Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

BAKAN KİRİŞCİ; “TÜRKİYE VE AZERBAYCAN ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELEDE İŞ BİRLİĞİNİ PEKİŞTİRECEK”

BAKAN KİRİŞCİ; “TÜRKİYE VE AZERBAYCAN ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELEDE İŞ BİRLİĞİNİ PEKİŞTİRECEK”

BAKAN KİRİŞCİ; “TÜRKİYE VE AZERBAYCAN ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELEDE İŞ BİRLİĞİNİ PEKİŞTİRECEK”

Tarım ve Orman Bakanımız Prof. Dr. Vahit Kirişci, Azerbaycan programının ikinci gününde ilk önce Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi.

Görüşmede, iki ülke arasındaki dostluk ile kardeşlik ilişkilerinin her alanda başarıyla geliştiği ve iş birliğinin gündeminde tarımın önemli bir rol oynadığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Aliyev, işgal sırasında o topraklardaki tarımla ilgili her şeyin Ermeniler tarafından yok edildiğini belirterek, kurtarılan topraklarda diğer alanların yanı sıra geniş çaplı tarım çalışmalarının planlandığını, o bölgede Türkiye ile tarım alanında yakın iş birliği ve ortak faaliyetlerin yürütüldüğünü bildirdi.

Bakan Kirişci daha sonra Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Bakü Türk Okullarında düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenine katıldı.

"KALICI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR İLİŞKİLERİ YÜRÜTECEK OLAN GENÇLERDİR"

İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Kirişci, derinliği bulunan bir kültürün vatandaşı oldukları için iftihar ettiklerini belirtti.

Kirişci, bu kültür içerisinde gençlere de bir bayram ithaf ederek onlara verdiği değeri gösteren çok güzel ve özel bir ülkenin vatandaşları olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin yaş ortalamasının 34 civarında olduğunu hatırlatan Kirişci, "Bu, üzerinde durulması ve dikkatle değerlendirilmesi gereken bir konudur. Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkileri daha da geliştirmek için gençlerimize ayrı bir önem vermemiz gerekiyor. Çünkü kalıcı ve sürdürülebilir ilişkileri yürütecek olan gençlerdir." dedi.

Kirişci, 2 bin 500 öğrencisi bulunan Bakü Türk Okulları öğrencilerinin 800'ünün Azerbaycanlı bir anne veya babanın evladı olduğunu belirterek, bunu çok önemsediğini vurguladı.

İlişkilerin gelişmesi için insani temasların önemli olduğunu ifade eden Kirişci, "Karabağ'da 30 yıldan beri yaşanan zulmün son bulmasıyla Azerbaycan toprakları özgürlüğüne kavuştu. Bir daha bunların yaşanmaması için gençlerimiz arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi gerekiyor." diye konuştu.

ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELEDE İŞBİRLİĞİ KONUSUNDA MUTABAKAT SAĞLANDI

Bakan Kirişci, Azerbaycan temasları kapsamında Olağanüstü Haller Bakanlığını ziyaret etti.

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanı Haydarov, Kirişci'yi Tarım ve Orman Bakanı olarak atanmasından dolayı kutladı, başarılar diledi.

Kirişci de göreve geldikten sonra ilk ziyaretini kardeş Azerbaycan'a yaptığını hatırlattı.

Orman yangınlarıyla mücadele hususunda fikir alışverişinde bulunan bakanlar, Türkiye ve Azerbaycan'ın bu hususta iş birliğini daha da pekiştirmesi ve iki bakanlık arasında bu konuda görüşmelerin sıkılaştırılması konusunda mutabakat sağladı.

KİRİŞCİ, ŞEHİTLİKLERİ ZİYARET ETTİ

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Azerbaycan temasları kapsamında şehitlikleri de ziyaret etti.

Kirişci önce merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in mezarına çelenk bıraktı.

20 Ocak şehitlerinin defnedildiği Şehitler Hıyabanı'nı da ziyaret eden Kirişci, buradaki Ebedi Ateş Anıtı'na da çelenk koydu.

Kirişci, daha sonra Bakü Türk Şehitliği'ne geçerek anıta çelenk bıraktı. Temsili şehit mezarlarına çiçek bırakan Kirişci, şehitliğin anıt defterine yazdı.

Ziyaret sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kirişci, dost ve kardeş Azerbaycan'a tarım ve ormancılık alanında, su ürünleri konusunda, su konusunda destek olmayı kendilerine görev olarak addettiklerini belirtti.



Ankara,Tarım Bakanlığı
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

Haberi Sesli Oku