Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ali Genç


ULAŞTIRMA BAKANIN YAPTIĞI HEM KELLİK HEM HODULLUK!, REİSİN İRADESİNEDE MUHALEFETTİR

ULAŞTIRMA BAKANIN YAPTIĞI HEM KELLİK HEM HODULLUK!, REİSİN İRADESİNEDE MUHALEFETTİR


   Çarşamba günü otobanın Alayhan köyü karşısında yapılan töreninde Vali Aydoğdu ve Başkan Dinçer’in yanında Ulaştırma Bakanına  Ak Partinin 16 ay 8 aylık sözü olan  o zamandan şimdiye kadar başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere  görev yapan Başbakanlar, Ulaştırma bakanları, DDY Genel müdürleri tarafından defalarca sözü verilen. 

   En  son olarak geçen sene 26 Aralıkta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bu yıl içinde ihalesinin yapılması talimatı verilen hattın  ihalesinin ne zaman yapılacağını sordum. 

ERDOĞAN”2020 İÇİNDE İHALEYİ YAPIN”DİYOR BAKAN DOĞMAZ AYIN ÇARŞAMBASINA DİYOR!!! 

   Bakan bey soruma kaynağı bahane ederek verdiği ve ilimiz Milletvekilleri İnceöz  ve Aydoğdu ile mesajla paylaştığım gibi cevapla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen sene 26 Aralık günü Ak Parti il başkanı Hüseyin Altınsoy’un konuyu gündeme getirmesi üzerine o zamanki bakan Mehmet Cahit Turhan’a 2020 yılı içinde ihalenin yapılması talimatını  vermesini umursamadan ihalenin doğmaz ayın Çarşambasında  yapılacağı anlamına gelen cevabı verdi!!! 

ERDOĞAN ONA GÜVENEREK GÖREVE GETİRDİYSE TALİMATINI YERİNE GETİRMEK İÇİN KAYNAK BULMAKTA BAKANIN GÖREVİDİR!!! 

  Ulaştırma bakanı Karaismailoğlu’nun kaynak yoktur bahanesine sığınması asla  ve asla kabul edilir bir şey değildir. 

  Eğer ki Cumhurbaşkanı ona güvenerek bu makama getirmişse bakanında Cumhurbaşkanını mahcup ettirmemek için gereken kaynağı bulması için gerekirse tekeden süt çıkartırcasına bir çaba içine girmeliydi!!! 

 BAKAN FERHAN POLAT’LA DEĞİL, ŞAHSINDA AK PARTİ VE AKSARAY İLİYLE  DALGA GEÇTİ!!! 

 Aksaray’daki Kadın kolları parti genel merkezi kadın kolları başkanlığını ve onun aracılığıyla genel başkan Erdoğan’ı temsil ettiğinden bakan Karaismailoğlu Ferhan hanımla değil  öncelikle Ak Partiyle, ardından ise 800 Bin yurt dışında 700 bini Aksaray il sınırları ve Türkiye genelindeki geçilen dalgayı unutmayacak olan 1.5 Milyon Aksaraylıyla dalga geçmiştir.!!! 

DEMİRYOLU BAKANLA AK PARTİNİN İANESİ DEĞİL 16 YIL 8 AYLIK VADESİ ÇOKTAN DOLAN SÖZÜDÜR!!! 

   Bakanın kendi ilimizin topraklarında 16 yıl 8 ay önce verilen sözün şimdiye kadar tutulmaması için sorulan soru karşısında utanıp özür dilemesi  gerekirken bunun yerine birde  sorulan soruya verilen cevapta dalga geçilmesi kelimenin tam anlamıyla ayıptır.!!! 

   İlki bu hizmet bakan beyin babasının parasıyla değil Türkiye Cumhuriyetinin kaynaklarıyla veya  devletimizin bulacağı kaynakla yapılacak. 

  İkincisi bu proje ne bakan beyin ne Ak Partinin Aksaray’a ianesi değildir.  

 Ak Parti tarafından 2004 de verilip o günden bu yana onlarca defa en yetkili ağızlardan sözü tekrarlanan ve ihale öncesi tüm çalışmaları tamamlanan projedir ve borcunu ödemeyene hangi muamele yapılıyorsa gerekeni yapmayana Aksaray bunu yapacaktır.!!! 

 BAKAN  YAPILAN TEPKİLER KARŞISINDA ZAMAN GEÇİRMEDEN AKSARAY’DAN ÖZÜR DİLEMELİ!! 

 Bakanın partisinin bir başkanına hem de hanım olan bir başkanın haklı olarak dile getirdiği hemşerilerimizin tepkisiyle dalga geçercesine verdiği cevabı hiçbir  Aksaraylı asla kabul etmiyor.!!!  

   Etmediğini de sosyal medyada verdiği tepkilerle vatandaşlarımız tarafından belirtirken Aksaray İyi Parti Milletvekili Ayhan Erel dün (Perşembe günü) TBMM’sinde yaptığı konuşmada dile getirirken ilimizdeki muhalefet partilerinin tamamı da medya organlarına yaptıkları açıklamalarla  ve sosyal medyada  bu yapılanı kınadılar. 

 TEPKİYİ GİDERMENİN TEK VE YEGANE ÇARESİ ZAMAN GEÇİRMEDEN İHALEYİ YAPMAKTIR!! 

  Başta Ak Partililer ve  Milletvekili Ayhan Erel  olmak üzere muhalefet partilerinin  medya organlarına yaptığı haklı tepkiler ve bunların Sosyal medyada çığ gibi büyüyen tepki için önce Bakan  Ferhan Polat ‘tan ve tüm hemşerilerimizden özür dilemeli.  

  Kuru özür ile tepkiler bertaraf edilmeyeceğinden zaman geçirilmeden hattımızın ihale tarihi belirlenip gereği yapılarak hem Reisin talimatının gereği yerine getirilmeli ,hem de oluşan tepkiler bu şekilde telafi edilmeli. 

   Ya değilse millet öyle bir şamar atar ki herkes feleğini şaşırır!!! 

    İki taraf için olumsuzluğu oluşmaması için Aksaray-Ulukışla demiryolu hattının ihalesinin zaman geçirilmeden yapılması için sorduğu soruya verilen cevapla dalga geçilen Ferhan Polat, Milletvekilleri İnceöz ve Aydoğdu,Belediye başkanı Dinçer,İGM başkanı Tüzün,Ak Parti il başkanı Altınsoy ve merkez ilçe başkanı  Hamza Aktürk tarafından gerekenin yapılmasıyla gösterilen saygısızlığın telafi edilmesinin sağlanması dileğiyle. 

   Cuma’mız mübarek olsun. 

   Rabbim yar ve yardımcımız olsun.