Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Ali Genç


TÜM DEĞERLERİMİZİN TESPİTİYLE DEĞERLENDİRLMESİDE VALİ AYDOĞDU’NUN İDEALİ OLMALI!

ŞEHİDİMİZ ŞAHİN SARILMAZ’IN RUHU ŞAD MEKANI CENNET OLSUN! 


2011 ve 14 yıllarında yazdıklarımı ilgi tutarak 08.05.2019 Çarşamba günü 2. daim köşem olan (-) Parantez İçi’ inde ”ÖNCEKİLERE NASİP OLMAYAN DEĞERLERİMİZİN TESPİTİDE VALİ MANTI’YA NASİP OLSUN!” başlığı altında; 

   Bu konuda 2011  yılındaki yazımı da ilgi tutarak 20.02.2014 Perşembe günü” AKSARAY’IN SAHİP OLDUKLARINI BELİRLEMEDE MEHTER YÜRÜYÜŞÜNÜ BİLE BAŞARAMADIK!!!” başlık altındaki yazımda; 

   Ben yazmaktan bıktım!!! 

   Fakat milletin ekmeğini bir eli yağda diğeri ise balda babalarının malı gibi yiyenlerin istisnanın dışında kalanları yapmakla görevi oldukları vazifelerinin gereğini yerine getirmediklerinden hem kendileri haram lokma yemeye ,hem de çoluk çocuklarının boğazına da indirmeye devam edenler gereğini yapmama hususunda çaba sarf etmemekten yani gereğini yapmamaktan bıkmadılar.!!! 

EKMEĞİMİZİ YİYENLER YILLARDIR ÜSTÜNE BASA, BASA YAZILANLARIN GEREĞİNİ YAPMADILAR! 

     Genelde Seksen öncesi, özel olarak ise 2005’dan itibaren Aksaray’ımızın sahip olduklarının önce bilinmesi, bilinir hale getirilenlerin tescil edilmesinin sağlanması ve bunların veri tabanlarının oluşturulmasıyla birlikte koruma altına alınması. 

   Tescili yapılıp veri tabanlarına işlenip koruma altına da alınan zenginliklerimizin değerlendirilmesini üstüne basa, basa bıkmadan usanmadan yazdım, yazdım ve yazdım. 

      Gereğini yapan olmadı. 

      Önüme gelene her vesileyle anlattım, söyledim yine de olmadı.!! 

YAZILANLARIN GEREĞİ MEHTER MARŞININ YÜRÜYÜŞÜ GİBİ BİLE YAPILSAYDI SIKINTI KALMAZDI 

     Hiçbir şahsi maddi kazancımın olmamasına rağmen sırf Vatan sevgimden Rızayı Bari için kendilerine sunduklarımın gereğini mehter marşındaki gibi iki ileri bir geri düzeninde bile yapabilmiş olsalardı şu anda binlerce bilinmezimizin bilinir hale gelmesini, tescilini ve koruma altına alınmasıyla veri tabanını oluştururduk. 

      Bu konuda:24.03.2011 Perşembe günü (-) Parantez İçi Köşemde “AKSARAY’IN TARİHİ VE TURİSTİK DEĞERLERİNİ VE BU DEĞERLERİN KIYMETİNİ BİLEN VARMI?!!!” Başlığı altında; 

   Aslında insanın bir şeyin kıymetini bilebilmesi için önce kıymetini bileceği bir şeyinin olması,! yani kıymetini bilebileceği bir şeye sahip olması gerekir.!!!!!!! 

  Bu çerçevede Aksaray’ın coğrafyası içinde yer altında ve üstünde barındırdığı tarihi ve turistik değerleri bilinmiyor ki bunların değeri de bilinebilsin.! 

    Benim hem teyze oğlum hem de eniştem Memiş Akpınar ağabey” Bir insanın işinde başarılı olabilmesi için yaptığı işini sevmesi lazım!!!” der. 

    İşini seven, hizmetinde samimi olan ve başarılarıyla da bunu ispatlayanları tenzih ederim. 

   VASATLAR MEHTER MARŞINDAKİ GİBİ İKİ İLERİ BİR GERİ BİLE YAPAMIYOR!!! 

      Bu çok az idealistin dışından kalanlar ise maalesef  “Sallabaşı al maaş ’çı” olduklarından Hakkı, hukuku bilmediklerinden bunların bir kısmı rutinle uğraşırken geriye kalan ezici çoğunluğu ise rutinden de öte bulundukları mevkii ve makamlarda da vasat. 

   Vasat olduklarından hizmetlerinde mehter marşındaki gibi iki ileri bir geri bile yapamadıklarından  hizmetlerinde de olumlu manada hiçbir değişiklik maalesef olmuyor.! 

    Bunların birde bizim belediyede bir zamanlar evinde oturup sanki arazide çalışıyormuş imajı verebilmek için telsizde esip gürleyen ’in yaptığı gibi çalışmadığı halde çalışıyormuş gibi yapıp Belediye başkanın gözüne girmeye çalışanın yaptığı gibi gösteren yani artistler gibi yapmadığını yapmış gibi birde rol yapanlar var. 

   Aksaray’da yukarıdaki belirttiğim “Sallabaşı al maaş’çıları” siyasette ve bürokrasideki egemenliği, Meslek Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının da bu çalışmayanların işlerini yapmaları ve yapmayanların hakkında gerekenin yapılması için ilgili makamlar nezdinde gerekli girişimlerde bulunmadıklarından Aksaray’ın üstüne ölü toprağı ekilmiş. 

   Bu ölü toprağıyla Esrar, Eroin, Kokainle uyuşturulmuş bağımlılar gibiyiz. 

    Bu nedenlerden dolayı maalesef Aksaray aleyhine olan hiçbir konuya son Kırşehir in işgüzarlığı olayında olduğu gibi hakkıyla tepki gösterilmiyor. 

  Tepki gösterilmediği gibi  Aksaray’ın sahip olduğu tüm zenginliklerle birlikte sahip olunan yer altı ve üstü tarihi ve turistik değerlerimizde maalesef tam olarak belirlenip halen bir veri tabanı bile oluşturulamamış.! 

    Oysa Aksaray’ın sahip olduğu sadece yer altındaki barınak olarak kullanılabilen inanç turizmi ve diğer turizm kollarında hizmet verebilecek tarihi ve turistik yerlerle. 

   Depo ve sığınak olarak kullanılabilecek mağara ve oyukların sayısı şu anda Aksaray ili genelindeki yeryüzünde bulunan tüm mesken ve binalardan daha fazla olmasına rağmen bunlar halen bilinemiyor.!!! 

    Bilinmeyenin ise değerinin hakkıyla verilmesi mümkün müdür?!!! 

   Maalesef pratikteki uygulamadan da görüldüğü gibi mümkün olmuyor. 

    Bu bize yakışmayan ölü toprağı ekilmiş gibi uyuşukluk ve bu uyuşuklukla gelen vasatlıktan kurtulun arak gerekenin zaman geçirilmeden yapılması ve yaptırılması dileğiyle. 

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.” Diye belirtiğim haklı serzenişlerimde dile getirdiğim  fakat maalesef akıl almaz bir şekilde şimdiye kadar gereği yapılmayan, bu nedenle de çözülemeyen sıkıntılarımızın çözülmesi de Valimiz Ali Mantıya nasip olmasını diledim. 

    Kendilerinin başka bir göreve atandığında milletvekili Cengiz Aydoğdu’ ya attığım mesajda “Geldi ve gitti” bu iki kelime arasında bir hizmeti olmadığı diye belirttiğim Vali Mantı maalesef gerekenleri anlaşılmaz şekilde yapmadı. 

MANTI’YA NASİP OLMAYAN 7/24 ESASINA GÖRE12 AYDIR ÇALIŞAN AYDOĞDU’YA NASİP OLSUN 

   Mantıya nasip olmayan göreve başlamasından şimdiye kadar aradan geçen 12 ay boyunca 7/24 esasına göre ilimizin birinin bin olması için motive ettiği mesai arkadaşlarıyla birlikte memleketimizin röntgeni çekilir gibi sahip olduklarımızın tespiti için canını dişine takarak çalışan Vali Hamza Aydoğdu’nun yaptıklarının yapacaklarının teminatı olması nedeniyle kendisine güvenim tamdır. 

   1 yıl boyunca ortaya koyduğu idealistliğin gereği şimdiye kadarki yaptırdığı tespitlerine bu günkü yazımızda dile getirdiklerimizden eklenmeyenlerinde veri tabanına eklenmesi ve ilimizin birinin bin yapılması için yapılan proğramın içine alınmasıyla kendisinden öncekilere nasip olmayanın kendisiyle birlikte ayni idealistliğe sahip arkadaşlarına nasip olması dileğiyle. 

ŞEHİDİMİZ ŞAHİN SARILMAZ’IN RUHU ŞAD MEKANI CENNET OLSUN! 

 Milletimizin ülkemizde emniyet içinde olması içini Suriye’de Zeytindalı Harekat Bölgesi Başufan üs bölgesinde arazide emniyet görevi yürüttüğü esnada millet ve vatan düşmanı teröristlerin düzenlediği tanksa varlı saldırıda şehit düşen ve dün beldesi olan ilimiz Güzelyurt ilçesine bağlı Ihlara’da düzenlenen devlet töreniyle vatan toprağının bağrına verilen hemşerimiz Piyade Uzman Çavuş Şahin Sarılmaz (24)’de Mevla’mızdan rahmet ailesi ve  milletimize ise başsağlığı diliyorum, ruhu şad mekanı Cennet olsun. 

 Rabbim yar ve yardımcımız Olsun.