Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Birol Metin


UYUŞTURUCUNUN PANZEHİRİ SPORDUR.

Spora yapılan yatırım şehrin güvenliğine, şehrin eğitimine, Şehrin kültürüne ve şehrin sağlığına yapılacak en büyük yatırımdır.


Tüm dünyada ve ülkemizde hızla yayılma eğiliminde olan madde bağımlılığı çok büyük bir halk sağlığı sorunu olmakla birlikte gençlerimizi ve geleceğimiz karanlık hale getiren en önemli sosyal tehdit olmuştur.

Bağımlılık dediğimiz bu hastalığın hem önlenmesi hem de rehabilitasyon sürecinde spor hastalığın en önemli ilacıdır.

Çocukların ve gençlerin boş zamanlarını etkin ve dolu bir şekilde geçirebilmesi, bedenin bu sırada aktif bir şekilde çalışıyor olması ve zihinlerini bununla meşgul etmesi için çocukları çok küçük yaşlardan itibaren bir spora yönlendirmek, çocukları maddeden uzak tutacaktır. Bu konuda yapılmış bir çok çalışma ve araştırma spor yapan çocukların maddeden uzaklaştığını bize ispatlamıştır. 

ŞEHRİN YÖNETİCİLERİ ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI

Spor salonlarına futbol sahalarına çocukları taşırsanız Ametem lere hasta taşımak zorunda kalmazsınız. 

Sporu çocukların hayatına bir yaşam biçimi olarak sokarsanız o hayatın için madde giremez.

Çocukların spor yapabilecekleri tesislerin sayısını ve niteliğini arttırır iseniz her ile bir Amatem açmak zorunda kalmazsınız.

Emin olun şehir de faaliyet gösteren spor kulüplerine destek olmak onları  geliştirmek spor kulüplerini daha nitelikli hale getirmek şehrin güvenliğine, şehrin eğitimine, Şehrin kültürüne ve şehrin sağlığına yapılacak en büyük yatırımdır. 

Kesinlikle yanlış anlaşılmasın bahsettiğim spor dev paralar kazanmak için milyarlık oyuncular transfer etmek için amacından tamamen sapmış olanlar için değil gençlerin sağlıklarını korumak için daha nitelikli vakit geçirmek için yapılandan bahsediyorum.  

Geçmişte Spor kulübü yöneticiliği yapmış futbol antrenörlüğü yapmış birisi olarak sporun gücüne bizzat şahidim.

Çocukları 5-6 yaşında etrafına toplayıp 30 yaşına kadar onlarla birlikte yaşayan gittikleri ilkokulu ortaokulu liseyi kontrol eden onları öğretmen yapan asker yapan polis yapan spor adamları Değerli dostlarım  Ertümen Buğday, Mehmet Tekocak, Kadir Aydın, Ahmet Çınar ve diğerleri Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanlığını yapmaya başladıktan sonra gençler için ne kadar büyük ve önemli bir iş yaptıklarını bir kere daha anladım. 

Velhasıl dostlar burada niyetimiz kimseyi eleştirmek yol göstermek işini öğretmeye çalışmak yada büyük adam ilan etmek değil.

Atatürk’ün söylediği gibi “sağlam kafa sağlam vücutta olur.” Bunun için şehrimizde spora bayraktarlık yapan her kişi bizim için kıymetlidir.

Çünkü biliyoruz sağlıklı yaşamın anahtarı spor salonlarından ve sahalardan geçiyor.

Sağlıcakla kalın.