Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

AKSARAY ÇİLEĞİ MARKA OLUYOR

AKSARAY ÇİLEĞİ MARKA OLUYOR

AKSARAY ÇİLEĞİ MARKA OLUYOR

AKSARAY ÇİLEĞİ MARKA OLUYOR

Aksaray’da ekim alanı her yıl artan çilek üretimi çiftçilerin geçim kaynağı haline dönerken, şehir tarımında alternatif ürün olarak gösteriliyor.

Güzelyurt İlçesine bağlı Alanyurt Köyünde deneme amaçlı üretimine başlanan çilek, iklim ve toprak yapısına uyum göstermesiyle birlikte üretim yapmak isteyen çiftçilerin gözdesi oldu. Son yıllarda Alanyurt başta olmak üzere Helvadere gibi daha birçok noktada üretim alanı giderek genişleyen Çileğin rekoltesi üreticisinin yüzünü güldürüyor.

Aksaray’ın sanayi alanında olduğu kadar tarım ve hayvancılıkta adından çokça söz ettirdiğini belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, tarımsal üretim çeşitliliğinde Aksaray’ın marka ürünlere sahip olduğunu söyledi.

Aksaray’daki tarımsal faaliyetlerde artık modern üretim yöntemleri kullanıldığını ifade eden Başkan Dinçer, Aksaray çileğinin kendine has tadı, kokusu ve aromasıyla öne çıktığını ve marka olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini bildirdi.

Aksaray çileğinin şehir tarımında alternatif ürünler arasında yer aldığını sözlerine ekleyen Başkan Dinçer, çiftçilerin yeni geçim kaynağı haline dönen çiçekliğin istihdam ile birlikte şehir ekonomisine katkı sunduğunu belirtti.


Aksaray,Aksaray Belediyesi
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

Haberi Sesli Oku