Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ali Genç


TÜM SENARİSTLERLE FİLM YAPIMCILARI ŞAMANİST,HIRISTİYAN SEVER VE İSLAM KARŞITIMI?:3 

TÜM SENARİSTLERLE FİLM YAPIMCILARI ŞAMANİST,HIRISTİYAN SEVER VE İSLAM KARŞITIMI?:3 



 Perşembe’den devam.
İSLAMDAN ÖNCEKİ TÜM RİTÜELLER VE BAYRAMLAR YASAKLANMASINA RAĞMEN ŞAMANSTLİKTEKİ TAHTAYA VURULMASI,HIRISTİYANLIKTAKİ GİBİ MUM YAKILMASI YASAK OLMASINA RAĞMEN BİR ÇOK YERDEKİ ALKIŞLA İSLAM DİNİNE OKUNAN MEYDAN BİLİNÇ ALTINA BİLİNÇLİ OLARAK İŞLENİYOR!!!  
     İslam inancında nazarın olduğu, fakat nazardan korunmanın yegane çaresinin Allah(c.c.) dan korunma istenmesi bunun için belirtilen ayetlerin okunmasının dışında her hangi bir metal veya taş ile kemik parçasının nazarı engellemesinin mümkün olmadığı açık ve ne şekilde belirtilmesine rağmen günümüz, Türk tarihi ve dini ile bilim kurgu dizileriyle filmlerinde ve belgesellerinde nazar veya başa gelmesi istenmeyen bir şeyden bahsedilirken Allah(c.c.)’ın düşmanları olan tarif edilen dinlerdeki gibi akla ziyan bir şekilde kulak çekilerek tahtaya vuruluyor, nazar boncuğu, ölü hayvan kafası ,üzerlik otu  iğde ağacı ile körce gibi boncuklar Müslümanların kullanarak dinden çıkmaları veya büyük günahlara girmeleri için kullanılarak algı oluşturuluyor!!!
    İnancımıza göre belirli yaşa kadar ister  tahrif edilen dinler ile tabiat dinlerine mensup olanlarda dahil  Melekler gibi masum olan çocuklardan biz Müslümanların evlatlarının doğum günleri kutlanırken dinen yasak olmayan bu kutlamaya Hristiyanlık dinin uygulaması olan mumun dikilmesiyle o mubah olan kutlama tamamen günah bataklığına dönüştürülüyor.!!!
   Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.) tarafından yasaklandığı Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu fetvasıyla da ortaya konduğu gibi alkış dinimizde yasak olmasına rağmen yine aynı şekilde akla ziyan bir şekilde bir hatibin konuşmasının taktiri veya gelin çıkartılması ile gelinle damadın salona girmesi, ölenin defini öncesi ve defini esnasında, hatta bu sene Ramazanda TRT 1 Kanalında finaline Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı, Erbaş ve TRT Genel Müdürü Eren’in katıldığı 4.sü yapılan milletimiz tarafından büyük ilgi gösterilen Yüce kitabımız Kuranı Kerim okuma yarışmasında her tilavet öncesi tanıtım ile tilavet sonrası puan verildiğinde hatip tarafından finalistlerdin alkışlatılması gayri Müslim adetlerinin kültürümüzdeki hakimiyetinin  en zirve şekildeki somut kanıtıdır.!!!
GAYRİ MÜSLİM UYGULAMASI OLAN BU NEDENLE ALLAH(C.C.) VE PEYGAMBERİMİZİN YASAKLADIĞI  MUM YAKANLAR TAHTAYA VURAN VE ALKIŞLAYANLAR AHİRETTE ONLARLA HAŞORULANACAKLAR!!!
 Mum yakılmasının mahsuru Peygamberimiz tarafından İslam öncesi tüm inanç ve adetlerin yasaklanmasına dayandıran İslam alimlerinin ortak görüşü olan bunun gayri Müslim uygulaması olması o nedeniyle yasaklanmasının yanında çocuğun bu mum yakılması ritüeliyle Hıristiyan adetlerine dolayısıyla onların tapınmalarına özenmesine zemin hazırlayacağından bundan kesinlikle uzak durulması istenmektedir.!!!
    Tahtaya vurulması konusunda ise yine İslam alimlerinin ortak görüşü Paganizmden gelen bir gayri Müslüm adetinin kesinlikle doğru olmadığı belirtilerek hiçbir Müslümanın bunu yapmaması nazar veya başkaca kemliklerin korumasını beklenmesi yerine bunlardan korunmak için Allah(c.c.) dan yardım istenmesi ve bunun için okunması emredilen duaların samimiyetle okunması isteniyor.
 Alkış konusunda ise yüce diniz İslam’ın yüce kitabı Kuranı Kerimin Enfal suresinin 35. Ayeti kerimesinde” Beytullah’ın yanında onların Namazı ıslık çalmak ve el çırpmaktan ibarettir.
 Madem öyle, küfrünüze karşılık azabı tadın!” ayeti ile yine Peygamberimizin bu konudaki yasağının kanıtı olduğundan bizim inancımızda bir şeyin taktir alkış değil tekbirdir.!!!
MUNKURTLAŞMAYI ÖNLEMEDE YETKİ VE SORUMLULUK CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DA!!!
  Milletleri millet yapan bir arada tutan üç özellikten ilki din, ikincisi dil ve üçüncüsü ise kültürdür.
  Yazının girişinden itibaren örnekler vererek değindiğim genel uygulamadan da anlaşılacağı gibi iri ve diri olmamızı sağlayacak olan bizim millet olmamızı sağlayan üç özellikten olan bu dinimize ve kültürümüzü değirmende un öğütürcesine un ufak edilmesinin önüne geçilebilmesi ve bunun için gerekli tedbirlerin zaman geçirilmeden ivedilikle alınması şarttır.
 Zamanında gerekli tedbirlerin alınmaması halinde istikbalimize kibrit suyu sıkacak olan bu olumsuzlukların ortadan kaldırılmasında yetki ve sorumluluk milletimizin 3. adamı 18 yıldır ülkemizi sonuncusu Corona salgınında dünyanın gıpta edeceği şekilde olmak üzere 2002’den günümüze kadar bir çok tehlikeden kurtaran kararları alıp başarılı şekilde uygulayan/uygulatan ülkemizi 2. Dünya liginden 1. Lige her yönüyle çıkartan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetinde.
  Birliğimizin kıyamete kadar gelişerek devam etmesi için anaokullarından üniversiteye kadarki eğitim müfredatından birliğimize zarar veren tüm olumsuzlukların kaldırılarak her şeyin milli ve yerli olması için gerekenlerin zaman geçirmeden yapılması.
  Bunun için başta Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim ve Kültür bakanları Türk Tarih Kurumu olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşların mevzuatının yerli ve milli olması sağlanarak bu kurumların görevlerini bu çerçevede yapmaları sağlanmalı. 
   Bu çalışmayla ülkemiz gibi bu emperyalistlerin dayattığı müfredatı uygulayan diğer İslam ülkelerindeki tarihçiler, yazarlar, senaristler ile yönetmenlerinde bu Man kurtluktan kurtulmaları için ülkemizin onlara örnek olması.
 Bununla da hem ülkemizdeki hem de diğer İslam ülkelerindeki tüm yapımcı ile senaristler ve yazarlar hem kendilerinin boylarınca günaha girmemeleri, hem de eserlerini seyredenleri, okuyanların kendi hataları nedeniyle günaha girmeleriyle onların günahlarına da sebep olmalarının önüne geçilmesi.
 Bununla da  kendilerinin sebep oldukları günahların karşılığı olan cezanın da katmerlenmemesi için dinimizin men ettiklerinden hayatlarında olduğu gibi filmleri, dizileri ile kitaplarında da fersah ve fersah kaçınmalarının sağlanması dileğiyle.
   Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

(*)Bu yazımdaki Şamanistlikten kalan uygulamalara dinimizin bakışını”https://fetvameclisi.com/fetva-kotu-bir-olay-duyunca-kulagi-cekip-duvara-tahtaya-vurmak-dogru-mudur-6576.html” dan aldım. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Ali Genç.