Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

BULGARİSTAN'DAKİ EĞİTİMCİLER İÇİN EĞİTİM VE KÜLTÜR PROGRAMI DÜZENLENDİ

BULGARİSTAN

Millî Eğitim Bakanlığınca Bulgaristan'da yaşayan eğitimcilerle iş birliğini güçlendirmek ve kültürel değişimleri teşvik etmek amacıyla Eğitim ve Kültür Programı gerçekleştirildi.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Bulgaristan'ın Şumnu, Rusçuk ve Mestanlı İmam Hatip Liseleri ile Türkçe Öğretmenleri Derneği eğitimcileri için Eğitim ve Kültür Programı düzenlendi.

 

Millî Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen programa Millî Eğitim Bakan Yardımcıları Celile Eren Ökten ve Nazif Yılmaz ile öğretmenler katıldı.

 

İstanbul ve Ankara'da gerçekleştirilen programda Bulgaristan Başmüftü Yardımcısı, Bulgaristan Türkçe Öğretmenleri Dernekleri Başkanları, akademisyenler, okul müdürleri, öğretmenler ve belletmenlerden oluşan 100 kişilik bir eğitimci grubu yer aldı. Beş gün süren program kapsamında Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Tuba Korkmaz ile Din Öğretimi Genel Müdürü Ahmet İşleyen, katılımcılarla bir araya geldi.

 

Bulgaristan'dan gelen heyet, İstanbul'un tarihî ve kültürel mekânlarını ziyaret etti. Eyüp'te bulunan Eyüp Sultan Camisi'nin ziyaretiyle başlayan gezi; Sultanahmet ve Ayasofya Camileri, Gülhane Parkı, İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi ile Kız Kulesi ve Çamlıca Tepesi ile devam etti.

 

İstanbul programının ardından Ankara'ya geçen heyet, Türkiye Diyanet Vakfını ziyaret etti. Burada, eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile bir söyleşi düzenlendi.

 

Millî Eğitim Bakanlığında ise Bakan Yardımcıları Ökten ve Yılmaz, Bulgaristan'dan gelen 100 kişilik eğitimci grubuyla bir araya gelerek eğitim alanındaki iş birliği olanakları ve gelecekte yapılacak projeler hakkında konuştu.

 

Millî Eğitim Bakanlığı programının ardından heyet, Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi ve İkinci Türkiye Büyük Millet Meclisini ziyaret etti. Heyet, düzenlenen bu programla Türkiye'nin tarihî ve kültürel mirasını yakından tanıma fırsatı buldu.


Ankara,Milli Eğitim Bakanlığı
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

Haberi Sesli Oku