Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ali Genç


ÜLKEMİZ NABZININ 5.KEZ BİZDE ATIŞI, ERTÜR’KÜN SÖZLERİNİN DİKKATE ALINMASI SELÇUKLU PARKI!! 

ÜLKEMİZ NABZININ 5.KEZ BİZDE ATIŞI, ERTÜR’KÜN SÖZLERİNİN DİKKATE ALINMASI SELÇUKLU PARKI!! 


Aksaray’da Haziran ayının 2. yarısının başında Ihlara Vadisi girişinde Valilik tarafından ülkemiz ve KKTC’den katılan 120 gençle yapılan Yunus Emre Yazarlık ,bu kampın ardından Ağustos ayında Hasandağı piknik alanında yine 120’şer öğrencinin katılımıyla önce Astronomi ve Uzay, ardından ise yapılan Tarım kampına katılan öğrencilerin ardından hafta sonu Önder’in 18. Kurultayıyla ülkemizin nabzı 4. Kez ilimizde atıldı.  

   Yapılan 3  kampa konuşmacı olarak katılan ülkemizin önde gelen bilim adamlarıyla yazarlarının, siyasetçilerinin, Dış İşleri Bakan yardımcısının Türkiye Uzay Ajansı Başkanının, ülkemizin önemli yazar ve gazetecileriyle bilim adamlarının  konuşmaları ve meslektaşlarımızın  kendilerine ilettikleri sorulara verdikleri cevaplarıyla ilgili   yayınlanan haberler ve yorumlarla ilimizden bahsedilmesi bu konuda adeta bir pik yaşandı!!! 

   Aksaray ilinin tüm il birim amirlikleriyle güvenlik kuvvetlerinin de samimi iş birliğiyle  yapılan bu kamplar hafta sonunda Önderin 18. Kurultayının ilimizde yapılması  ve başta Ak Parti Genel başkan yardımcısı  Numan Kurtulmuş ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün bu kurultayda, Belediyemiz tarafından Toprak Mahsullerinin yerine yapılan Selçuklu Parkında yapımına başlanan Selçuklu Külliyesi ile Ak Partinin  Kültür Merkezinde yapılan toplantısındaki konuşmalarıyla ilgili yapılan haberlerle de ilimiz ülkemiz gündemine 4 defa taşındı. 

   ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Aksaray şubesi seçiminde bayrağı Kuddusi Bakar başkandan devralan yeni  İl Başkanı Yılmaz Akbulut’un girişimiyle  Cumartesi ve Pazar günü Aksaray Üniversitesi Kampüsü içinde yapılan 18. Önder İmam  Hatipliler Kurultayında direk olarak ülkemizin 81 ili ve 430 ilçesinden gelen Türkiye nüfusunun %7’sini oluşturan 1.5 milyonun gözü kulağı da Aksaray’daydı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE ULAŞTIRMA BAKANI KARASİMAİLOĞLU MİLLETVEKİLİ CENGİZ AYDOĞDU’NUN  DEMİRYOLU İHALESİ MÜJDESİYLE OLUŞAN KAFA KARIŞIKLIĞINI GİDERMELİ!!! 

   26.08.2021 Perşembe günü ilimiz Ak Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu  ilk defa 13 Ekim 1920 günü Aksaray’ın 1845-1920 arasındaki 75 yıl süren 1. İlçelik esaretinden kurtulmasın sağlayan 40 numaralı kanunun Büyük Millet Meclisinde görüşülmesi esnasında  yani günümüzden 101 yıl önce gündeme gelen, Ak Partinin ise 18 yıllık sözü olan Aksaray-Ulukışla demiryolu ihalesinin yapıldığı müjdesini  verdiği haber kamuoyumuzda genel itibarıyla memnuniyetle karşılandı.!!! 

   Cengiz Vekil’i çocukluğundan itibaren tanıyan, bu nedenle de bir mefkure sahibi olarak daima Haktan yana olan fikir çizgisini de bilen olarak kendisinin tüm tavır ve duruş ile açıklamalarında bu mefkurenin çizgisi içinde olduğunu da bildiğimden şahsi olarak benim kendisinin açıklamalarının gerçekliğinden bir şüphem yok.!!! 

  Şüphem olmadığından da kafamda karışık değil!!! 

  Fakat aşağıdaki ara başlık altında verdiğim CHP  il başkanı Ertürk’ünde 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyetimizin “Basın Buluşmaları”  adı altında kendisini misafir ettiğimizde belirttiği sebeplerden dolayı kamu oyunda bu konuda bir kafa karışıklığının oluştuğu da su götürmez bir gerçektir!!! 

DEMİRYOLU KONUSUNDAKİ KAFA KARIŞIKLIĞINI EN YÜKSEK SEVİYEDE CHP İL BAŞKANI DİLLENDİRDİ!!! 

    Cengiz Vekilin Aksaray –Ulukışla demiryolu ihalesinin yapılmasıyla ilgili demecinde ihale bedelinin ve ihaleyi alan müteahhidin veya şirketinin isminin ve yer teslimi tarihi ile bitim tarihinin de bildirilmemesinden yola çıkan CHP Aksaray il Başkanı Ali Abbas Ertürk ün söyledikleri de dikkate alınmalı.!!! 

    Kafa karışıklığının en kısa zamanda ortadan kaldırılması için bu işin sahibi olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve ilki 26 Mayıs 2011 de olmak üzere şimdiye kadar bu konuda bir çok defa söz veren Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından  ilimiz Milletvekili Cengiz Aydoğdu tarafından tarafıma yapılan açıklamada belirttiği ihalenin bedeli ile işe başlama tarihi ve bitim tarihiyle demiryolunun hizmete muhtemel giriş tarihinin de zaman geçirilmeden belirtilerek  bu kafa karışıklığının ortadan kaldırılması sağlanmalı.!!! 

KOREYE ASKERİMİZİ ABD YE FEDAİ OLMASI İÇİN DEĞİL BM KARARI VE NATO’YA GİRMEMİZ İÇİNDİ!!! 

    CHP il başkanı Ertürk’ün cemiyette günümüz mülteci sorununu dile getirdiği konuşmasında bunların hükümete milletler arası egemenler tarafından yapılan baskıların neticesinde oluştuğunu belirtirken Kore ’yede bu milletler arası egemenlerin ve bunların lideri ABD’nin isteğinin yerine getirilmesi için  askerimizin gönderildiği yönündeki sözleri tarihi gerçeklere uymamaktadır.!!! 

     İlki Türkiye savaşa askerimizi ABD’nin istemesi üzerine değil  25 Haziran 1950’de Kuzey Kore’nin  Güney Kore’ye aniden saldırmasıyla başlayan savaş ve bu savaştaki Kuzey Kore ve kendisine destek olan Çin’le Sovyetlerin sağladığı lojistikle devam eden ilerlemesinin durdurulması için BM  tarafından yapılan çağrıya cevap veren 16 ülkeden birisi olarak katılmamız unutulmamalı!!! 

   Bu Savaşta” Kutup Yıldızı” ismi verilen721 şehit 2147 yaralı verdiğimiz, 175’inden ise haber alınmayan kaybımızı görünürde Güney Kore’yi kurtarmak için olsa da asıl sebebi ülkemizi gerekli milletler arası kalkanın oluşturulmaması halinde mutlak olan işgalden kurtarmaktı!!!  

  Çok iyi bilindiği gibi 2. Dünya savaşının bitiminden sonra Sovyetler Birliği ve lideri Stalin’in Türkiye ile Rusya arasında yapılan eski antlaşmaları tanımayıp ülkemizi işgal  saldırısının durdurulması için yapıldı. 

  Ulaşılmak istenen NATO üyeliğine müracaatı yapan DP hükümeti değil tek parti iktidarında Cumhurbaşkanı İnönü idi. 

  İnönü tarafından ülkemizin bu pakta alınması için yapılan müracaatımız ülkemizin 2. Dünya Savaşı sırasında bu savunma paktını kuran ülkelerin yanında yer alması nedeniyle konuya sıcak bakılmadı. 

     Askerimizin BM’nin çağrısıyla katıldığı savaştaki kahramanlığı üzerine oluşan soğukluğun ortadan kaldırılmasıyla pakta girmemizle sınırlarımızın Sovyet Birliğinin işgaline karşı garantiye  alındığının Ertürk bey ile birlikte kamu oyumuzdan da konuyu bilmeyenler ve unutanlar  tarafından yeniden hatırlanmalı.!!! 

SOMUNCU BABA VE BEDİR MUHTAR’DAN SONRAKİ ÜÇÜNCÜ KÜLYİYEMİZ “SELÇUKLU” 

    Nevzat Palta döneminde Ervah kabristanlığına yapılan Somuncu Baba külliyesi, Haluk Şahin Yazgı başkan döneminde planlanan ve Dr. Evren Dinçer döneminde ise İnşaatına başlanan inşaatı belirli seviyeye gelen Bedir Muhtar Küllisiyle Aksaray  bu konudaki 2. eserine kavuşurken Cumartesi günü Belediye tarafından Selçuklu mimarisi kullanılarak projelendirilen altı otopark üstü ise Sultan 2. Kılıç aslan zamanında devletin yazlık başkenti, oğlu Melikşah tarafından ise başkent yapılan Aksaray’da bulunan bir çok Selçuklu eserinin yanında bir yenisinin eklenmesi çalışmaları başlatıldı.!!! 

KÜLLİYENİN ÜST YAPISINA BAŞLANMADAN  PARKIN TAMAMININ ALTI OTOPARK OLMALI!!! 

    Başta bu projenin oluşmasını sağlayan Dr. Evren Dinçer olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. 

     Bölgenin şehrimizin trafiği en yoğun yerlerinin başında gelmesi ve zaten dar olan yollara sağlı ve sollu yapılan araç parkı nedeniyle yolların iyice daralmasıyla oluşan tıkanıklığın külliyenin hizmete girmesinin yanında bölgedeki yeni yapıların yapılmasıyla oluşacak artı araçların sebep olacağı sıkıntının mutlaka  Dr. Evren Dinçer Başkan ve ekibi tarafından göz önüne alınmasını. 

   Kaçınılması mutlak olan sıkıntının oluşmaması için külliyenin altına yapılan otoparkın mevcut Selçuklu Parkın tamamını içine alacak şekilde genişletilmesi ve otoparkın üstünün yeniden park haline getirilmesiyle  muhtemel sıkıntının peşinen ortadan kaldırılması içi gereğinin yapılmasını hemşerilerimiz adına iletiyorum. 

YAMAÇ PARAŞÜTÜ DÜNYA MESAFE ŞAMPİYONASIYLA 4.DEFA DÜNYA GÜNDEMİNDE OLACAĞIZ!!! 

   Hamza Eydoğdu’nun Aksaray Valiliğine atanmasıyla ilimizin mutlu istikbalin sağlayacak yüzlerce proje kapsamında yapılan ilimizin ülkemizin istikbali olan gençler ve onların katılımıyla düzenlenen çeşitli etkinliklerle ve bu etkinliklere katılanların konuşmaları ve  etkinlikler esnasında verdikleri demeçler ile sorulan sorular verdikleri cevapların yer aldığı haber ve yorumlarla da tanıtımız ve turizmimize önemli katkı sağlandı. 

    4 Eylülde başlayan ve 11 Eylül’e kadar devam edecek olan Yamaç Paraşütü Dünya Mesafe Şampiyonasıyla ilimiz bu yarışmaların dünyada ki önemli merkezlerinden birisi olmasını perçinleyecek. 

    İlimiz bu yarışmalar boyunca milli medya orglarımızın yanında başta bu yarışmaya katılan pilotların ülkeleri olmak üzere dünya genelinde bu spor dalıyla ilgilenenlerinde gündeminde olmasını sağlayacak 5. etkinlikle ülkemiz genelinde sağlanan tanıtıma milletler arası camiada eklenmiş olacak. 

   Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.