Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

RASİM GÜL


’ULUIRMAK- MELENDİZ ÇAYI ve KARASU SULARI 4. CÜ SINIF KİRLİ

AKSARAY VALİSİ HAMZA AYDOĞDU’YA


Saygı değer Valimiz, bizler Aksaray Acemhöyük-Yeşilova kökenli çevreye-doğaya-insan sağlığına duyarlı yurttaşlarız. Aksaray’ın kanalizasyon/sanayi atıklarıyla Aksaray Hayvan Pazarından-Hırkatol’dan-Aratol’dan itibaren akan, Yeşilova ve çevre köylerden geçerek Tuz Gölüne ulaşan Uluırmak kanalının çevreyi kirletmesinden-öldürmesinden-sağlığı tehdit etmesinden Yeşilova halkıyla birlikte rahatsızız.

 

Zaten Aksaray için teşekküre ve kutlanmaya değer bir Çevre Raporunun 2020 tarihli olarak hazırlayan Aksaray İl Çevre Müdürlüğü de bu gerçeği aşağıdaki rapor cümleleri ile kabul ediyor. Sorunun çözümü için gerekenin tarafınızca yapılacağına güvenimiz tamdır. İçten saygılarımla. 24 Mart 2022 İbrahim Çamkerten. Paris Büyükelçiliği Emekli Kültür Ataşesi, A.Ü.SBF Emekli Öğretim Görevlisi, YÖK Emekli Başuzmanı, tel: 0507 994 55 40’’ İki arkadaşı adına. İlişikte rapor da gönderilmiştir.’’

 

Müracaat metnini ve Aksaray İl Çevre Müdürlüğü raporunu, lütfedip bize de gönderen birçok konuda gerçekten donanımlı ve birikimi olan, Aksaray sevdalısı değerli hemşehrimiz, Sayın İbrahim Çamkerten’e minnetlerimi sunuyorum. Vali Beye gönderdiği yazıyı bana da göndererek bilgi sahibi olmamı sağladığı için teşekkür ediyorum.

 

Aksaray İl Çevre Müdürlüğünün raporu haylı uzun ve teknik terimlerle ve detaylı izah edildiğinden ve köşemize sığamayacağın dan yazamıyoruz. Elbette teknik elemanlar bütün ayrıntılarıyla anlattıktan sonra, Vali Bey projeye kaynak bulacak ve insanları çektikleri çileden kurtaracaktır. Bundan eminiz.

 

İBRAHİM ÇAMKERTEN KİMDİR; bugüne kadar ne yapmış ve halen ne yapıyor? 1946 Aksaray Yeşilova doğumlu, Eğitimci, Diplomat, Kültür Elçisi, Turizmci, Şehircilik Uzmanı, Planlamacı, Yönetici ve siyasetçi. Fransızca, Hollandaca, Flamanca ve İngilizce bilir. Çeşitli dillerde yazıları, şiirleri ve çevrileri var.

Çamkerten, 1974 Kültür ve Turizm Bakanlığı, Üstün Hizmet Takdirnamesi, 1980 Fransa Bölgesi ( Paris-Lahey-Madrid-Lizbon-Bruxelles-Monako-Luxemburg) Öğrenci Müfettişliği ve Kültür Müşavirliğince verilen, Türkiye Üstün Hizmet ödülü, 1999 Kültür ve Turizm Bakanlığı ARED Türkiye’nin tanıtımına katkı ödülü ve 2004 Aksaray Valiliği-Gülağaç Kaymakamlığı-Saratlı Belediye Meclisi tarafından verilen Saratlı Yeraltı Şehrinin tanıtım sponsorluğu hizmet onur ödülü sahibidir.

İbrahim Çamkerten; Fransa’da görevli iken, yakalanan Ermeni Teröristin üzerinde çıkan ‘’Öldürülecek Türk Diplomatlar’ ’arasında ismi görülmüştür. Bugün 76 yaşında olan birikimleri saymakla bitmeyen ve yılların Ulusal ve uluslararası tecrübeye sahip İbrahim Çamkerten ’den Aksaray’ımız için Valimizin ve belediye başkanımızın yararlanmaması acı bir eksikliktir.

 

Değerli Hemşehrimiz İbrahim Çamkerten başta olmak üzere benzeri Aksaray sevdalılarının bir platform oluşturarak, Vali ve Belediye Başkanımızın oluru ve katılımlarıyla, Mayıs –Haziran aylarında toplanıp, ‘’Aksaray Master İmar PLANI’’nın hazırlanması konusunda ısrar edilmesinin uygun olduğu kanaati hâsıl olmuştur. Bizler Aksaray’ın turizmi ve kültürü hakkında bilgi ve belge sahibi olanları bularak katkılarını sağlatmalıyız.

 

                                                    Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.