Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Ali Genç


VALİ AYDOĞDU AKSARAY’IN DEĞERLERİNİN YOK SAYILMASINI ENGELLEYİP DEĞERLENDİRTSİN!! 

VALİ AYDOĞDU AKSARAY’IN DEĞERLERİNİN YOK SAYILMASINI ENGELLEYİP DEĞERLENDİRTSİN!! 


  Aksaray şehri ile ilginin öylesine sayılamayacak yer altı ile üstü kıymet biçilmez değerler var ki bunlara el uzatan olması halinde sırasıyla önce ilimizin, ilimizin coğrafi konumun nedeniyle bize yapılanın aynı zamanda bölgemize yapılması nedeniyle ilimizin yanında bölgemizin. 

   Ardından ise yine ilimizin coğrafi konumundan dolayı sahip olduğu merkezi konumu nedeniyle ülkemizin hatta dünyanın en zengin şehirlerinin için bizzat kendisinin girmesi sağlanırken bu zenginlikten bölgemizle ülkemizin de hak ettiği yüksek payı alması çokta zor değildir.!!! 

   Yeter ki birileri samimi şekilde  zamanında ve yeri geldikçe sahip olduklarımızı düşünüp bunların değerlendirilmesi için samimi şekilde el atsalar.!!!  

      Fakat bırakın bunu yapmayı düşünmek bile kimsenin aklına geliyor mu?!!! 

AKSARAY’IN ATANMIŞ VE SEÇİLMİŞLERİNİN UMURSAMADIKLARI İÇİN AKLLARINA GELMEYENİ BİLMELERİ  İÇİN VERİLEN BİLGİNİNDE GEREĞİNİ MAALASEF ŞİMDİYE KADAR YAPMAMALARI  NEDENİYLE DEĞER BİÇİLMEZ DEFİNELERİN ÜSTÜNDE NANA MUHTAÇLIĞA DEVAM EDİYORUZ! 

      Aksaray ilinin çok çok istisna hatta istisnaya bile giremeyecek orandaki idealist ve çalışkan atanmış ve seçilmişleriyle Mülki ve mahalli seçilmişlerinin akıllarına sahi olduklarımızın öğrenilmesi gelmiyor. 

    Haydi onların aklı hizmette olmadığından üstlerine ekilen ölü toprağıyla akıllarına gelmiyor.!!! 

      Aklına gelenlerin, bunu yazılan yazılarla onların şahsında kamu oyunun aklına  getirenlerin  bile gereği yapılarak kendi yapamadıklarını telafi edebiliyorlar mı ? 

    Nerde?!!! 

     Bırakın gereğini yapmayı, kendi görevleri olanı yapmadıkları gibi birde bunu gündeme getirene bile maalesef bazı idarecilerimiz çocuk gibi küsüyor.!!! 

    Vali Ali Mantı Bey tarafından da hem bu gün yazdıklarımın gereğinin yapılması ,hem de nasip olursa yarın yazacağımın gereğinin yapılması için takip edilmesi ve ettirilmesi dileğiyle.” Diye dile getirdim. 

  Getirdim getirmesine de her vesile ile görevini rızkını kazanmak için yaptığın söyleyen Ali Mantı Valide kendisinden öncekilerin istisnanın dışında kalan ekseri sinin gösterdiği vurdumduymazlık ve bu vurdumduymazlıktan gelen umursamazlıkla gereğini yapmadı!!! 

   Yine bu konuda 23.04.2019 Salı günü 2. daimi köşem olan(-) Parantez İçi’ nde ”AKSARAY’IN TARİHİ VE TURİSTİK YERLERİNİ YOK SAYAN LEVHALARI KALDIRTMAYAN ATANMIŞ VE SEÇİLMİŞLER YEDİKLERİNİ,İÇTİKLERİ HAK ETTİMİ?!!!” başlığı altında; 

 Dünkü Bana Göre köşemden devam. 

  Başlıkta sorulan sorunun cevabının verilebilmesi için lütfen önce aşağıda yazılanları okuduktan sonra gereken cevabı vicdanınıza danıştıktan sonra verin; 

  Bundan 5 yıl 3 ay önce 13 gün önce 09.01.2014 Perşembe günü bu konuda ”AVANTAJ ÇOKTA DEĞERLENDİREN YOK!!!” başlığı altında; 

6 Mayıs 2011 Cuma günü ”Bana Göre” köşemde ”AKSARAY TANITIMDA EN AVANTAJLI İL!” başlığı altında; 

 SİYASİLER MÜLKİ VE, MAHALLİ AMİRLER, MESLEK ODALARI VE BÜROKRATLAR MECBURİ YÖN”GÖREME” LEVHALARINI 3 YILDA KALDIRTAMADI! 

     Bırakın Aksaray’ın bu avantajının kullanılmasını 2009’un 15 Eylül’ünde yaptığım ”Burası Nevşehir Değil!” haberinin üstünden 23 aydan fazla yani iki yıla yakın bir zaman geçti. 

     Aradan geçen bu kadar zamana rağmen ve ilimizi 2010’da ziyaret eden turist sayısı 2009’un gerisinde,2009’un ziyaretçi sayısı 1978’in gerisinde olmasına rağmen açlıktan karnı şiştiği için yürüyemeyen kurt gibiyiz.! 

     Öyle olmasaydı sanki Aksaray’da hiç gezmeye görmeye değer tarihi ve turistik yeri yokmuş veya, turistik yerlerimiz tıklım, tıklım doluymuş ta yeni turisti gezdirecek yerimiz olmadığından yenilerine ihtiyacımızda yokmuş. 

   Gelenleri yatıracak yatağımız kalmadığı yani turistlere  ihtiyacımız olmadığı için onları almamak için ilimize girmeyi levhalarla yasaklamışız!!! 

     Bunun için Aksaray’ın en önemli  5 giriş ve çıkışında bulunan bu yollarda seyir halinde olan sürücüleri ve içindekileri mecburi yön olarak ”Göreme’ye yönlendirilen levhalar kaldırılamadı veya en azından yanlarına” Ihlara, Güzelyurt ve Selime” isimleri yazılamadı. 

     Hem de bunu Siyasilerinden, Mülkiyelisine, Mahalli idarecilerden Meslek Odaları  yetkililerine ve Bürokratlarına defalarca söylememe. 

    Bu konuda direk ve dolaylı olarak yazdığım onlarca haber ve köşe yazısında bu konuyu sürekli olarak gündemde tutmama rağmen hiç birisi bu durumun ortadan kaldırılması için ciddi manada gereğini yapmadı.!(*) 

     Aksaray’ın bu kadar avantajına rağmen halen neden tanımadığının bu levhalar konusundaki gelişmeden. 

    Pardon gelişememeden sebebini her halde anlamışsınızdır.!!! 

       Yine çıkmadık canda ümit olduğu, kendileriyle Aksaray’ın diğer meseleleri gibi bu konuda da görüştüğüm Siyasi, Mülki ve Mahalli yetkililerini tanıdığım kadarıyla kendilerinin art niyetli olmadıklarını. 

      Bu konunun gereğinin yapılmamasının sebebinin ihmalden öte bir şey olmadığına inanıyorum. 

KENDİSİNDEN ÖNCEKİLERE NASİP OLMAYAN VALİ AYDOĞDU VE ARKADAŞLARINA NASİP OLSUN, GERÇEKLEŞTİRDİKLERİNİN MADDİ VE MANEVİ MÜKAFATIDA HANELERİNE YAZILSIN! 

    Bu inancımla yapılanın ihmalkarlık olması nedeniyle ilimizin istikbali için zaman geçirilmeden bu ihmalin bertaraf edilmesini. 

  Bununla da Aksaray’ın sahip olduklarının bilinmesi ve ilimiz, bölgemiz ile ülkemiz için değerlendirilmesi ile birlikte tanınması da dahil yararına olan her konunun gereğinin en kısa zamanda Vali Hamza Aydoğdu tarafından yapılması. 

 Yapılacaklarla öncelikle sahip olduklarımızın bilinmesinin mutlaka sağlanacağı ve bilinmezliğinin mutlaka önüne geçileceği ve yapılacak bu çalışmayla kıymet biçilmez hazinelerimizin mutlaka bilinir hale getirileceğini ve yerine getirdiklerinin maddi ile manevi getirisinin de kendisiyle birlikte buna vesile olan arkadaşlarına yazılacağı umuduyla konuyu zatı alilerinin makamına arz ediyorum.   

    Rabbim yar ve yardımcımız olsun.