Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Erdogan Kaya


Vali Aydoğdu ilimiz için bir şans

Vali Aydoğdu ilimiz için bir şans


 

Aksaray valisi Sayın Hamza Aydoğdu ilimiz için bir şans. Elbette il olalı her gelen vali ilimiz için bir şeyler yapmıştır. Ben bu güne kadar gelmiş geçmiş bütün valilerimizi gerek memuriyetim esnasında gerek gazetecilik mesleğim esnasında yakinen bilen ve hatta bazıları ile yakın dost olan birisiyim. Kısa dönem görev yapan Selami Altınok’tan sonra en çok beğendiğim valilerimizden birisi Sayın Aydoğdu’dur. Sadece ben değil taraflı tarafsız herkesin beğendiği ve takdir ettiği bir vali olduğunu söyleyebilirim.

Sayın valimiz geçmişte mülkiyede görev yapmış bir idareci olmamasına rağmen toplumun nabzını iyi tutan, toplum yapısını iyi bilen bir idarecidir. Koltuğuna yapışmadan, her gün bir yerde çalışarak ve çözüm üreten bir kişiliğe sahiptir.

Bir valinin telefonuna kolay kolay ulaşamazsınız. Belli kişilerin dışında telefonu verilmeyen ve direk kendisine ulaşmanız zor olan valiler gördük. Ama sayın valimiz Aydoğdu’ya rahatlıkla ulaşılabilen ve her arayan kişiye cevap veren bir vali kolay kolay bulunmaz.

Bir vali görev yaptığı ile ne deniz getirebilir ve ne de şehre fabrika kurabilir. Ama bunun yolunu açar ve takip eder. Yatırım ve Ankara’dan hizmet getirmek siyasilerin işidir. Vali de bu gelen hizmetlerin takibini yaparak çalışmaları denetler.

Vali beyin asıl görevi o ilde yaşayan vatandaşların dertleri ve problemleri ile ilgilenmek ve onların rahat ve huzurlu yaşamalarına yardımcı olmaktır. İlde hayata geçecek Organize sanayi gibi yerlere yatırım için gayret sarf ederek o ile yatırımı teşvik eder.

Bunların tamamı Sayın valimizde fazlası ile bulunmaktadır. Hatta ufak tefek işler ile meşgul olmaz, yetkili birimler onları çözerken, çözüme kavuşmadığında vali Beyi aradığında her vatandaşın ufak problemleri ile ilgilendiğini ve anında çözüm ürettiğini görmektesiniz.

Hafta sonları bile köşesinde oturmadan adım adım ilçe, kasaba ve köyleri gezen bir yapıya sahiptir. Hatta belkide birim amirleri bu dönemde en rahatı bozulan müdürlerdir. Bunu bazı daire amiri arkadaşlardan duyduğumu söylemek isterim.

Bir bakmışınız iki yumurta ve köpek kavgasında birbirlerine silah çekerek yaralayan aileleri iki gün içerisinde bir araya getirip kucaklaştırarak barıştırdığı na hep birlikte şahit olduk. Yıllarca sürecek olan husumeti araya girerek kucaklaştıran bir yapısı var.

Bir bakıyorsunuz eski Gözlükuyu köyünde tek başına dağın başında yaşayan bir garibana sahip çıkarak kendisine güzel bir ev tadilatı ile suyunu ve her şeyini yaparak huzurlu bir ortamda yaşamasını sağlıyor.

Bir bakmışınız Organize Sanayide çök önemli yatırımların ilimize gelmesinde öncülük yapıyor ve yeni fabrikaların istihdamını sağlayarak işsizliğe çözüm buluyor. Bu dönemde nerede ise asfaltı atılmamış yer bırakmadan yollar asfaltlanıyor. Hasandağı paraşüt bölgesine fevkalade bir yol yaparak bu karda bile kolay çıkış sağlıyor.

Turizmde ilimize en iyi yerlere taşımak için her şeyi yapmaya çalışıyor. İlçelere dahi Organize sanayi yapılması için çalışmalar yaparak hayata geçirmeye çalışıyor. Tarihi bölgelerimizi Yunus Emreyi ve Taptuk Emreyi ilk defa görüp elden geçiren bir valimiz var.

Toplum içerisinde insanlarla sarmaş dolaş olurken, boyacısından tutun yaşlılarımızla sokak ortasında oturarak çay içerek dertlerini dinliyor. Ne kibir ve ne de gurur var, insanlarla iç içe bir vali. Büyükle büyük, çocukla çocuk, Ortaköy'de öğrenci dövülmesi olayı yaşanıyor ve anında olay yerinde gereken tedbirleri alarak konuyu yerinde takip ediyor.

Geçen Cuma günü Tatlıca köyündeyim bir köpek 1 tane yavru yapmış, yavrular tir tir titriyor. Hemşehrilerim bana söylediler gidip gördüm ve resimlerini çektim. Ölmesinler diye alınması için Aksaray Belediyesine, Özel idareye ve Tarım Orman Müdürlüğünü aradım bir çözüm bulunamayınca Sayın valimizi aradım çok basit konuyu idarecilerimiz çözemediler. Ama Sayın valimizi arayınca ilgi ve alakasına teşekkür ederim bir saat içerisinde bu köpek ve yavruları barınağa alındı. İşgüzarlık yapıp başından atan idarecilerimiz maalesef Sayın valimizin talimatı ile anında aldılar. Bu kadar basit işler ile bile ilgilenen bir valimiz iyi ki varsın ilimizde ömrünüz uzun olsun Sayın Hamza Aydoğdu.