazısıyla gündeme getirdik.

GAZETELERİ GEZEREK KONUNUN İŞLENMESİNİ İSTEDİĞİMDE”YAZMAKLA TREN GELMEZ DEDİLER”

 1933-89 arasındaki 56 yıl süren 2. İlçelik esaretinden kurtulmamız için merhum Çapan Tekeli ile birlikte 1987 yılının Ramazan Bayramında başlattığımız ve yıl dönümlerinde isimlerini verdiğim cürümlerince bize destek olanlarla kamuoyu oluşturmadaki zorluğu bildiğimden tüm medyanın  konuyu istemesiyle hedefe daha çabuk ulaşılacağını bildiğimden siyasi parti ve Meslek Odaları yetkililerini ziyaret ederek konuya sahip çıkmalarını istedim.

   Bu temaslarım çerçevesinde mahalli gazeteleri de gezerek konuya sahip çıkılmasını istemem üzerine” Yazmakla Trenin gelmeyeceğini belirterek dileğimin gereğini yapmadılar.

   Ziyaret edip ricada bulunduklarım gereğini yapmasalar da her yıl ortalama 10 defa  yaptığım haberler ve köşe yazılarıyla konuyu gündemde tutmama ve  ayrıca da bu yıl dönümlerinde  onlarca  makam sahibi ve meslektaşımıza cep telefonu mesajları gönderdiklerimden ATSO yetkilileri tarafından 10 Aralık 2010 günü ilimizi ziyaret eden UDH Bakanı Binali Yıldırım’ın ikna edilmesiyle ilk sözü önce OSB’de artından ise Belediye Tiyatro Salonunda Ak Partinin Genişletilmiş ili Divan toplantısında verdi.

26 MAYIS 2011 GÜNÜ 13 GAZETENİN 11’NİN AYNI BAŞLIKLA ÇIKMASIYLA ERDOĞAN İLK SÖZÜ VERDİ!

   Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakan olarak 26 Mayıs günü Aksaray’a geleceğinin belli olmasıyla o gün tüm gazetelerimizin aynı başlıkla ayın haberi kullanmalarını sağlamalarını atalarına rahmet olsun  68 Aksaray Gazeteciler cemiyeti başkanı Ali Südemen ve Orta Anadolu gazeteciler cemiyeti başkanı Celil Acar’ın dileğimi kabul etmeleriyle bu konuda yazdığım haber in atıldığı 13 gazeteden Egemen ve Uluırmak dışındaki 11 gazete yayınlandı.

   O tarihten günümüze kadar ihale öncesi tüm aşamaları tamamlanan Ak Parti Aksaray il Başkanı Hüseyin Altınsoy’un 26 Aralık günü konuyu gündeme getirilmesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a ihalenin 2020 yılı içinde yapılması konusundaki talimatına kadar tüm ısrarımıza ve rağmen Aksaray medyası konuyla ilgilenmedi.

   Son günlerde söz verilen tarihin yanlış yazılması ve şimdiye kadar bu konudaki çalışmalar hesaba katılmayarak ta olsa konunun gündeme getirilmesi sürecin hızlandırılmasına katkı için olumlu bir çabadır.

   Bu konuda yazanlara bu çabalarından dolayı teşekkür ederim.

  Bir elinin hiçbir şeyinin olmadığı, iki elin ise sesinin olduğu gerçeği ile ilimizin  iktidar ve muhalefetteki Vekilleri, parti teşkilatları tüm siyasi yetkilileriyle, Meslek Odaları ve STK’ları tarafından konuya istikrarlı şekilde hizmetin gerçekleşmesine kadar devam etmeleri dileğiyle.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.